Saveti za lepotu

10 odličnih saveta za kose i trikova o kojima treba da znate

10 odličnih saveta za kose i trikova o kojima treba da znate

Čak i najuređenijih od nas ne može ponestane vremena u jutarnjim satima. Nakon što ste proveli vrijeme odabira outfit za dan i usavršavanju šminku, ponekad jednostavno nije vrijeme da se previše nemiran sa kosom. To je kada su neke dobre hakova kosu i trikove može doći i spasiti svoju kosu u samo nekoliko minuta. Međutim, požurio si, ne žele da napuste kuće gledajući kao da si upravo ustao iz kreveta, pa pročitajte ovih deset velikih hack i savjete koji će vam pomoći da vaša kosa izgleda divno i uštedjeti gomilu vremena.

1. Pletenica kosu noću za kovrče u jutarnjim satima

Ako pokušavate da ne koristite grijani alata, evo jednostavan način da se skokovito lokne bez upotrebe grijana uvijača ili sušilo za kosu. Nakon što ste imali tuš, a kosa je još uvijek vlažna, pletenicu kosu i ostavite pletenice kada odete u krevet. Kada se probudiš yup ujutro, sve što vam je potrebno je da izvadite pletenice, a vi ćete imati skokovito valovi u kosi.

2. Koristite aluminijske folije da se bolje lokne

Ako ne možete dobiti kosu da drži curl dugo, pokušajte ovaj mali trik sa aluminijskom folijom. Fold pramenovi vaše vlažnu kosu oko prsta, a zatim zamotajte sklupčan kosu trgovima aluminijsku foliju. Zagrijati folija malo sa fenom za kosu, ostavite da se ohladi, a kada uklonite foliju, morat ćete kovrče koje će trajati.

load...

3. Učinite vaš stil traje duže sa udar hladnog zraka

Kada oblikujete kosu fen, brzi nalet hladnog vazduha kada završite će pomoći vašem stilu traju duže. Ako idete kada vaša kosa je i dalje toplo, vaša kosa će i dalje biti mekana i kovanog - jedan nalet vjetra i vašem stilu će nestati.

4. Dvostruki rep trik

Možete lako dodati volumen i dužinu vašoj kosi sa konjski rep trik dva. Vi samo povucite gornju polovinu samo ti kosu u konjski rep, a zatim to isto sa donjoj polovini. Organizirati vrhu konjski rep tako da pokriva dno jednom i držite ga na mjestu s Bobby igle. To će vašu kosu učiniti mnogo puniji i duže.

5. Tame kovrdžanja sa četkicom za zube

Dobivanje samo pravu količinu lak za kosu ukrotiti kovrče, ali toliko da čini kosu previše ukočen, može biti nezgodno. Najlakši način da se riješi taj problem je da se sprej neki lak za kosu na staru četkicu za zube, a zatim koristiti taj da se oni Flyways pod kontrolom. Radi poslastica i neće ostaviti svoju kosu osjećaj kao karton.

load...

6. Dodirnite se korijenima s maskare

Ako niste imali vremena da posjetite salon i morate popraviti vaše korijene, ili sakriti nekoliko vlasi sijede kose, na prstohvat, maskara će napraviti dobar posao za to. Očigledno, potrebno je da koristite maskaru koja je iste nijanse kao vaša kosa, a ne koriste previše, ili ćete završiti sa ljepljive nered.

7. Nanesite lak za kosu sa svojim rukama

Umjesto prskanje lak za kosu na sve strane i ostavljajući sebe guši u dim, samo sprej malo lak za kosu na rukama, a zatim pokrenuti ruke preko kose. Koristeći ruke vam daje bolju kontrolu nad koliko lak za kosu te staviti na kosu, a ne trošiti toliko o tome kao dobro.

8. Dodajte volumen kosu dok spavate

Evo jednostavan način da se dobije elastičan obiman izgled vaše kose preko noći. Nakon što su se večeri oprao kosu, nanesite malo voluminizirajući mus i stavi kosu u punđu, pokrijte glavu peškirom i ostavite ga kao da kada odete u krevet. Kada ustanete ujutro, dati svoju kosu brzo eksplozije udarcem za kosu i, kada ponovo pustiti kosu, imat ćete divno odskočiti kosu.

9. Nanesite šampon za suvo pranje prije nego što odete u krevet

Šampon za suvo pranje radi mnogo bolje kada ga staviti na prethodne noći. Ako znate da je vaša kosa treba oprati, ali nećete imati vremena za to ujutro, nanesite šampon za suvo pranje prije nego što odete u krevet. Tada će imati dovoljno vremena da rade svoj put do vaše kose i to će učiniti mnogo bolji posao.

10. Mrlja višak ulja poklopac WC šolje

Ako ste u pokretu primijetite da vaša kosa izgleda pomalo masna, možete izbrisati taj višak ulja na samo kao što bi sa vaše kože. Ako nemate nikakve upijanje papire sa sobom, na put u toalet i zgrabi poklopac WC šolje. Oni su napravljeni od istog materijala koji su upijanje radovi, tako da će upiti ulje na isti način.

Koje su vaše omiljene kosu savjete i trikove?

load...