Saveti za lepotu

10 koristi od esencijalnog eteričnog ulja

10 koristi od esencijalnog eteričnog ulja

Sage eterično ulje koje se dobija iz lišća kadulje biljaka destilacijom pomoću vodene pare, se koristi stoljećima kao terapeutska ulja. U stvari, sam naziv kadulje znači "spasi", koji će vam dati ideju o tome koliko je koristan može biti ovo eterično ulje. Sage je vjerojatno najpoznatiji po svojoj sposobnosti da smiruje probavni sistem, ali u medicinske svrhe daleko prevazilaze upravo to. Ulje kadulje ima mnogo upotreba kod kuće i na kozmetičke tretmane previše, pa pročitajte na, a vi ćete pronaći deset neverovatno koristi žalfije eteričnog ulja.

1. Treats atletsko stopalo i druge gljivične infekcije

Kadulje Eterično ulje se često koristi u proizvodima za njegu kože i jedan od razloga za to, je svojim jakim antifungalna svojstva. Žalfije eterično ulje sadrži kamfen i kamfor, što znači da je pogodan za tretiranje bolesti, kao što su stopala i dermatitis atletsko.

2. Stimulira um i promovira budnost

Kadulje Eterično ulje se naširoko koristi u aromaterapiji, a poznato je da je u stanju da stimuliraju um. Koristite kadulje eterično ulje u difuzor i da će borbu protiv umora i izoštravaju um. Također je rekao da je veoma dobro raspoloženje poboljšavanje i neki ljudi kažu da to može pomoći smanjiti simptome depresije.

load...

3. Borba infekcije rane

Kao i svi eteričnih ulja, njega treba koristiti kada se koristi kadulje esencijalnih ulja na kožu i da je najbolje da se testirati na maloj površini kože prije nego ste koristili kadulje ulje bilo gdje drugdje na tijelu. Rekavši to, kadulje eteričnog ulja ima snažan antimikrobna svojstva, tako da se može koristiti da se zaustavi manjih bih rezovi i ogrebotine zaraze.

4. Olakšava grčeve

Žalfije eterično ulje je također moćan protiv grčeva i može se koristiti za ublažavanje grčeva i sličnim uvjetima. Ako ste pate s uporni kašalj, koristeći kadulje eterično ulje u difuzor u vašem domu će olakšati nekontrolisane kašalj previše.

5. Fades ožiljaka i strija

Kadulje Eterično ulje je ono što je poznato kao cicatrisant, što znači da ima sposobnost da zaraste ožiljaka i blijede mrlje i nepravilnosti. To se koristi u mnogim kozmetičkim proizvodima, jer ove nekretnine i može se koristiti da bledi strija, izliječiti mjesta, a promovira brže zarastanje rana previše. Ona također ima snažan antibakterijska svojstva, tako da ima vrlo dobru ulje koristiti kao tretman akni.

load...

6. Poboljšava kognitivnog funkcionisanja

U studiji koja je provedena od strane University of Michigan, istraživači su otkrili da kadulje eteričnog ulja poboljšao kognitivnog funkcionisanja pacijenata Alzheimerove bolesti. Istraživanje je još uvijek u toku u tačno zašto kadulje eterično ulje ima moć da to uradi, ali se smatra da je ulje ima moć da se poboljša rad neurotransmitera u mozgu.

7. I radi kao ekspektorans

Kadulje Eterično ulje može biti jako koristan, ako imate teški, chesty, hladno. Kao i da to ne predstavlja antispazmodičkim, što znači da će pomoći da se kontrolišu kašalj, to također radi jako dobro kao ekspektorans. Ako stavite nekoliko kapi kadulje esencijalnih ulja u posudu kipuće vruće vode i udišite pare, to će brzo jasno smetnje u grudima i sinusa.

8. Centri za detoksikaciju organizma

Sage ulje može se koristiti i za ubrzati uklanjanje štetnih toksina iz organizma. Poboljšava rad probavnog sistema omogućava telu da izbace toksine na taj način, a takođe podstiče znojenje, koji uklanja više toksina iz krvi. To pomaže da se uklone teških metala i drugih toksina koji bi inače akumuliraju u tijelu.

9. Ona ima anti-aging svojstva

Antioksidansi prisutni u žalfije eterično ulje i čine ga vrlo dobre anti-age tretman. Dodati nekoliko kapi za hidratantnu ulje, kao što su kokosovo ulje ili ulje jojobe, a to će se boriti oštećenja na koži koja je uzrokovana slobodnih radikala i usporava razvoj linije i bore. Također će pomoći koži da bude meka i podatna, i da će pomoći da se zaustavi kože gubi elastičnost i sprečavaju opuštene.

10. Možete ga koristiti u kući kao sredstvo za dezinfekciju

Također možete koristiti kadulje eterično ulje oko kuće kao sredstvo za dezinfekciju. Svojim snažnim antifungalna i antimikrobna svojstva će ubiti bakterije u radnim površinama i u kupatilu i smrdi mnogo bolje od komercijalnih sredstava za dezinfekciju previše. Ona također ima efekt dezodorisanje, tako da može biti vrlo korisno za uklanjanje neugodnih mirisa iz oko kuće.

load...