Saveti za lepotu

10 koristi i upotreba esencijalnog ulja đumbira

10 koristi i upotreba esencijalnog ulja đumbira

Đumbir eterično ulje, koje se vadi iz korijena đumbira nafta destilacije, je predivno aromatično eterično ulje koji ima skoro sve iste prednosti svježeg đumbira. Đumbir ulje ima protuupalno, protiv grčeva i analgetik svojstva i to je jako dobro za poboljšanje sistema za varenje. Eterično ulje đumbira se smatra vrlo sigurno, ali ne bi trebalo da ga koristiti nerazrijeđen na kožu ili progutati ga nerazređenog. Ako ste osjetljivi na đumbir, onda neki od blage neželjenih efekata koje ste mogli iskusiti mogu uključivati ​​osip na koži ili mučnine. Ako nikada niste koristili đumbir ulje ranije, ili bilo koji drugi eterično ulje što se toga tiče, uvek treba probati mali test prvi kako bi bili sigurni da ne morate reakcija na to. Evo deset izvanredan prednosti i koristi od đumbira eteričnog ulja.

1. Olakšava bol i upala

Možete koristiti đumbir eterično ulje, pomiješana sa jednim od nosioca ulja, za ublažavanje bolova i inflacije. Đumbir ima i prirodni anti-upalni i analgetik svojstva koja će pomoći da se smanji oteklina i ublažiti bol. To može biti posebno efikasan kao tretman za artritis, reumatizam, i bol u leđima.

2. Settles sa želucem

Đumbir je calmative, što znači da se može vrlo brzo izmiri sa želucem. Možete ga uzeti interno dodavanjem nekoliko kapi đumbira eteričnog ulja u čašu tople vode i piti i da će se smiriti probavne smetnje brzo. Ako ste mučninu, pokušajte trljanje nekoliko kapi ulja đumbira u dlanove, a zatim udisanja dima.

load...

3. Tretira akne i bubuljice

Iako je prejak za korištenje uredno na licu, ako ga koristite s drugim (nosilac) ulja ili dodati nekoliko kapi na lice paket, đumbir ulje će pomoći da se smanji crvenilo akni i bore protiv bakterija da prouzrokuje.

4. Koristite ga kao anti-age tretman

Đumbir eterično ulje sadrži moćne antioksidanse koji će štititi vašu kožu od oštećenja koje slobodni radikali mogu uzrokovati. Dodajte nekoliko kapi đumbira eteričnog ulja sa svojim redovnim hidratantnu kremu ili masku za lice i da će pomoći u sprečavanju linije i bore se formira na koži.

5. Treats respiratornih problema

Pare đumbira eteričnog ulja su također vrlo dobar za ublažavanje respiratornih problema, uključujući astmu, zadihanost i kašlja i prehlade. Možete ga koristiti u difuzor, ili dodajte nekoliko kapi u malo tople vode i udišite isparenja. Đumbir ulje dobro radi kao dekongestiv, tako da će vam pomoći jasno Micas iz pluća i sinusa.

load...

6. To je dobro za srce

U Kini, đumbir je odavno smatra da je lijek za srčane probleme i sada, moderna nauka je dodao neke činjenice da podrži taj vjerovanje. Sada se vjeruje da đumbir ulja može biti u mogućnosti da se smanji holesterol u krvi i pomaže u sprečavanju krvnih ugrušaka previše. To bi značilo da bi to mogao biti način da se spriječi bolesti srca i moždanog udara.

7. Aids mršavljenja

Đumbir je poznat i da bi mogli povećati metabolizam i tako pomažu organizmu izgorjeti kalorije i masti brže. Ako popijete čašu tople vode s nekoliko kapi ulja đumbira u to nakon obroka, to će pomoći vašem tijelu metabolizirati hranu brže i to će prestati da te dobiti probavne smetnje.

8. Smanjuje stres i anksioznost

Postoji mnogo više đumbir eterično ulje od divnih aroma, taj miris mogao smiriti živce i olakšati stres i anksioznost previše. Pare đumbira ulje ima neposredan učinak na um i mogu pomoći u ublažavanju iscrpljenosti i podignite raspoloženje. Pokušajte dodajući nekoliko kapi ulja đumbira u kadu vode ili ga koristiti u difuzor i vidjeti koliko bolje ćeš se osećati.

9. Smanjuje bolest vožnje

Ako patite sa turističkim bolesti onda đumbir ulje će pomoći umiriti želudac i prestati da te mučninu. Ako Navlažite kap đumbira ulje na ruci i iza ušiju, vi ćete dobiti dovoljno od para da bi bolest vožnje na odstojanju. Alternativno, ako se osjećate jako loše tokom leta ili putovanje automobilom, utrljajte malo đumbira ulje u dlanove, kup ruke preko nosa i usta, a zatim udisati dim.

10. Potiče zdrav rast kose

Ako dodate nekoliko kapi đumbira eteričnog ulja na svoj šampon, ili na liječenje vruće ulje, to će promovirati bolju cirkulaciju krvi u kožu glave i tako podstiču rast kose. Đumbir ulje ima i anti-gljivične svojstva, tako da će riješi peruti previše.

Da li znate druge koristi i upotrebe đumbira eteričnog ulja?

load...