Saveti za lepotu

10 japanskih tajnih ljepota

10 japanskih tajnih ljepota

Ako ste ikada posjetili Japan, ćete primetili kako Japanki, svih uzrasta, čini se da zrači bez muke ljepote. Njihova koža je kao dobro porculan, njihova kosa je savršena i sjajna, a njihovi šminke izgleda odlično, bez obzira na doba dana je, međutim, toplo i vlažno može biti. Nauka je dokazala da ne postoji takva stvar kao što je ljepota gena; Japanci dobiju svoje ljepote kroz tehnike ljepotu i rutine koje su prenosi sa majke na kćer stoljećima. To je velika vijest za nas ostale, jer to znači da svako može postići besprijekoran japanski izgled, tako dugo dok oni znaju tajne japanske ljepote. Evo, dakle, deset te divne Japanese beauty tajne otkrila.

1. Oni koriste ulje na licu

Dok je ostatak nas potražite visoke i niske za naftne besplatne proizvode, Japanci znaju da ako koristite pravo ulja na lice, to će zapravo poboljšati teksturu kože i zaustaviti breakouts. Oni koriste čista, prirodna ulja, kao što je Rice mekinje ulje, da očistimo svoje lice. To uklanja prljavštinu i hrani i štiti kožu s vitaminom E i antioksidansima. I oni često koriste Camellia ulje ili Tsubaki ulje kao svoj lice i tijelo hidratantna krema.

2. Oni vole zeleni čaj

Zeleni čaj je dokazano da imaju gomile snažan antioksidans, antibakterijsko i protuupalno svojstva i japanske puno piti zelenog čaja. Poseban omiljeni Japanki je zeleni čaj zove Matcha, što je koncentrirani oblik zelenog čaja koji je deset puta više moćan i bogat antioksidansima, od običnog zelenog čaja.

load...

3. Oni ostaju sa sunca

Japanci su vrlo svjesni štete koju sunce može učiniti za svoju kožu i oni znaju o tome generacijama. Zanimljivo je, međutim, oni ne koriste mnogo kreme za sunčanje. Umjesto toga, oni ostati od direktnog izlaganja suncu kad god mogu i nose šešire i korištenje suncobrana da zaštite svoje kože od sunca.

4. Oni ljuštiti svoje lice

Japanski žena redovito piling svoje lice koristeći nježan pilinzi na bazi vode koje sadrže tlo azuki pasulja. Ovo održava njihovu kožu glatkom i uklanja prljavštinu iz svojih pora. Oni zaista nagradu glatko lice i mnogi Japanci žene briju lica, ili imaju redovne laserski tretman kako bi njihova lica potpuno slobodni od kose.

5. Kupanje je svakodnevni ritual

Kupanje nije posao za japanske žene; to je ritual prate svakodnevno. Oni opustiti u topla kupka na kraju svakog dana, ribanje svoje tijelo svuda sa posebnim piling četkom. Sama kupanje se obično prožet aromatičnog bilja, ulja i zeleni čaj, koji omekšava kožu, zateže pore, i zadržava vlagu.

load...

6. Oni jedu zdrave ishrane

Japanci su nerado povremeno prepuštanje u zapadnoj fast food, ali sigurno ne žive na stvari! Japanci je jedan od najzdravijih na svijetu i to je jedan od razloga da uživaju takav dug život. Tipičan japanski obrok će sadržavati hrpe svježeg povrća, ribe i riže. U osnovi, to je sve zdrave namirnice koje znate da treba jesti, ali vjerojatno ne.

7. Ne stavljajte ništa na svojoj koži da oni ne mogu jesti

Japanski žene slijediti jednostavno pravilo kada je u pitanju kozmetičkih proizvoda za svoju kožu. Ako to nije jestivo onda to neće koristiti. To čini mnogo čula, jer koža je porozna, pa šta si stavio na svojoj koži će se brzo upija u krvi. To je razlog zašto toliko japanske ljepote proizvodi sadrže ništa drugo nego prirodni sastojci.

8. Oni koriste vrlo malo šminke

Japanci se fokusirati svoje napore na brigu o svojoj koži, i na taj način, oni ne treba toliko šminke da prikrije nedostatke. Oni biraju svoje make-up proizvoda vrlo pažljivo, uvijek provjeru sastojaka, a oni koriste samo šminku vrlo štedljivo. Oni izgledaju na šminku kao završni dodir na svoje lice, ne najvažnija stvar.

9. Oni brinu za kosu

Japanski žene su vrlo oprezni o tome kako tretiraju svoju kosu. Oni koriste šamponi koji sadrže prirodne sastojke kao što su morska trava, i oni koriste drvene češljeve koje ne stvaraju statički elektricitet i povucite na kosu kao plastične oni rade. Oni također češljati kosu putem, jednom dnevno, a sa tsubaki nafte, koja zaustavlja svoju kosu postaje neposlušnu.

10. Oni vjeruju u svoje vlastite neviđene ljepote

Dame Japana također imaju koncept nazvan Mie-nai Oshareh, što znači neviđene ljepote. Oni vjeruju da ljepota dolazi iz mnogo o staloženosti i elegancije da su japanske žene su tako poznati po proizlazi iz ovog vjerovanja unutra i.

load...