Saveti za lepotu

10 laži o vašoj kosi koju verovatno i dalje verujete

10 laži o vašoj kosi koju verovatno i dalje verujete

Pre nekoliko meseci, otišao sam u salon utvrđeno da dobije novi rez. Ja bih odlučio da je u novu godinu i novu mene. Da ću pokušati nešto drugačije jednom. Ja bih razbijena sa svojim dečkom i bio je oko da se upusti u novu karijeru. Tako da sam htio novu frizuru koja je pokazala gdje sam bio ovih dana.

Problem je bio da je moj stilista zarežao da takav rez nikada ne bi radila na mene. Podigla je obrve kao što sam uporan, popio neke od svojih kave, i ponovio da to jednostavno ne bi radila na mene.

"To neće okvir glavu vrlo dobro, dušo", rekla je nestrpljivo, pokušavajući da me otera. Osetio sam splasnuo, a nije znao šta drugo da kažem. Ona je u pravu, pomislio sam. Na kraju krajeva, ona je stručnjak.

load...

Popustio sam i pustio da radim svoj uobičajeni stil, ali kada sam se vratio kući pitao sam šta moji prijatelji mislili. Svi su se složili da je moj stilista pričao gluposti. Ona je ležala na mene.

Zašto? Ko zna.

Ali još sam tu razgovarao sa mojim prijateljima, više su otkrili "laži", oni su rekli o svojoj kosi, previše. Kao rezultat vjerovanja ovih laži predugo, svi imamo te nepokolebljiv uvjerenja o tome što je potrebno kosu, a ono što ne može učiniti.

load...

Dakle, za odvajanje istine od fikcije, hajde da pogledamo 10 laži o kosi da ste vjerojatno i dalje vjerujem.

Suhi šampon je fundamentalan

Ko je stvorio ovo laž? Vjerovatno Fashion Week ili Vogue.

Naravno, manekenke ga koristite za volumen i teksturu, ali vjerojatno ga koristiti i za svjetski mir, previše.

Istina je, suhi šampon nije neophodno. Ne, nema šanse.

Nikad ne koristite Drugstore šampon

Naravno, oprao kosu apoteci šampon kada ste bili tinejdžeri, a možda i dalje radili u svojim dvadesetima. Ali na kraju je neko - verovatno vaš stilista - istakao je da ti da "med, ljekarna proizvodi su đavola."

I tako ste proveli sve svoje zarade u narednih nekoliko godina na skupe šampone.

Da li je to zaista u pravu? Ne prema profesionalci. Vaš stilist može vam reći da jeftin, drogerija šamponi su jako loše za kosu, vjerojatno zato što su tako jeftine i "natovarena hemikalija."

Ali, ako imate dnevnih rituala kosu poput mene, vi ćete znati da jeftini šampon proizvodi su gde je to. Osim toga, profesionalci se slažu da drogerija proizvodi su savršeno u redu. To je samo pitanje pažljivo čitajući sastojke prije nego što kupiti kako bi bili sigurni da nećeš dobiti proizvod koji je "pun kemikalija" koje su loše za vas.

OMG You Need puno Styling proizvodi

Kad sam bio mlađi, moj prijatelj jednom došao kod mene da se spremimo za noćni izlazak. Kad je vidjela da sam imao vrlo malo oblikovanje proizvoda, bila je užasnut.

"Potreban je najmanje deset!" Plakala. Mislio sam da sam njen izlazak uništen. Ona je skoro imala napad panike kad nije mogla da pronađe Shaping sprej.

Međutim, ako imate pravo frizuru, možete lako izvući sa samo dva oblikovanje najviše.

Ne Trim vlastitu ispucale vrhove

Ovo je malo laž, normalno je smislila strane stilisti koji su uzeli dugo vremena stvaranja remek sa kosom. Očigledno, oni ne želim da petljaš s njim nakon toga!

Ali nećete stvoriti masakr dokle god imaju jednostavan rez i imaju puno ispucale vrhove. Možete prašinu te sami bez pravljenja nereda.

You Need A Trim U najmanje jednom mjesečno

Ja sam nekoliko puta rekao da je važno da se moja kosa ukrašene najmanje jednom mjesečno, ili jednom u šest tjedana ako sam spreman da se malo odvažan.

Ali to je još jedan mit da je jednostavno nije istina. Naravno, Kim Kardashian ima vremena i novca da se trim svake druge nedelje, ali ko još radi? To jednostavno nije praktičan i doprinosi sa većinom od života.

Osim toga, ako imate rez low-održavanje, zašto bi, zaboga, potrebno je da ga obrubljen svaki mjesec? Ti ne znaš.

Redovito Trims Make Your Hair Grow Brže

Kažu da ako skratite krajeve, vaša kosa će super brzo rastu.

Ona drži da izgleda zdravo, ali to je laž reći da je to magično čini rasti brže. To se jednostavno ne.

Slojevi će dodati Debljina Vašoj kosi Look

Ova laž ima neki stepen istine u tome, ali to ovisi o nekoliko varijabli. Za početak, da, slojevi mogu dodati iluziju debljine vaše kose stvarajući prostor između vaše dlačice.

Ali, ako imate super-tanku kosu, ne morate slojeva dodati debljine.

Kada je u pitanju tanku kosu, to je metoda stilista zapošljava na skratila kosu koja je važnija od dodavanjem slojeva. Ako imate super-tanku kosu, treba ga smanjiti osuši. Kada je vlažno, ono što se događa je da dlake grupišu, što znači da je stilista mogao završiti rezanje previše. Stoga, izgleda kao da si razrjeđivanje na vrhu.

Četkanje Your Hair Is Good!

Verovatno ste saznali da četkanje cijeli dan svakodnevni je loše za vas kada ste bili tinejdžer i postao depresivan kada velike komade je postajalo sve upleten u oružje. Ali možda ste tada je rečeno da je to dobro za redovito četkanje "distribucija prirodnih ulja vaše kose."

To može biti, ali vi i dalje radite više štete nego koristi, pogotovo ako imate krhke kose.

Ako imate tanku kosu, uvek treba Get It skratio

Imam tanku kosu, i učinili za dugo, dugo vremena. Prije nekoliko godina, moj bivši stilist mi je rekao da bi trebalo da se zaista to skraćen zbog tanku kosu ne može rukovati se uzgaja dugo. Joj vjerovao sam, naravno, i dobio sebi bob.

Što mrzim. Prirodno.

Od tada sam rabljene drugi stilisti koji su se ispraviti moj stari jedan na ovo. Zaista, čak i ako imate super tanku kosu, nisi u obavezi da se ništa učiniti.

Dokle god vaša kosa nije ljepljiv, onda raste ga. Ako sve bude u redu, zašto ne? Samo je potrebno da se vaše igre za održavanje, to je sve.

Ne pranje kose svaki dan, jer ovo je loše

Znam puno žena koje ne peru kosu svaki dan, jednostavno zato što su zabrinuti da će oni biti isušivanja svoje niti. Neki su ostavljajući za 3 - 4 dana u isto vrijeme, ide prljavi jer su prestrašeni stvari idu loše.

Ali ispostavilo se da svi idemo prljavi bez razloga, jer si apsolutno dobro oprati kosu svaki dan, sve dok nakon toga klima osušite.

Naravno, ako koristite šampon mnogo, morat ćete proći blaže. Ali to je samo zdrav razum, zar ne djevojke?

load...