Saveti za lepotu

10 odličnih prirodnih kućnih lijekova za sivu kosu

10 odličnih prirodnih kućnih lijekova za sivu kosu

Prosede kose je prirodni dio procesa starenja koji se obično uzrokovana usporavanje proizvodnje u telu melanina, što je ono što daje kosi boju. Takođe može biti uzrokovana drugim faktorima, iako, uključujući stres, prekomjerna upotreba proizvoda za kosu, loša ishrana, a neke bolesti mogu donijeti na rano prosjed kose. Za većinu ljudi, prvih nekoliko pramenova sijede kose koje se nalaze na glavama su prvi znaci vide efekta donošenja godina, i mnogi ljudi koriste radnji kupio za bojenje kose proizvoda da sakriju svoje srebrne niti. Ne morate posegnuti za proizvodima na bazi kemijskih ipak. Postoji mnogo prirodnih proizvoda koje možete koristiti umjesto toga. Evo deset najboljih prirodnih kući lekove za sijede kose.

1. Crni čaj

Crni čaj je jedan od najčešćih kući lekove za sijede kose. Obojiti kosu sa crnog čaja, napraviti neke vrlo jak čaj s dva kesice čaja u šolji vrele vode, dodajte prstohvat soli, i ostavite čaj da se ohladi. Onda možete koristiti hladan čaj kao završni ispiranje kada perete kosu. Kada isperite čaj, ostavite ga na kosi oko dvadesetak minuta, a zatim isperite, još jednom, s nekim mlakom vodom.

2. Onion sok

Luk sok je rekao kako usporiti proces prosjed i pomoći da se zaustavi kosu razrjeđivanje previše. Nedavna istraživanja su također predložio da se proces prosjed može se ubrzati smanjenjem u iznosu od antioksidans, pod nazivom katalaze, koji se nalazi u folikula, a luk sok može promovirati proizvodnju svog antioksidant. Da biste dobili ove prednosti, masaža luk sok u kožu glave i ostavite ga da odstoji oko pola sata, prije nego što isprala; jedina mana ovog tretmana je neugodan mali da može ostati s vama nedeljama, tako da je najbolje da se izbegne ova terapija ako imate osjetljive nos.

load...

3. Curry lišće i kokosovo ulje

Curry Listovi su izuzetno dobri u povratku u boji na crnu kosu i oni također sadrže važne hranjive tvari koje će učiniti kosu mekom i sjajnom. Kokosovo ulje je odličan uređaj za kosu. Da biste koristili dva zajedno; zagrijati šaku curry listove u male količine kokosovog ulja dok se lišće pocrni, omogućiti mješavina da se ohladi, a zatim umasirajte ga u kosu i ostavite da se odstoji dvadeset minuta.

4. Sok od limuna i bademovog ulja

Još jedan od divne kuće lekove za sijede kose je mješavina soka od limuna i bademovog ulja. Bademovo ulje je vrlo bogat izvor vitamina E koji je antioksidant koji mogu pomoći da se spriječi preuranjeno prosjed kose, i sok od limuna pruža vitamine B, C i fosfora, koji će promovirati snažniji rast kose. Mix dve kašike bademovog ulja sa tri kašike soka od limuna i umasirajte mješavinu u kosu i vlasište. Ostavite ga u kosi oko pola sata, a zatim isperite ga odmah s vrlo blagim šamponom.

5. Ružmarina i kadulje

Ružmarina i kadulje su dio tradicionalne kuće lekove za sijede kose koji pomažu sive pramenove uklopiti bolja sa obojenom niti da sive one manje uočljive. Strmim pola šolje ružmarina i pola šoljice kadulje u vodi i pustite da se ohladi prije nego ga stavite na kosu. Ako to ponovite svaki dan, vi ćete postepeno smanjenje pojave sive vlasi.

load...

6. Blackstrap melasa

Također se možete tretirati sijede kose kroz ono što jedete i jedan od preporučenih namirnica koje će osigurati ishranu koja vam je potrebna da bi usporio proces prosjed je Blackstrap melase. Blackstrap melasa je dobar izvor bakra, koji tijelo koristi u proizvodnji kose pigmenta. Ako svako jutro pojedite kašiku Blackstrap melase, trebali biste vidjeti smanjenje broja sive vlasi imate u roku od mjesec dana ili tako.

7. Salmon

Losos je odličan izvor omega - 3 masnih kiselina, a to je dobro poznat po svojoj sposobnosti da pomogne usporiti proces starenja kože, ali da li ste znali da to može zaustaviti preranog prosjed kose previše? Kao i omega - 3 masnih kiselina, losos je također dobar izvor selena, koji upravlja proizvodnju hormona koji izaziva prosjed kose.

8. Šparoga

Dodavanje više šparoga vašoj ishrani takođe može usporiti prosjed kose. Šparoga sadrži niz nutrijenata koji će pomoći da se uspori proces prosjed, uključujući i jod, bakar i folna kiselina.

9. Kale

Kale je još jedan odličan izvor hranjivih tvari koje mogu spriječiti siva dlaka. To će vam pružiti bakra, željeza i folata, a sve će vam pomoći da promoviše proizvodnju pigmenata koji daju boju u kosi.

10. Đumbir i med

Dnevna doza od đumbira i meda je također rekao da se spriječi preuranjeno prosjed kose. Da biste koristili ovu, vjekovne tradicionalni lek za sijede kose, miješati se rendani svježi đumbir sa kašiku meda i uzeti dnevno.

Da li znate druge kućne lekove za sijede kose?

load...