Saveti za lepotu

10 jednostavnih saveta za kose kako smanjiti i zaustaviti padanje kose

10 jednostavnih saveta za kose kako smanjiti i zaustaviti padanje kose

Gubitak kose mnogim muškarcima je samo prihvaćeni dio života i niko ne uzima drugi pogled na ćelav čovjek, ali kada se to dogodi da žena može biti poražavajući, pa čak i biti uzrok depresije podešavanje u. Svako gubi kosu svaki dan svog života, pa obično je ništa za brigu, ali ako smatrate da vaša kosa je stanjivanje, to bi moglo biti nešto što radite da bi se to ostvarilo, pa pročitajte naše top deset savjeta o tome kako smanjiti i zaustaviti pad kose:

1. Provjerite stres

Gubitak kose može biti znak da ste preko naglasio je. A zanimljivo da popravi preko noći, ali vodeći računa da se svake večeri dobija dovoljno sna i davanje sebe više vremena za opuštanje će vam pomoći. Pokušajte meditaciju, jogu ili T'ai chi, sve te može pomoći da pronađete emocionalnu ravnotežu i osloboditi stresa.

load...

2. Ne lomite

Trudis na svoju kosu, možda, kada četkanje, kada ste u žurbi, neće oštetiti folikule dlake trajno i može biti uzrok gubitka kose. Budi nježan sa kosom, ako želite da vaš brave da bude zdrava i lijepa!

3. Nemojte nositi perike

Osim ako imate da, izbjegavati nošenje perike. Nosi periku će prekinuti dovod kisika u kožu glave i mogu ugušiti vaše folikula. Perike također može iritirati kožu glave i uzrokovati da se trljati i ogrebotina na to, što će još više oštetiti kosu.

load...

4. Pat kosa suha, ne trljajte

Pazite da ne trljati kosu osušite peškirom, potapše ga lagano umjesto. Snažan trljanje, posebno kada je kosa mokra, može biti još jedan uzrok prekomjerne gubitak kose, jer može oštetiti folikule.

5. Jedite zdrave ishrane

Jedan od najjednostavnijih savjeta o tome kako smanjiti i zaustaviti pad kosa jede zdravo. Jeste li znali da je od samo jedan pramen kose, naučne analize može reći šta si jeo i da li ste uzeli neke droge? To je zato što ono što jedete direktno utječe na vaše kose i tako, održavanje zdrave, uravnotežena prehrana može smanjiti gubitak kose i zadržati svoju kosu gledajući prekrasne previše.

6. Lagano to radi

Vaša kosa je vrlo delikatna, a još više kad je mokar. Izbjegavajte začarani četkanje nakon što ste ga oprao, koji se lako snap mokru kosu; pokušati nježno četkanje kose, umjesto koristeći širok nazubljeni češalj.

7. Izbjegavajte bojanje

Kosa bojila često uključuju peroksid ili slične jake hemikalije, koje mogu isušiti vašu kosu, oštetiti folikule i iritiraju kožu glave. Pokušajte ograničiti koliko često bojite kosu i idu za naglašava ili lowlights, a ne sve preko boja, jer su više nježan za kosu.

8. Budite sigurni da pravilno isprati

Pobrinite se da vam uvijek dati svoju kosu temeljito ispiranje nakon pranja kose, kao ostavljajući ostatke hemikalija i sapun od šampona može oštetiti vlasište i kosu.

9. Ne pročačkaš kosu

Možete namirisati kako oštre kemikalije u trajnu su kada je primjenjuje. Redovito perming će naškoditi i kožu glave i svoj folikula. Pokušati ga izbjeći.

10. Uvijek šampon nakon kupanja

Da li plivati ​​u moru ili bazenu, nikada ne zaboravite da nakon toga oprati kosu. Oba soli iz mora i hlor iz bazena će oštetiti vaše kose ako je ostavio unutra, i hlor mogu ni dati plava kosa zelenkasto nijansu!

Uprkos tvrdnjama koliko je jaka pramen kose je kad je zdrav, to je vrlo lako oštetiti vaše kose i vlasišta uz određene proizvode za kosu i oštre tretmane, tako da bude nježan i ljubazan da i vaša kosa će ostati zdravi duže.

Slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako smanjiti i zaustaviti pad kose u komentar ispod teksta kosu.

load...