Saveti za lepotu

10 orijentalnih tajni lepote

10 orijentalnih tajni lepote

Dame Orijenta su poznati po svojoj besprijekoran, prirodne ljepote i elegancije i neke od najvećih trendova ljepote u posljednjih nekoliko godina potiču na Istoku. Jedna od stvari koje čine istočne režimi ljepota toliko različite od onih na Zapadu je da oni često uključuju različite faze i oni su pratili na pismo svaki dan. Mnogi od rituala njegu kože i za njegu kose koji su pratili su oko stoljećima i tek počinju da budu priznati na Zapadu, pa hajde da pogledamo na deset od te divne orijentalne ljepote tajne.

1. Mung Bean maske za lice

Kinezi carica koristi mung masku grah lice za liječenje akni i Puffy kože. Maska je izrađena brušenjem mung beans na pastu, a zatim jednostavno ga primeni na lice i ostavite ga da odstoji neko vrijeme. Danas, možete napraviti svoj vlastiti mung grah maska ​​kupovinom mung bean prah i miješanje sa nekim prirodnim jogurta.

2. Rice voda kože toner

Da im pomogne da zadrže porculan gladak ten, orijentalne žene koriste jednostavne riža vode kao toner kože. Da bi ovo, potopiti neki neuglađen riža u vodi sve dok voda počinje da izgledaju mliječno, a zatim primijeniti vode u lice s nekim vatom. Ako nastavite riže vode u frižideru, to će trajati do četiri dana.

load...

3. Koristite ulje umjesto za čišćenje lica

Radije nego sklanjali da na bazi naftnih derivata i ljudi na Zapadu rade, koriste naftu kao sredstvo za čišćenje je vrlo popularna u mnogim dijelovima Azije. Kada koristite prirodnih ulja na kožu, dizalice šminke, prljavštine i prljavština stvarno lako, i ne isušuje kožu na sve.

4. Oni nikad ne koristi 2-u - 1 proizvoda

Dok na Zapadu, žene vole da proizvode koji mogu učiniti dvostruko dužnosti, dame na Istoku samo ikada koristiti proizvod za ništa drugo osim upravo ono što je bio namijenjen. Njihov svakodnevni ljepotu režim se sastoji od mnogo različitih koraka i oni su to Preform kao što bi ritual, nikada preskakanje bilo kojoj fazi.

5. Kože četkanje

Kao dio njihove svakodnevne ljepote rutinu, orijentalne žene peru lice sa suhom četkom kako bi svoju kožu dobro zategnuta. Ovo četkanje promovira bolji protok krvi u koži i također je rekao kako bi vaša koža više prijemčivi na losione i serumi koji se primjenjuju nakon četkanja.

load...

6. Uvek proverite da li spavaju 11:00-02:00

Neki od Beauty Tips iz Kine i zemalja u okruženju su zasnovani na drevnim vjerovanjima i tradicionalne kineske medicine. Jedan od tih koji su i dalje slijedi orijentalni dame danas je da je najbolje vrijeme za spavanje je između sati 23:00 i 02:00. Smatra se da je ovo put da je jetra oslobađa toksina iz organizma, a to pomaže u sprečavanju bora i nepravilnosti na koži. Ono što se zna sigurno je da je održavanje u redovnu ritma spavanja pomaže držati zdrav, tako da je vjerojatno više toga nego što ste možda mislili.

7. Camellia orah ulje

Camellia orah ulje je ulje koje ćete naći se koriste za ljepotu u mnogim azijskim zemljama. Ona se bere od matice kamelija grma, koji je poznatiji po svojim prekrasnim cvijet, a koristi se i za kožu i kosu tretmanima. Kada se koristi na koži, ona se apsorbira vrlo lako jer je vrlo slična po sastavu vlastitim prirodnim uljima. Također je rekao da promoviše rast kose i azijske žene ga koristiti kao odsustvo u uređaj.

8. Oni imaju redovne lica

Redovito lica su velika stvar na istoku i žena Koreje provode veliki dio svojih prihoda na koje imaju profesionalni lica barem svake druge nedelje. Bilo je to u Japanu, koje maske za lice su previše izmislio. Originalne maske su bile napravljene od kimona svile, koji je bio natopljen u suštini posebnih cvijeća i bilja.

9. Oni imaju redovne masaže

Žene u zapadnim zemljama imaju tendenciju da razmišljaju o putovanje u spa kao poslastica, ali za istočnu djevojke, to je sastavni deo njihove ljepote režima. Kao i lice koje smo spomenuli, imaju i redovne masaže i oni su veliki vjernici u moć refleksologije.

10. Vjeruju prirode

Najvažniji glavni iza svih orijentalne tretmane ljepote je u tome što se temelji na prirodnim proizvodima. Naći ćete vrlo malo azijske kozmetike koja sadrži dugu listu kemikalija. Ono što ćete naći prirodni sastojci jer su žene vjeruju da je daleko bolje za njih nego što bi ikad biti proizveden u laboratoriju što priroda daje.

load...