Saveti za lepotu

10 najboljih letnjih saveta za njegu kože za žene sa masnom kožom

10 najboljih letnjih saveta za njegu kože za žene sa masnom kožom

Pijte puno vode

Držanje dobro hidrirani je zapravo jedan od najvažnijih stvari koje možete učiniti za sprečavanje prištića i nadutost. Izbjegavajte zaslađena pića i pokušaj da piju više vode tokom dana. Ne postoji baš magični broj litara trebate piti svaki dan, samo nastavite bocu vode sa sobom tokom dana i uzeti gutljaja iz nje kad god osjetite potrebu.

Ne preterujte šminku

Previše šminke, posebno u toplom vremenu, može uzrokovati pore da začepe, što rezultira bubuljice i upale. Također, prekomjerne trljanje može isušiti kožu. Ako nosite šminku, uvijek ga ukloniti pravilno na kraju dana.

Bi se izbjeglo da previše umjetnih šećera ili prestani u potpunosti; jesti svježe voće i bobice umjesto

Pije zaslađenih bezalkoholnih pića i preteruje na čokolade može uzrokovati strašne breakouts za vašu kožu. Pokušajte držati se zdravije grickalice, kao što su svježe voće i bobice, a vaša koža će se razjasniti i svjetlijima.

load...

Imaju hladnije tuševi

Topla voda može osjećati odlično na mišiće nakon napornog radnog dana, ali naša koža nije napravljen da izdrži tople vode na takav način i to zapravo može skidaju prirodna ulja vaše kože. Koristite hladnu vodu, dok je u tuš umjesto toga, i vaša koža će vam zahvaliti.

Ako ne možete jesti, onda ne odnose se na kožu

Još jedna savjeta za njegu kože dobro ljeto za žene s masnu kožu je - korištenje prirodnih proizvoda za njegu kože. Preteruje na sapune, kreme, kreme i šminka može oduzeti vaša koža ulja prirodno proizvodi kako bi ostao zdrav i čist. Bacanje ovaj balans može dovesti do bubuljica, osipa, suhoće, pa čak i pojačava osjetljivost. Koristite proizvode sa najmanjim brojem sastojaka, a posebno, pokušajte da se držimo prirodnih proizvoda, kao što su ulja i prirodne domaće maske za lice. Ako ne možete jesti, onda ne odnose se na kožu, jer upija i sve što staviti na.

Investirajte u kokosovo ulje

Kokosovo ulje je odličan sredstvo za čišćenje i hidratantnu kremu za vašu kožu, jer je, za razliku od većine u radnji kupljene proizvode, to ne izbaci iz ravnoteže vaše kože. Kao dodatni bonus, to čini čuda za vašu kosu previše.

load...

Budite sunce pametan

Sunce burn može isušiti kožu, što može dovesti do vaše tijelo pokušava da preko-ispravan je, proizvodeći previše ulja da se suprotstavi, tako da ćete završiti sa još masnija koža. Pobrinite se da koristite sunce blok i boravak u hladu tokom vrućih sati na dan.

Blot, ne trljajte

Kada za pranje i sušenje tvoje lice, da je bolje da se obriše svoju kožu, nego rub to; inače, možete završiti trljanje off proizvod koji ste upravo koristili ili čak trljanje prirodnih ulja vaše kože daleko i iritira kožu. Dakle, uvijek biti vrlo nježan!

Piling, ali ne previše ljuštiti

Ako ne znate, piling je uklanjanje ćelija mrtve kože od naše kože. Koristite samo nježan piling i poželjno prirodne proizvode na vašoj koži. Budite oprezni kada piling i izbjegavati sunce opekotina ili rezove, jer će povrijediti i može iritirati kožu i dalje. Jednom kada ste završili ribanje, važno je da se vlaže vaše tijelo, jer piling može isušiti kožu.

Koristite maske za lice

Koristeći tretman lica, u najmanju ruku, jednom nedeljno ili tako je odličan način da se očisti i osvježiti vašu kožu. Opet, držimo prirodnih proizvoda će vam dati najbolje rezultate i kao bonus, oni mogu biti jeftin. Na primjer, jeste li znali da žumanca su veliki i hranjiva za kožu? Sve što morate učiniti je primijeniti ga na svoje lice vatom, izbjegavajući područje oko očiju i ostavite ga da se osuši za 5 - 10 minuta prije ispiranja off. Ne zaboravite da ne koriste toplu vodu kada oprati masku, ili biste mogli uzrokovati jaje kuhati na lice!

Koje su vaše omiljene savjeti za dame s masnu kožu za njegu kože?

load...