Saveti za lepotu

10 navika koje čine kosu tanjir

10 navika koje čine kosu tanjir

Koliko je debeo vaša kosa je djelomično veze sa genetikom, a ne možete promijeniti ono što ste rođeni. Moglo bi se, međutim, biti što vaša kosa tanja kroz neke svoje navike i stil života. Ako želite poboljšati zdravlje vaše kose i povećati svoj volumen, a zatim pročitajte ovih deset navika koje bi mogle biti uzrok vaše kose biti tanji nego što je mogla biti:

1. Nošenje kosu prejako

Uske frizure, kao konjski rep i pletenice, možete staviti pretjerane pritisak na folikule kose i uzrokovati nepopravljivu štetu. Nosite kosu češće ili olabaviti svoj stil. Ako to ne učinite, mogli završiti s onim što je poznato kao na vuču alopecije, ne-reverzibilni gubitak kose uzrokovan uskim frizure.

2. Uzimajući hot tuševi 

Smanjite temperaturu na tuš, jer će se previše topline isušuju kosu, čine ga više krhki i onda se može pokidati. Hot tuševi i oduzeti od prirodnih ulja iz kose i da može dovesti do oštećenja i pada kose.

load...

3. Izmenite i vrteži

Da li ste nervozni kosu twister? Pa, to će sigurno dovesti do oštećenja vaše kose i prorjeđivanje. Ostavite svoju kosu sami ili možda čak nađeš sa nekoliko ćelav zakrpe na kožu glave.

4. Previše sunca

To nije samo vaše kože koji se mogu oštetiti UV zrake sunca; vaša kosa je u opasnosti previše. Duže izlaganje UV zračenju slabi kosu, što može uzrokovati gubitak kose, tako da prikrije sa šeširom ili maramom dok ste na suncu.

5. Nije šamponiranja često off

Preskakanje šampon za duži vremenski period će oslabiti kosu. Ako ne redovito pranje kose, zatim nakupljanje proizvoda i mrtve stanice kože može začepiti folikule što otežava nove kose raste.

load...

6. Pretjerana dijeta

Crash dijeta će učiniti vašu kosu tanji, kao i svoj struk. Vaša kosa treba ishranu i ako ga gladovati, to će početi da ispadne. U stvari, jedan od simptoma Anoreksične je gubitak kose.

7. Biti grub sa mokrom kosom

Kada vaša kosa je mokra, to je daleko više krhka, tako da bude blag prilikom sušenja kose. Lagano tapkajući peškirom je sve što je potrebno, jer će se energično trljanje razbiti pramenove kose i mogu oštetiti folikule.

8. Koristeći super-čekanje proizvodi za kosu

Stvarno jak, dugotrajna kose sprejevi i gelovi čine kosu krut i stoga više skloni lom. Oni također isušuju kosu, pa kada li oprao ga, također ćete biti uzimajući tvoju kosu. Izbegavajte proizvode koji čine vašu kosu stvarno krut i lepljiva.

9. Nije feniranja naopako

Flip glavu naopako, kad feniranje, i to će puno dati kosi više volumena. Sušenja regularan način se može poravnati kosu protiv vašeg vlasišta i čine ga izgledaju mnogo tanji nego što zaista jeste.

10. Scratching glavu

Ako imate svrbi vlasište, onda ni probati šampon sa nekoliko kapi ulja čajevca u njoj ili, ako je svrab i dalje postoji, posjetite svog doktora. Ne, međutim, zadržati grebanje glavu, jer da će oštetiti folikul dlake i uzrokovati gubitak kose.

Koje druge navike napraviti kosa tanja?

load...