Saveti za lepotu

10 koristi od esencijalnog ulja cimeta

10 koristi od esencijalnog ulja cimeta

Slatka mirisa cimeta eterično ulje je vrlo verovatno jedan od najsvestranijih svih eteričnih ulja i ima neverovatan popis koristi za zdravlje u odnosu na svoje ime. Izvađen iz kore drveta, cimeta eterično ulje je adstrigentno, antiseptik, a ima antioksidativna svojstva previše. To se koristi u tradicionalnoj lijekova za liječenje sve, od proljeva do srčanih oboljenja i često se preporučuje za upotrebu u aromaterapiji kao način da se pojača raspoloženje. Evo samo deset The Amazing prednosti cimeta eteričnog ulja.

1. Pruža olakšanje od artritisa

Cimet Eterično ulje može pružiti vrlo brzo olakšanje od bolova uzrokovanih artritisom. Ako masaža mješavinom četiri ili pet kapi cimeta eteričnog ulja pomiješana sa jednom od lakših nosača ulja, kao što su senf ulje, to će brzo ublažava bolne zgloba. To se može koristiti na isti način za ublažavanje bolova u leđima i bol u mišićima.

2. Tretira infekcije urinarnog trakta

Infekcija urinarnog trakta (UTI) obično izazivaju bakterije ili gljivične infekcije. Cimet Eterično ulje ima jake anti-bakterijske i anti-gljivične svojstva koja mogu pomoći vale se takve infekcije brzo. Ako dodate oko petnaest kapi cimeta eteričnog ulja u kadu vode, to će razjasniti infekcija urinarnog trakta nakon samo nekoliko aplikacija.

load...

3. Poboljšava funkcije mozga

Istraživanja provedenog na Wheeling Jesuit University u SAD-u pokazala da cimet eterično ulje može povećati aktivnost u mozgu. Istraživači su otkrili da je cimet bio u mogućnosti da se poboljša memoriju i pažnju raspon subjekata i da može biti tužen da ublaži nervne napetosti.

4. Smanjuje nivo šećera u krvi kod dijabetičara

Cimeta eterično ulje sadrži spoj nazvan cinamaldehid, koji je poznat da bi mogli smanjiti nivo glukoze u krvi i stimulišu pankreas. Ako se dodaje hrani kap cimeta eteričnog ulja, nakon što je kuhana, to može biti koristan način stabilizacije razine šećera u krvi kod osoba koje pate od dijabetesa. (To je najbolje da se obratite specijalisti zdravstvo prije nego što pokušate bilo samo tretmana.)

5. Pruža instant olakšanje od zubobolja

Kao što su klinčić ulje, cimet eterično ulje sadrži visoku koncentraciju eugenol, koji mogu pružiti instant olakšanje zubobolju. Samo stavite nekoliko kapi ulja na lopti vate i držite ga na zub koji boli i bol će uskoro nestati. To ne čini ništa da izliječiti osnovni problem, ali barem će bol na neko vreme.

load...

6. Poboljšava cirkulaciju krvi

Cimeta eterično ulje sadrži krv razređivanje spoj koji može poboljšati cirkulaciju krvi oko tijela. Poboljšana cirkulacija znači da će više kisika doći do mozga i do vitalnih organa i to će povećati metabolizam. To također može pomoći da niži krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

7. Ublažio depresija

Također je rekao da udisanje isparenja cimeta eteričnog ulja može pomoći ublažiti depresiju. Topla, sladak miris ulja može podići raspoloženje, smiruje um i smanjiti negativne osjećaje. Svaki takav kućno liječenje depresije treba koristiti samo kao pomoć i ne bi trebalo da se koristi kao zamjena za propisane lijekove bez prethodnog konsultacije sa ljekarom.

8. Treat atletsko stopalo

Cimet Eterično ulje možete riješi gadno gljivičnih infekcija previše. Mix kap ulja u kadici tople vode i potopiti noge u njemu neko vrijeme i jak antifungalna svojstva ulja uskoro će dobiti da radi na atletsko stopalo, pa da razjasni ni vremena. Cimet Eterično ulje ima antibakterijska svojstva previše, tako da će pomoći ubiti bakterije koje uzrokuju stopala miris kao dobro.

9. Poboljšava probavnog sistema

Ako trljati mješavina cimeta eteričnih ulja i maslinovo ulje u svoj trbuh za oko pet minuta, to će rasteretiti nadutost, pomažu organizmu da protjeraju višak plina, i ton probavnog sistema. Također je tužno da redovna masaže abdomena sa cimetom ulje može pomoći u smanjenju upale u debelo crijevo i tankog crijeva.

10. Kills vazduhu bakterija u kući

Ako koristite cimeta eterično ulje u difuzor u vaš dom da će ubiti 99% lebdećih bakterija i da će biti potrebno samo desetak minuta da se to uradi. Za još moćniji efekt, možete miješati ulja s drugim uljima, poput ulja čajevca ili ulje limuna. To je savršen način da se zaustavi stvari kao što su prehlada širi od jednog člana porodice u drugu i čine kući mirišeš previše.

Da li znate drugi cimeta eterično ulje koristi?

load...