Saveti za lepotu

10 koristi od esencijalnog ulja lemongrassa

10 koristi od esencijalnog ulja lemongrassa

Čak i ako ste koristili eteričnih ulja za neko vrijeme, možda još nije pokušao limunova trava eterično ulje. Ona ima predivno niz citrusni, miris limuna i ima mnogo ljekovitih prednosti i koristi oko kuće. Lemongrass eterično ulje ima analgetik svojstva da ubije bol, i anti-upalni svojstva kako bi se smanjila oteklina i crvenilo, tako da se može napraviti koristan dodatak vašem pribor za prvu pomoć. Takođe, opušta i poboljšava raspoloženje, tako da je odlično za aromaterapiju previše. Evo deset neverovatnih prednosti koje Lemongrass je eterično ulje za ponuditi.

1. Dobro radi kao antiseptik

Lemongrass ulje ima jake anti-bakterijskih i antimikrobna svojstva, tako da je vrlo dobro za tretiranje manjih posjekotina i opekotina. Lemongrass eterično ulje je prejaka za korištenje nerazrijeđen, iako, tako da prvo pomiješati sa baznog ulja, a onda možete ga koristiti da se zaustavi rane zaraze.

2. To je blagi sedativ

Lemongrass eterično ulje ima blago sedativno dejstvo, tako da može biti tužen da vam se smiri i opusti vas. Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte dodajući nekoliko kapi Lemongrass ulje na kupanje vodu i imaju lijep topao potopiti, neposredno prije odlaska u krevet. To će osloboditi napetosti i anksioznosti i Zauzima u san.

load...

3. Bolove

Analgetski svojstva Lemongrass ulje će pomoći olakšati bol stanja kao što je artritis. Ako pomiješati ulje sa baznog ulja za razrijeđivanje, a zatim umasirajte ga u bolno područje, to će olakšati bol u zglobovima. To se može koristiti za stvari kao što su backaches i upale mišića.

4. Treats akni

Jedan od amazing prednosti Lemongrass eterično ulje je da možete ga koristiti za liječenje akni. Ona ima antimikrobna svojstva koja će se boriti protiv bakterija, adstringentno svojstva koja će pomoći da kontroliše višak masnoće u koži, a to je anti-upalni, tako da će pomoći da se smanji crvenilo akni previše. Da biste ga koristili za liječenje akni, miješati sa svjetlom baznog ulja i tapkajte ga na zahvaćeno područje dva puta dnevno.

5. Koristite ga kao prirodni dezodorans

Još jedna od predivnih prednosti Lemongrass eterično ulje je da ima prirodna svojstva dezodorisanje previše, tako da ga možete koristiti umjesto kemijskih utovar komercijalnih dezodoransa koji mogu iritirati kožu. Pokušajte miješanje kap ili dvije Lemongrass eterično ulje u tijesto napravljeno od sode bikarbone i vode. Ona se bori protiv bakterija koje uzrokuju miris i ostavili divan miris limuna.

load...

6. Jača folikula i potiče rast kose

Lemongrass eterično ulje se može koristiti i na kosi. Miješati sa nekim maslinovim uljem i to će vlaže kosu, ojačati folikula i ohrabriti rast zdrave kose. Jer je Lemongrass ulje ima i anti-gljivične svojstva, to će pomoći u kontroli perut previše.

7. Ublažava blage depresije

Ako patite sa blagim do umjerenim depresija, koristeći Lemongrass eterično ulje u difuzor u vašem domu može olakšati simptome za vas. Iako ne bi trebalo da bude tužena kao alternativa za neke lekove možda su propisani, mnogi ljudi kažu da limunska trava ulje može podići raspoloženje i pomoći smanjiti osjećaje depresije i anksioznosti.

8. Smanjuje zadržavanje vode

Iako postoje mnoge eteričnih ulja da nikada ne treba progutati, ako ste kupili eterično ulje najviše kvalitete limunska trava, možete dodati kap u čaši tople vode ili čaj, i to će pomoći da se smanji djelovanja voda zadržavanje. Lemongrass ulje je diuretik, što znači da pomaže u promociji prolaz fluida kroz tijelo. Provjerite bocu prvi, međutim, kako bi bili sigurni da je limunska trava ulje koje imate je pogodan za konzumaciju.

9. Treats atletsko stopalo

Jedna od velikih prednosti Lemongrass eterično ulje je u tome što ima snažne anti-gljivične svojstva, što čini ulje odličan tretman za atletsko stopalo. Možete masaža mješavinom baznog ulja i limunska trava ulja u pogođenom području, ili možete probati dodajući nekoliko kapi na toplo stopala potopiti. Atletsko stopalo ili ne, to je odličan način da se ublaži umorne noge nakon dugog dana i to će pomoći razjasniti bilo stopala miris kao dobro.

10. Smanjuje groznica

Lemongrass ulje ima antipiretik svojstva, što znači da se može koristiti za srušiti groznicu. Prvo razrijediti ulje, a zatim ga utrljajte u ramenima i vratu. To je odlično za kada imate prehladu ili gripu, jer će smanjiti temperaturu i pomoći za ublažavanje bolova. Miris ulja će vam opustiti, tako da će vam pomoći da dobijete dobar san je.

Da li znate druge koristi od Lemongrass eterično ulje?

load...