Saveti za lepotu

10 neophodnih saveta za nokte i hacksa o tome kako napraviti odličnu manikiru kod kuće

10 neophodnih saveta za nokte i hacksa o tome kako napraviti odličnu manikiru kod kuće

Neki od nas može imati vremena i novca da svoje nokte redovito obavlja profesionalno, ali za većinu to je strogo dom aktivnost. Postoje stotine savjete i trikove tamo, tisuće nijansi i boja, kao i dizajna noktiju pokušati... Ali ima i mnogo nervira stvari koje bi se moglo dogoditi, od slomljenog nokta samo nakon što ste svježe ju je naslikao, da mrlje i šta sve ne. Evo deset kući manikura Savjeti što trebate znati:

1. Slomljena noktiju

To je možda najgora stvar koja se može dogoditi. Na žalost, ako ste upravo naslikao nokte, morat ćete ukloniti nokte prije učvršćivanje noktiju, ali ga možete kasnije slikati. Potreban vam je mali komad papira teabag i neke noktiju ljepila. Nakon zaglađivanja pauze sa datotekom, stavite kap ljepila na nju i pritisnite Paperbag komad nad njom. Nakon što je suši, boje nokta.

load...

2. Brzo sušenje

Ako nemate vremena za čekanje dok se za nokte je prirodno osuši, samo uroniti ruke u posudu u ledenu vodu. Boli me, to je istina, ali ako si kasno i treba da izađu na pet minuta, to je tvoj rješenje. Samo nekoliko minuta u ledenu vodu i noktima će biti lijepo i suho. Uzeti pauze, tako da ne zamrzne svoje prste!

3. Napravi svoj šljokičasti polish

Ako ne možete odlučiti na svjetlucave lak za nokte, zašto ne napraviti svoj vlastiti? Samo pop do najbližeg zanatsku radnju, dobiti neke šljokice, a onda sipa u bocu jasan završni premaz. Tresti i primjenjuju. Također možete koristiti svjetlucavim sjenilo umjesto glitter.

load...

4. Lakšeg čišćenja sa vazelinom

Malo nas ima mirnu ruku u profesionalac, tako da smo greške, koje onda trebaju za čišćenje. To je težak posao, a može zezati se cijeli nokat, tako da bi bilo lakše, trljati neke vazelin oko noktiju prije pokretanja sa slikom. Nakon toga će biti mnogo lakše ukloniti sve što je otišla izvan granica nokat-a.

5. Neon na bijelom

Ako želite da vaš neonske nokte da bude svjetlija, prvo stavi bijeloj podlozi. To će zaista napraviti neon boje ističu predivno. A ako želite tačke uz to, napraviti svoj vlastiti kći jednostavnim viri pin u eraserhead olovke, a zatim dot daleko.

6. Ocat za dugotrajnije polish

Tako je, ako želite da vaš lak za nokte da ostane na prstima duže, utrljajte malo octa u nokte prije bojanja, a zatim čekati da se osuši i slikati ih. Ne brini se za miris, ona će ispariti dovoljno brzo.

7. Jačanje nokte s dvije bazne sloja

Da biste izbjegli da iritira ubacujući na vrhu noktiju, prilikom primjene osnovni premaz dodati drugi sloj samo na gornjoj polovini noktiju, pazeći ide preko ivice. To će zapečatiti nokte i spriječiti, ili barem odlaganja, Chipping.

8. Korisnički gumicom za francuski manikir

Ako želite jednostavan francuski manikir, koristite široku gumicu i petlju preko svakog nokta pak, s druge strane, održanoj palcem. To će vam pomoći izbjeći nered i greške. Ako bend je predugo, vezati ga u sredini.

9. Staro, mokrim sjenilo kistom može glatko mrlja

Ako ste upravo naslikao noktima i dodirnu nokat na nešto što je zamrljan je za nokte, možete ga popraviti sa starim, ravna, meka, vlažna sjenilo četkom (ne koristite najskuplji ipak), neki ljudi čak i lizati licu mjesta da ga popravi, ali ne bih preporučio to. Lak za nokte ne ukusni!

10. Riješite se tvrdoglava sjaj u pet minuta

Uklanjanje svetlucavu nokte može biti gnjavaža, koje možete poštedi sebe. Potopiti blazinice u acetona, stavite ih na noktima te ih učvrstiti obmotavanjem svaki u komadu foliju. Ostavite ovo na prste za pet minuta, a zatim uklonite.

Kako to učiniti veliku manikir kod kuće? Imaš li kući manikir tips želite dijeliti?

load...