Saveti za lepotu

10 neophodnih saveta za kose za plavuše

10 neophodnih saveta za kose za plavuše

Bilo da ste rođeni sa zlatnim brave, ili ste u boji kose, nema sumnje plavuša izgleda odlično na većinu žena, ali to zahtijeva više računa da bi se gledajući na taj način. Kada ste plavuša, morate biti pažljiviji da vaša kosa ne osuši i postaju krti, i morate poduzeti korake kako bi se osiguralo da se boja ne mijenja i početi gledati Brassy. Će vam pomoći da držite plavu kosu u savršenom stanju, evo deset vrhu zdravi savjeti kosa da svaka plavuša djevojka treba da zna.

1. Deep stanje redovno

Ako ste beljenog kosu da ga to prekrasna plavuša boja, onda ćete morati obratiti posebnu pažnju da se ne isušivanja. Kada koristite izbjeljivač na kosu, ona skida sve prirodne ulja, tako da ćete morati da redovno raditi duboko stanje ili će završiti izgleda kao da imate gomilu slame na glavi!

2. Zaštitite kosu od sunca

Prirodno plava, ili u boji, ne bi bilo pametno kako bi zaštitili svoje plavu kosu od sunca. UV zrake na suncu može isušiti kosu i promijeniti svoju boju, tako da koristite zaštitni sprej UV, posebno u danima kada je stvarno toplo i sunčano. Ako će biti sve dan na suncu, onda bi vjerojatno bilo najbolje da nosi šešir.

load...

3. Ne pretjerano pranje kose

Ne shampoo svoju kosu svaki dan, jer će se osušiti ga i izazvati kovrdžanje. Šamponiranje svaka dva ili tri dana će biti dovoljno da bi vaša kosa čista, a ako je potrebno, uvijek možete koristiti suhi šampon na dane kada ne dobijete kosu mokra. Suho šampon radi bolje sa plavom kosom u svakom slučaju, i može pomoći olakšati tamne korijena.

4. Koristite pravu vrstu šampona

Ako želite zadržati svoju kosu izgleda sjajno, a zatim koristite šampon koji je posebno dizajniran za plavu kosu. Koristite šampon koji ima ljubičaste tonovima i da će prestati vaša kosa pretvara Brassy. Hidratantna šamponi bi bila dobra ideja, za borbu protiv suhoće, i uvijek stanju nakon tebe šampon.

5. Ne koristite previše topline

Ako primijenite previše toplote beljenog plavu kosu to će se isušiti i otići neposlušnu. Podesite grijani alata na nisku temperaturu, nemojte ih koristiti svaki dan, i koristiti topline zaštitnik proizvod na kosu da sprečavaju oštećenja. Beljenog kosa je daleko više sklon štete, tako nježnijeg ga tretiraju, duže vaša kosa će ostati u savršenom stanju.

load...

6. Navlažite kosu prije nego što pliva u bazenu

Hlor u bazenima ima ružnu naviku pretvaranja plava kosa zeleno, ali možete lako sprečiti vodeći računa da vaša kosa je mokra prije nego što skočite u. Ako prvo kvasiti kosu sa slatkom vodom, manje od kloriranih vode apsorbuje kosu.

7. Osušite kosu majicu

Ovo je jednostavan trik da svako može koristiti za sprečavanje oštećenja svoju kosu kada ga osuši. Trljanje kosu peškirom je vrlo vjerojatno da će izazvati oštećenja, pa pokušajte umjesto toga koristite majicu. Majice su upijajuće i ne uzrokuju isti nivo trenja. Pat kosu osušite majicu, a zatim ostavite da se u potpunosti osuši u zraku.

8. Neka vaše kose redovito ukrašene

Jer plava kosa je sklona pucanju, morat ćete ga redovno obrubljen da zadrži split završava u uvali. Split završava i oštećenu kosu izgledaju vidljivo sa plavom kosom, tako da ćete morati redovno putovanje u salon da bi vaša kosa tražim čisto i uredno.

9. Koristite kosu masku jednom mjesečno

Izbeljene, plava kosa može poslušati više nego običan duboko stanje, tako da vjerojatno bi trebalo jednom pomoću noći kosu maske moljac kao dobro. Možete kupiti maske za kosu u radnji, ili biste mogli napraviti svoj vlastiti sa prirodnim sastojcima. Ljepotu preko noći masku za kosu je u tome što će se upije duboko u kosu, dok vi spavate i da će prestati ispucale vrhove i lom.

10. Pomoću dobro ulje za kosu

Takođe možete da je koristite ulje za kosu će zadržati vašu kosu mekom, sjajnom i izgleda zdravo. Samo nekoliko kapi nešto poput arganovo ulje će zamijeniti izgubljenu vlagu, ukrotiti bilo kovrča, i zadržati svoju kosu dobro uređaj.

Imate li drugih zdravih savjeta za plavuše kosu?

load...