Saveti za lepotu

10 odličnih saveta za ljepotu kako biste pojednostavili svoju rutinu lepote

10 odličnih saveta za ljepotu kako biste pojednostavili svoju rutinu lepote

Evo zastrašujuća činjenica: u prosjeku, jedna žena provodi ukupno tri godine svog života ispred ogledala radi na šminku i kosu. Tri godine! Samo mislim šta još možete uraditi sa dodatnim tri godine. Stvar je u tome ipak, mnogo onoga što radimo je nepotrebno, tako da se ponovo dobiti neke od tih godina i pročitajte naše deset ljepotu saveta koji će vam pomoći da pojednostaviti svoj ljepotu režima:

1. Početak u organizaciji

Koliko puta ste se našli u ludi panici da izađe, ali ne možete naći da je jedan ljepota proizvod koji je misteriozno nestao. Izbaciti sve te prazne boce, tegle i sve što niste koristili u mjesecima i de-nered šminku zalihu. Čak i ako ste samo izdvoje osnove i stavio ih na jednom mjestu, od vas će uštedjeti nešto plemenitih minuta ujutro.

2. Zaboravite lažne trepavice

Lažne trepavice samo oštetiti vaše prirodne i uzimaju uzrasta da se na samo pravo. Kada uzmete lažne trepavice off, oni mogu otkinem prirodne, što može potrajati godinama da ponovo raste, ako se ponovno rasti sve. Dakle, koristite lažne trepavice samo u posebnim prilikama ili izbjeći ih koriste u potpunosti, nanesite dva ili stablo sloja maskare, umjesto, to će dodati volumen i učiniti vaš trepavice izgledaju deblje. Ako želite da vaše trepavice rastu više i dobiti deblji, primjenjuju arganovo ulje na njima svake noći prije odlaska na spavanje, ona će hraniti vaše trepavice i stimulirati rast.

load...

3. Koristite svjetlije nijanse laka za nokte ili upotreba Shellac

Ako koristite svjetlo ružičaste nijanse na noktima, a ne tamnije boje, onda čipovi neće pokazati kao loše, tako da možete ići duže između popravke. Također pokušajte koristiti Shellac lak za nokte, to traje do stabla sedmica, sprečava noktiju od ubacujući i to je mnogo manje štetna za nokte od gel manikir.

4. Nema potrebe da se koriste lice oprati svako jutro

Operite lice i vlaže prije nego što odete u krevet i vaše lice će i dalje biti čista i svježa kad se probudite. Samo ga isperite u nekim toplom vodom i da si spreman. Pranje lice sapunom često će vam dati samo suhu kožu u svakom slučaju.

5. Ne morate čupanja svaki dan

Čupanje obrva samo nekoliko puta tjedno ili čak mjesec dana će biti dovoljno, a vi sigurno ne treba raditi svaki dan. Preko čerupanje će vas ostaviti s trajno tanke obrve (što obično čini da ljudi izgledaju starije) i čupanje ih svaki dan je još jedan masivan vremena rasipnik.

load...

6. Šampon noću

Ako shampoo i suha noću prije nego što odete u krevet, to će vam uštedjeti vrijeme ujutro, a vi ćete izbjeći da izađe sa kosom još mokra. Ne morate da shampoo svaki dan bilo; to će samo isušiti kosu. Za većinu ljudi, dva puta tjedno je dovoljno. Takođe koriste šampon za suvo pranje, može osvježiti kosu i produžiti vrijeme između pranja kose.

7. Rumenilo i ruž za usne može biti jedan i ista stvar

Pronađite dvostruko ili trostruko dužnost proizvoda, na primjer, možete koristiti jedan i isti proizvod kao ruž za usne i rumenilo, a ako je boja neutralna, čak možete ga koristiti kao sjenilo. Samo tapkajte proizvod na vaše usne i obraze, i nanesite malo na kapcima; brzo i jednostavno, to će vam uštedjeti puno vremena ujutro.

8. Pojednostavite sjenilo rutinu

Tvoje oči ne treba da bude umjetničko djelo kad ideš na posao, tako da se drže samo dvije nijanse sjenila najviše ujutro. Nanesite neutralne, svijetle boje sve preko kapka i naglašavaju nabor sa tamniju boju sjenila primjenom ga na vanjskim uglovima tvojih očiju, onda stapa; to je sve što vam je zaista potrebno.

9. Get dva za cijenu jednog

Pogledajte za kozmetiku koja će učiniti dva posla, umjesto samo jednog; na primjer, možete uštedjeti vrijeme pranja ruku i čišćenje četkice za šminkanje, vaše sjenilo može postati vaš bronzer, svoj sjaj za usne može se koristiti i kao rumenilo ili mrlja od eyeliner može učiniti za sjenilo. Improviziraju i igrati.

10. Spavanja i stanja kosu istovremeno

Ako želite da dodate sjaj i mekoću vašoj kosi, a nemate vremena za obilazak frizerski saloni za obavljanje tretmane kose, probate tretman duboko uređaj preko noći. Možete koristiti prirodna ulja za tu svrhu (na primjer, koristite kokosovo ulje, ulje slatkog badema, arganovo ulje, ricinusovo ulje, maslinovo ulje...) ili koristite maske za kosu koji su namijenjeni za noćne upotrebu. Nanesite na kosu prije odlaska u krevet, oprati kosu u jutarnjim satima i uživati ​​svilenkasta, sjajna i lijepa kosa.

Kako da pojednostavite svoj ljepote rutinu? Slobodno podijelite svoju ljepotu savjeta u komentar ispod teksta.

load...