Saveti za lepotu

10 kućnih lijekova za akne

10 kućnih lijekova za akne

1) Češnjak i sok od limuna.

Neki od nas akni na redovnoj osnovi. Ovdje je jednostavan način da se riješi to. Cut jedan češanj češnjaka na pola i lagano trljaj neželjene "spot" s njim, a onda nastavimo sa ceđeni sokom od limuna. Nanesite ga samo na akne licu mjesta, a ne po licu. Ako se dobije svrbi, ne grebe! Budi jak! Držite ga na za 5 ili 10 minuta, a zatim prskajte lice sa vodom i lagano obrišite. (Ovaj tip se ne preporučuje za djevojke s osjetljivom kožom).

2) pasta za zube trik.

Vjerojatno ste već čuli o tome, ali to je i dalje vrijedi spomenuti. Kada dobijete bubuljica, nanesite malu količinu bijele paste za zube pravo na njega (odnose se samo na ugroženom području, nikada na cijelom lice). Nanesite ga prije odlaska na spavanje. U jutarnjim satima vaše bubuljice trebalo biti bolje.

load...

3) semena grožđa ulje.

Ako imate kožu sklonu aknama i imate problema u pronalaženju prefekta hidratantne kreme, imam veliki "sve prirodno" rješenje za vas - sjemenki grožđa ulje! To je prepun antioksidansa i vitamina, pomaže kod akni jer je antibakterijska svojstva i ne začepljuju pore!

4) čajevca ulja.

Još jedna popularna akne lijek je ulje čajevca. I nije ni čudo da je toliko efikasan! Ima bakterija bori svojstva i pomaže da se lagano liječenje akni. Samo ga primijeniti na vašem bubuljica dva puta dnevno (po mogućnosti ujutro i navečer) i vidjet ćete čudo efekt od toga!

load...

5) Krastavac.

Blend krastavac u blenderu i nanesite je pastu na lice. Ne samo da će osvježiti i nahraniti kožu, ali će se boriti protiv akni! Ostavi ga na lice za oko 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. (Možete miješati krastavac pasta sa 'ne dodataka "jogurt za bolje rezultate.)

6) Mix aspirin s medom.

Ovaj jednostavan lijek također može pomoći u borbi s aknama. Samo mix mrvljeni aspirin sa čistim medom (manouka med je još bolje) i nanesite ga ravno na bubuljice. Pustite ga da radi za 10 - 15 minuta i nježno oprati lice vodom.

7) Jagode.

Ne samo jagode su ukusan, ali i ovo "čudo prirode" vam mogu pomoći u borbi protiv bubuljica. Samo ga utrljati na zahvaćena područja, ostavite ga da radi 15 minuta i oprati lice vodom.

8) sok od limuna i soli.

Ako želite još više "sušenje" moć, pokušajte da se miješaju 1 kašičica soka od limuna sa pola kašičice soli i nanesite ga ravno na bubuljice. Držite ga na za 5 ili 10 minuta i isperite. Ovo je vrlo jednostavan, ali učinkovit način da osvojite bitka za jasno i lijepo lice.

9) Koristite kapi za oči kako bi se smanjila akne crvenilo. To je vrlo učinkovit način da ukroti akne, jer kapi za oči sadrže anti-upalni agensi.

10) Pokušajte aspirin trik. Smash jednu tabletu aspirina i miješati sa vodom, a zatim primijeniti na području pogođenom akne, ostavite ga na 5 minuta i isperite. To je vrlo učinkovit način za borbu protiv akni.

Nadam se da vam je bilo korisno. Koje su vaše omiljene dom pravni lijekovi za akne? Molim vas, podijelite svoje misli u odjeljku komentar je.

load...