Saveti za lepotu

10 koristi i upotreba etarskog ulja čempresa

10 koristi i upotreba etarskog ulja čempresa

Ulje čempresa, koji se dobija pare destilacijom iglica i grančica od čempresa, je naširoko koristi u sapuni, parfemi i osvježivači zraka, zbog svježeg, zimzelenim šumama aroma da odaje i to se koristi i vekovima za mnoge medicinskih prednosti. Ulje se može koristiti u aromaterapiji i koristi tematski, a kaže se da imaju sposobnost da se opustite um i mišiće, detoksikaciju sistem, i reguliše protok krvi oko tijela. Kao i svi eteričnih ulja, Cypress ulje je vrlo jaka, pa ga treba razrijediti s baznog ulja, testiran na malom patch od kože prije nego površinski koristi, to ne bi trebalo uzeti interno bez prethodnog traženja medicinsku pomoć, a to se ne preporučuje koristiti kod trudnica. Evo deset izvanredan prednosti i koristi od čempresa eteričnog ulja.

1. Dezodorans

Miris čempresa ulje je rekao da je muški miris, zbog čega se često koristi u sapunima, aftershaves i dezodoransa za muškarce. Ulje ima prirodna svojstva dezodorisanje previše, tako da se može koristiti kao domaći dezodorans umjesto sintetičkih, radnji kupio one.

2. Antiseptic

Čempres ulje sadrži kamfen, koja je prirodni antiseptik, a ulje se često koristi kao sastojak u antiseptik krema i losiona. Možete koristiti čempresa eterično ulje za liječenje manjih rana i ona će se boriti infekcije i pomažu rana zaraste brže.

load...

3. Ublažava bol

Cypress ulje je jako dobro za oslobađanje u mišićima i zglobovima i može se koristiti za ublažavanje simptoma pritužbi, kao što su artritis, reumatizam i osteoartritisa. To je također anti-grčevit, tako da se može koristiti za ublažavanje bolova u grčeve i bol u vezi sa periodima. Sve što je potrebno da uradite je da umasirajte ulje u zahvaćeno područje i da će uskoro dobiti da radi za vas.

4. Poboljšava cirkulaciju

Ako patite od loše cirkulacije, čempresa ulje može biti lijek i za to. Cypress eterično ulje je dobro poznat po svojoj sposobnosti da reguliše protok krvi i tonus vena, koja je dijelom zbog svoje opora svojstva. To također može biti vrlo koristan tretman da pomogne smanjuje pojavu proširenih vena.

5. Diuretici

Cypress ulje je diuretik, što znači da se povećava i učestalost i obim mokrenja. Ovo ima veliki broj potencijalnih zdravstvenih prednosti, uključujući pomaže vam da izgubite na težini, jer urin sadrži do 4% masti, tako da što više mokriti, više masti možete ukloniti iz vašeg tijela. Učestalo mokrenje će također pomoći u ravnini više štetnih toksina iz vašeg tijela i ukloniti višak tekućine.

load...

6. Poboljšava zdravlje jetre

Jetra također igra vrlo važnu ulogu u uklanjanju toksina iz vašeg tijela i možete poboljšati funkcioniranje jetre sa čempresa eterično ulje. Ulje čempresa održava zdravlje jetre i reguliše količinu žuči koji se proizvodi od organa i to također pomaže u zaštiti jetre od bolesti.

7. Treats masnu kožu

Čempres ulje se također može koristiti za liječenje masnu kožu. Ako dodate nekoliko kapi čempresa eteričnog ulja sa svojim redovnim tonera kožu, to će pomoći da uklonite višak sebuma iz kože. To će pomoći da se zaustavi ciljate masne mrlje u toku dana. To će također pomoći da zadrži pore čista, tako da može smanjiti breakouts previše.

8. Olakšava kašalj

Ako ste pate od chesty kašalj, čempresa ulje će pomoći ublažiti takvo stanje. Ulje se koristi za veliki broj respiratornih problema, jer djeluje kao ekspektorans, koji opušta se šlajm u grudima i čini kašalj produktivniji. Za korištenje čempres ulje za ublažavanje kašlja i prehlada, stavite kap ili dvije ulja u nekim parenje vode i udišite isparenja.

9. Smanjuje stres i anksioznost

Čempres eterično ulje ima blago sedativno dejstvo, da istočno simptome stresa i mogu opustiti i um i tijelo. Ona također ima efekt promocije osjećaj mirno i sreće i ponekad se koristi da smire ljude koji su pretrpjeli teške šok. Ako stavite nekoliko kapi čempresa ulje u vašem kupanje, to je divan način da se opustite nakon napornog dana na poslu.

10. Poboljšava ten

Ulje čempresa ima mnoge prednosti za njegu kože kao dobro. Njegova adstrigentno svojstva će ukloniti višak ulja, njegova antiseptički će se boriti bakterije uzrokuju akne, a takođe pomaže da se razvedri ožiljaka i smanjiti oticanje.

Da li znate drugi čempresa eterično ulje koristi i koristi?

load...