Saveti za lepotu

10 korejskih saveta za lepotu za zdravu i sjajuću kožu

10 korejskih saveta za lepotu za zdravu i sjajuću kožu

Korejski djevojke su vrlo pedantan o svojim njegu kože, a mnogi od njih slijede vrlo stroge, deset koraka režim svaki dan. Rezultat toga je da dame Koreje su poznati po svojoj prekrasnoj, jasno, rosne ten. Možda ne želite da ide koliko je to strogi deset koraka režima, ali je svakako puno možemo naučiti od tehnike Korejski ljepotu. Dakle, ovdje su deset najboljih Korejski ljepotu savjeta koji će vam pomoći da postignete zdrav izgled i sjajne kože.

1. Slap vaše lice!

Možda mislite da ovo zvuči kao čudan savjet, ali to je stvarno popularan u Koreji. Šamaranje svoje lice nakon što ste završili ostatak svog režima za njegu kože povećava cirkulaciju krvi i održava mišiće firmu. Ona ima isti učinak da je masaža lica radi, što je još jedan običan tehnika za njegu kože koji Korejski žena redovito koristi.

2. Drink ginseng čaj

Ginseng je važan sastojak u korejski kozmetičke tretmane za neko vrijeme. Ona se površinski koristi u mnogo različitih proizvoda za njegu kože u Koreji i Ginseng se koristi u kuhanju i da je pijan u čaju. Ginseng se kaže da je vrlo dobar u borbi protiv znakova starenja, jer sadrži mnoštvo antioksidanata, i to je također vrlo dobar za ispiranje toksina iz tijela.

load...

3. Dvaput čišćenje

Ostavljanje šminke preko noći bi bilo nezamislivo u Koreji jer korejski djevojke su tako pedantan o tome kako očistiti svoju kožu. Oni koriste metode dvostruke čišćenja, svake noći. Prvo, oni ukloniti sve svoje make-up koristi tečno sredstvo i oni koriste prirodni ulje za uklanjanje prljavštine i bakterija. Potom su prešli na fazu dva, a to je da isprati lice toplom vodom i zatim nanesite mlijeko za čišćenje, koje utrljati na kružnim pokretima sa svojim prstima.

4. Piling

Piling je još jedan važan dio korejske djevojke redovnih ljepote rutinu. Kada piling na kožu, uklanja mrtve stanice kože i omogućava mlađi, ćelije za čišćenje tražim pokazati kroz. To nije nešto što bismo predložili da radite svaki dan, iako, jer će vas ostaviti sa crvenim kože. Dva puta tjedno je obično dovoljno za većinu ljudi, ali ako imate osjetljivu kožu, možda ćete htjeti skratili na jednom tjedno.

5. Toner 

Toner je postao sasvim uobičajena pojava u zapadnoj režima za njegu kože i to je dizajniran da se koristi nakon što ste očistili kožu. U Koreji, toner se koristi kao priprema za preostale korake režima za njegu kože. A toner daje koži početni poticaj hidratacije koja olakšava za druge proizvode koji se upija. Nikada, međutim, koristi kao sredstvo za čišćenje, a to je način na koji neki ljudi na zapadu imaju tendenciju da koriste toner.

load...

6. Essence

Nakon nanošenja tonera, sljedeću fazu u mnogim rutinskim korejski djevojke za njegu kože će biti da se prijave suština. Razlika između suštine i serum je zbunjujuće, najblaže rečeno, ali u Koreji, suština je općenito puno lakša nego u serumu. Samo da bi se stvari još više zbunjujuće, postoje čak i pre-suština i post-suština proizvode u Koreji, kao i! Suština je koncentrirani losion dizajniran za borbu linije, bore i nepravilnosti i dodati još jedan sloj hidratacije kože.

7. Serum

Serum se obično nanosi nakon suština i to je deblji losion koji sadrži aktivne sastojke tako da se bori protiv znakova starenja i razvedri spotova i nepravilnosti. Serumi su lakši od tradicionalnih ovlaživač i još mnogo toga koncentriranim. Oni su, rekao je da bi koža čvršća i pore manje.

8. Ampule

Na kraju, iako smo u procesu vas zbunjuju potpuno sa svim losionima koji koriste Korejski djevojke, treba spomenuti ampula. Ampule su visoko koncentrirana verzija serumu i oni se koriste samo kao tretman za njegu kože booster kada je koža potrebno je malo hitnu pomoć. To nije nešto što se koristi svaki dan i tako koncentriran da se obično dolazi sa kapaljkom za nanošenje losiona.

9. Rice voda

Kao što možete vidjeti, Korejanci svakako volim njihove losione, ali su također željeli da se stvari prirodno kad god mogu, kao i, i to je razlog zašto mnogi Korejski djevojke koristiti jednostavne riža vode za svoje tonera kožu. Rice voda je jednostavno mliječno vode koja se dobija kada potopiti rižu u vodu za deset minuta, ali je rekao da je veoma efikasan losion za usporavanje znakova starenja i za hidrataciju kože.

10. Deset Drugo pravilo

Na kraju, jedno pravilo da je korejski žene nikada neće slomiti je drugo pravilo deset. Kad god da se istuširam ili očistiti svoje lice, oni će uvijek primijeniti toner u roku od deset sekundi dorade. Što brže se toner primijeniti, to više vlage ste zaključali u kožu i, ako ga ostavite predugo, vaša koža će početi da dehidrira. Zatim su praćenje sa svim druge korake u njihovoj rutinu za njegu kože.

Da li znate drugi korejski Beauty Tips?

load...