Saveti za lepotu

10 koristi i upotreba esencijalnog ulja neroli

10 koristi i upotreba esencijalnog ulja neroli

To nije iznenađujuće da neroli ulje može izgledati malo skupo je kada se uzme u obzir da je potrebno 1.000 kilograma cvijeta naranče cvijeća da samo eterično ulje jedan funtu neroli! Ulje donosi pare destilacijom pupoljci u Orange Tree, što je vrlo dugotrajan proces. Ime, u slučaju da ste se pitali, je preuzet iz princeza 16. Stoljeća koji je apsolutno obožavao miris cvetova narandže i njeno ime je bilo princeza Anna Maria de La Tremoille Nerola. Neroli eterično ulje se koristi kroz vekove, i kao miris za muškarce i za žene i za mnoge neverovatno ljekovita svojstva. Evo deset od koristi i prednosti nerolija eteričnog ulja.

1. Može se koristiti na koži koji smanjuje pojavu ožiljaka

Kao i svi eteričnih ulja, neroli eterično ulje je vrlo koncentriran i, prema tome, vrlo jaka. Da biste se prijavili ga na kožu, treba ga miješati sa baznog ulja, tako da je eterično ulje je samo oko koncentracija od 4%. Kada se primjenjuje na ožiljaka ili strija, djeluje kao regenerator kože i pomoći će ožiljci da ozdravi i blijede.

2. Opušta um

Neroli eterično ulje također može biti vrlo vrijedan ulje koristiti u aromaterapiji. Koristi se u difuzor, ulje oslobađa umirujuće i opuštajuće miris, koji djeluje kao blagi smirenje. To može biti korisno za liječenje anksioznosti, stresa i to čak može pomoći ublažiti simptome depresije.

load...

3. Može pomoći održavati krvni pritisak

Neroli eterično ulje je dokazano da biti od koristi za ljude koji pate od hipertenzije. Studija sprovedena u efikasnost komplementarnih lijekova otkrili da učesnici koji se udiše mješavinu lavande, ylang-ylanga, mažuran i nerolija ulja je smanjen nivo hormona stresa u krvotoku, što je umanjilo njihov krvni pritisak.

4. Koristite ga kao tretman za akne

Kao i mnogi eteričnih ulja, neroli eterično ulje ima snažan anti-bakterijska svojstva. Tretirati posebno loše bubuljice, navlažite loptu vate u vodi prvo, da daju neke razrjeđenja ulje, a zatim nanesite nekoliko kapi nerolija eteričnog ulja za vate. Tapkajte na zahvaćeno područje lagano i to će ubije bakterije koje uzrokuju bubuljice.

5. Rezove Treat i rane

U hitnim slučajevima, dab neki eterično ulje razrijediti neroli na rez ili rana i ona će ga zaštititi od infekcije. Anti-bakterijska svojstva ulja su toliko moćan da može ubiti bakterije koje uzrokuju kolere i tifusa, a može se koristiti i kao zaštita protiv tetanusa dok pacijent ne može doći do doktora i dobiti odgovarajuću injekciju tetanusa.

load...

6. Poboljšava cirkulaciju

Neroli Eterično ulje se smatra da stimuliraju cirkulaciju krvi u organizmu. Pomiješana s baznog ulja, čini fantastičan ulje koristiti za masažu, a možete dodati nekoliko kapi za kupanje vode za opuštanje i umirujuće kupanje iskustvo.

7. Koristite ga kao slatkiš mirisa dezodorans

Neroli eterično ulje koristi se dosta u parfemima dodati miris citrusa na miris. Kao i svojim prekrasnim miris, ona također ima prirodnu efekt dezodorisanje. Pomiješana s baznog ulja, možete ga koristiti na svom tijelu kao dezodorisanje losion za tijelo, ili ga možete sprej u zrak u vašem domu i to će neutralizirati bilo loše mirise.

8. Treat atletsko stopalo

Možete koristiti neroli ulje za liječenje gljivičnih infekcija na koži. Svojim snažnim anti-gljivične svojstva čine ga efikasan tretman za stanja kože, kao što su stopala i lišaj atletsko.

9. Ona ima anti-aging svojstva

Pomiješana s baznog ulja i redovno koristi, neroli eterično ulje će također pomoći da te zaštiti protiv znakova starenja. Sadrži antioksidanse koji će se boriti oštećenja kože koja je uzrokovana slobodnih radikala i pomaže da se promoviraju rast novih ćelija kože.

10. To je antispazmodičkim

Neroli eterično ulje ima anti-grčevito svojstva previše, što će opustiti mišiće. Može se masirati u mišiće, pružiti olakšanje od grč ili se koristi u difuzor, može pružiti olakšanje od kašlja. U stvari, sa svojom sposobnošću da se smiri i opustiti um previše, neroli eterično ulje je savršeno aromaterapija ulje da se opustite na kraju dana i pomoći vam da dobijete dobar san je.

Da li znate druge pogodnosti i koristi nerolija eteričnog ulja?

load...