Saveti za lepotu

10 moraju znati savjete za mlađu kožu

10 moraju znati savjete za mlađu kožu

Kada vaša koža ne izgleda tako velika, to obično slijedi da se ne osjećate tako dobro. Ne samo da vaše samopouzdanje pati kao rezultat od vas tražim stariji od tebe jesu, ali možda osjećati umorni, pod stresom, pa čak i slaba i kao da si stalno bolestan.

To je zato što pravilo je da ako vam je koža u lošem stanju, to je obično odražava ono što se događa u tebi. Ergo, ako je vaš interni zdravlje nije velika, vaša koža će slijediti odijelo.

Young, sjajne kože, onda je veliki pokazatelj da je fantastičan interne zdravlje i dobrobit. Nakon što vaša koža počinje da raščisti i počinje ponovo tražim mlade, možete gotovo garantira da ćete početi da se ponovo osjećati mladi i zdravi.

load...

Da usporava proces starenja i dobiti svoj nevjerovatan kožu leđa, hajde da pogledamo 10 moraju znati savjeta za mlađi izgled kože.

Ostati Pravilno Hidrirane

Ljudsko tijelo u prosjeku čine između 50 - 70% vode. To je puno H20, i šta to znači da vaše tijelo oslanja na vodu da ostanu u tip top stanju. Ona želi što više vode kao što možete dati!

Problem je u tome daleko premalo nas dovoljno vode svaki dan, ni kroz naše hrane ili naše piće. Ali, ako želite vaše tijelo - a posebno kožu - da uvijek bude u tome najbolje, potrebno je da troše više vode.

load...

Voda čuva vaše stanice kože hidratizirana, glatka, elastična i zategnuta. Ako pijete puno kave, to je vrijeme za zamijeniti ovaj zloglasni diuretik (u osnovi, kava će vas ostaviti bez dehidriran) za čaše vode.

Stay Out Of The Sun

Još jedan od dobrih savjeta za mlađi izgled kože je da se klonite sunca. Doduše, ovaj će biti teško učiniti ako želite da sunčati se u ljetnim mjesecima. Ali, previše izlaganja suncu je jako loše za vašu kožu, te će vas ostaviti tražim stari način pre vremena.

Ako mora ostati na suncu puno, važno je da uvijek nosite zaštitu.

Fix Up Your Diet

Jesti zdrave ishrane je još jedan od korisnih savjeta za mlađi izgled kože, jer lepu kožu zapravo počinje s onim što ste stavili u usta. Ako vaš dijeta je puna junk, šećera i rafiniranih ugljikohidrata, vaša koža će početi da dobi puno brže nego što želite.

Ako, međutim, trošite dobru količinu vitamina, minerala i fitonutrijenata, od vas će biti davanje vašu kožu tender ljubavi i brige ga žudi (i potrebe).

Trebalo bi da imaju za cilj da jedu koliko zdravoj hrani kao što možete. Vi ste dozvoljeno da imaju "cheat dana" tu i tamo, ali 85% vremena bi trebalo biti u cilju da jedu hranu koja je organski i zdravo.

Od sada, trebalo bi da ozbiljno razmisle o izbjegavanju prerađene hrane. Ona ne voli vašu kožu!

Smanjiti Dairy

Jedan od dobrih savjeta za mlađi izgled kože je da se smanji na mliječne proizvode. Prema istraživanju koje je od strane Harvard School of Public Health, tinejdžeri koji piju mnogo, mnogo mlijeka imaju 30% veće šanse za razvoj akni od onih koji troše mnogo manje.

Naučnici još nisu potvrdili upravo zbog toga mliječnih proizvoda su vezani za loše kože.

Eliminirati slobodnih radikala Od krvotok

Šta su slobodni radikali? Slobodni radikali su štetočine koji žive u tebi. Oni nemaju dugi vijek trajanja, ali je tokom svog kratkog perioda na ovoj zemlji su dobili kroz veliku štetu. Super reaktivne, ove molekule imaju namjeru da uništi sve, od ćelije kože na svoj DNK.

Zaštita vaše ćelije kože od oštećenja od slobodnih radikala je važno ako želite izgledati zdravo i mlade. Postoje preventivne mjere koje možete preduzeti da se smanji njihovo postojanje, kao što su izbjegavanje pušenja, previše izlaganja suncu, pesticida, zagađenja i hemijski poboljšane kozmetičkih proizvoda.

Takođe bi trebalo spakovati više antioksidanata u hranu. Prva linija obrane protiv slobodnih radikala, naći ćete antioksidansi u voću i povrću.

Get More Sleep

Sve više ljepote sna je još jedan od dobrih savjeta za mlađi izgled kože. Postoji dobar razlog zašto se zove ljepotu sna. Kad kasni, vaše tijelo počinje da radi na sanaciji i obnovi ćelija - uključujući i one sve važne ćelija kože.

Ako lišiti vaše tijelo sna ćete izgledati isprano i blijedo, jer ste cirkulacija je smanjen.

Izbjegavajte šećer

Izbjegavanje šećer je jedan od najboljih savjeta za mlađi izgled kože. Kao i mnogi klinci u zapadnom svijetu, punjene sam lice sa toliko šećera. Ja bih jesti slatke bombone svaki dan, pijanka piti soda Pops, pa čak i ja začinjena jutarnju žitarica sa belim stvari! Bio sam van kontrole.

Malo sam shvatila efekte da je šećer imao na mojoj svježe, mlado lice!

Šećer povećava svoj nivo glukoze u krvi, što promovira upala u vašu kožu. Glukoze i vezuje se za proteine ​​kože, što slabi tvoju odbranu od napada slobodnih radikala.

Šećer je također povezano sa bora i vrećica ispod očiju.

Ako konzumirate previše šećera i pronalaze teško da ga eliminirati iz ishrane, mogli zamijeniti ga za zdravije alternative, kao što su med i suho voće.

Pobliže Look At Your Medicina Kabinet

Medicina ormari mogu biti dom za mnogo pilula i lijekova koji su zapravo jako loše za vašu kožu. Nekih antibiotika, oralnih kontraceptiva i plodnosti lijekovi mogu dovesti do bubuljice, dok antidepresivi su poznati po tome što izaziva suhu kožu.

Biti manje Stressed

Ovo je jedan od najvažnijih teško pratiti savjeta za mlađi izgled kože. Govoreći "biti manje naglasili" je očito stvarno lako, ali zato što su mnogi od nas više naglasio nego ikad, zapravo eliminiše stres iz naših života je teško. To mora biti učinjeno, međutim, ako želite bolji izgled kože.

Kada ste pod stresom, vaš nivo kortizola (hormona stresa) raste. To zauzvrat promovira više ulje u vašem tijelu, što stvara sve vrste problema kože. Hiperprodukcija kortizola i sprečava kožu od popravljanja sebe pravilno nakon ozljede, što znači rana i smanjenja potrebno je više vremena da zaraste.

Postoji nekoliko načina za smanjenje stresa, od kojih su neke sam već spomenuo. Na primjer, možete izrezati šećer, kofein i pušenje, kao i održavanje zdraviju ishranu. Sleeping više će pomoći, jer će na odmor ili jednostavno dobiti na otvorenom češće.

Očistite Vaše četkice za šminkanje

Prema istraživanju, mnogi od nas su krivi ne pere ili spužvice ili četke. Umjesto toga, čini mi se savršeno sretni da bućkuriš naša lica sa prljavštinom i bakterijama koje je sakupljao mjesecima.

Trebalo bi da ima za cilj da očistite četke svake dve nedelje za bolju kožu.

Koje su vaše najbolje savjete za mlađi izgled kože?

load...