Saveti za lepotu

10 moraju znati koristi i upotreba esencijalnog ulja od peperminta

10 moraju znati koristi i upotreba esencijalnog ulja od peperminta

Mnoge prednosti peperminta poznati su toliko dugo da se čak pominje iz grčke mitologije. Koristi se za medicinske svrhe širom svijeta, lista prednosti eterično ulje toliko da smo jedva sastrugati površinu sa samo deset! Evo samo nekoliko onda, mnoge prednosti i upotreba eterično ulje.

1. Ublažava gorušica

Eterično ulje je odličan za smirivanje problema sa želucem i ublažavanje simptoma žgaravice. Samo mix nekoliko kapi uz čašu mlijeka ili čaj i to će neutralizirati kiselinu u želucu i smiruje probavni sistem.

2. Smanjuje temperaturu

Eterično ulje ima neverovatan efekt hlađenja kada se primjenjuje na kožu i da će srušiti groznice u samo nekoliko minuta. Mix nekoliko kapi ulja paprene metvice s baznog ulja i nanesite ga na kožu za instant olakšanje od groznice.

load...

3. Ponovo podiže energiju kad ste umorni

Mnogo sigurniji i zdraviji od kofeina bogat energetski napitak, udišući miris eterično ulje će vam donijeti instant olakšanje od umora, kada radite kasno ili samo smatrate da ste nedostaje energije. To će vas probuditi i poboljšati koncentraciju, ako ste na dug put previše.

4. Olakšava glavobolje

Eterično ulje je također odličan za ublažavanje glavobolje. Kada se osjećate glavobolju dolaze na, umasirajte nekoliko kapi ulja paprene metvice oko linije kose i u hramove. Efekat hlađenja ulja će zadržati glavobolje na odstojanju.

5. To je veliki sredstvo protiv insekata

Također možete dobiti 100% zaštitu od insekata ovog ljeta s DAB ili dva eterično ulje. U studiji u Izraelu, istraživači su otkrili da pepermint ulje je efikasnije sredstvo protiv insekata od većine komercijalnih brendova.

load...

6. Smanjuje mučnina

Koristi u aromaterapiji, eterično ulje je vrlo efikasna u smanjenju mučnine. U studiji koja je sprovedena u Clayton State University, otkriveno je da pacijenti koji pate od post-estetske mučnine pretrpio značajna smanjenja u osjećaj mučnine nakon udisanja eterično ulje isparenja.

7. Tuče zadah

Mix nekoliko kapi eterično ulje u čašu vode, peder oko usta i ispirati grlo, i to će ostaviti usta osjećaj čist i dah svjež. Eterično ulje ima prirodni anti-bakterijska svojstva koja će ubiti bakterije koje mogu biti uzrok lošeg zadaha.

8. Ublažava bol u mišićima

Eterično ulje je također djelotvoran protiv bolova i može se koristiti za liječenje u mišićima i bol u leđima. Masirati u pogođenom području, smiruje bol i opušta mišiće, čime instant olakšanje upale mišića.

9. To vam može pomoći da izgubite težinu

Kada udišete isparenja eterično ulje, smanjuje glad i čini se osjećate puni brže. Ako koristite difuzor s nekim eteričnim uljem peperminta kada jedete svoje obroke, to će pomoći da se smanji apetit, a vi ćete jesti manje.

10. Pomoću da se brine za svoju kosu

Eterično ulje paprene metvice Takođe se veruje da promoviše rast kose poboljšanjem cirkulacije krvi u vlasište. Dodajte nekoliko kapi na svoje redovne šampon za deblje kose i ona će se boriti protiv peruti i drugih uslova vlasište sa svojim snažnim anti-bakterijske i anti-gljivične svojstva.

Da li znate druge koristi i upotreba eterično ulje?

load...