Saveti za lepotu

10 moraju znati savete za bavljenje tankim obrvama

10 moraju znati savete za bavljenje tankim obrvama

Bilo je vremena kada izuzetno tanke obrve su zaista bili u modi, ali dublje, deblje obrve zaista može poboljšati ljepotu vašeg lica. Sada, ljepota stručnjaci nam govore da je puniji, dobro njegovan obrve mogu donijeti ljepotu i mladost u lice; tako čitati dalje, i saznajte što možete učiniti ako imate tanke obrve:

1. Zaustavite čerupanje!

Mnoge devojke preko-čupaju svoje obrve i nikada ih ne dati priliku da ponovo ponovo izrastu. Ostavite od pincete potpuno neko vreme, a čak i ne biti u iskušenju od strane čudno zalutali kosu. Ostavljajući ih na miru će im dati priliku da ponovo izrastu prirodno i možete ih ponovo uvijek pospremim kasnije.

2. Piling kože

Piling vaša koža će ukloniti mrtve stanice i promovirati novi rast kose. Koristite nježan kružnim pokretima na obrve, ali ne oštro ribati. To će također povećati protok krvi u tom području i dalje promovirati rast obrve.

load...

3. Poboljšati ishranu

Gubitak kose bilo koje vrste, može biti znak loše ishrane. Pobrinite se da su sve dovoljno hrane koja sadrži omega - 3 masne kiseline, željeza, cinka i proteina kako bi se osiguralo da vaša kosa ima dovoljno hranjivih tvari za rast.

4. Pokušajte obrva u serumu

Iako oni ne rade za svakoga, obrva serumi mogu imati sjajne rezultate. Oni sadrže, između ostalih sastojaka, peptid, koji stanje i jačanje vlasi u obrve i pomoći da se zaustavi ih razbijanje.

5. Plucking i depilacija ne podstiču rast!

Ne vjerujem sve što čujete. Depilacija i čerupanje ne podstiče rast novih, zapravo oštećuje folikula. Ovo je samo mit, pa napišite obrve na miru i da će rasti.

load...

6. Onion sok

Neki ljudi kunu u ovaj prirodni domaći uljepšavanje. Primjenom luk sok sa svojim obrve može pomoći da se podstakne rast, jer sadrži sumpor, koji pomaže da se poveća protok krvi. Nanesite sok, a zatim ostaviti na deset minuta, prije ispiranja toplom vodom.

7. Masaža obrve sa ricinusovo ulje

Masirajte obrve svakodnevno sa dozom ricinusovog ulja (možete koristiti i maslinovo ili kokosovo ulje), i da će se previše povećati protok krvi u tom području. To je povećani protok krvi u folikula koji će pomoći obrve rastu deblje i puniji.

8. Koristite puder za obrve

Možete vizualno povećati obim obrve sa čela u prahu. Kao sjenilo, ali za obrve, možete primijeniti ovaj proizvod kistom, prateći prirodnu liniju kose. Za veće površine koje je potrebno za punjenje, možete koristiti i olovku.

9. Pobrinite se da vaša šminka izgleda prirodno

Bez obzira da li će se koristiti u prahu, olovka ili Brow gel, budite sigurni da izgleda prirodno kao moguće, a ne da obrve 'preko vrha' veliki. Prilikom odabira boje u prahu ili olovku, odaberite onaj koji se nalazi u neposrednoj blizini vašu prirodnu boju kose kao što možete.

10. Probaj malo shea maslac

Još jedan lijek koji mnogi koriste je Shea maslac. Nanesite malu količinu na svoj obrve tri puta na dan i to će vlaže područja i jačanje vlasi. Ako redovno koristi shea maslac, trebali biste vidjeti razlika u par mjeseci.

Kako rastu obrve deblje? Koje su vaše omiljene savjete o da se nosi sa tankim obrvama?

load...