Saveti za lepotu

10 predivnih prednosti monoi ulja

10 predivnih prednosti monoi ulja

Iz nekih kao seksi sestre kokosovo ulje, Monoi ulje je brzo postaje jedan od ljepote i Savjet omiljeni ulja - ako ne i naš potpuno favorit.

I ja sam pokušao i testirani niz ulja u proteklih nekoliko mjeseci, s tim da je jedan od mojih ličnih favs ricinusovog ulja. I u ovom trenutku možda misliš da sam toliko opsjednut ulja da sam u osnovi veoma masna.

Ali zahvaljujući poput The Amazing Monoi ulje, mogu vas uvjeriti da to nije slučaj!

Monoi ulje je veoma popularan na istoku i bio je za dugo dugo vremena. Zaista, nekad poznat kao "sveto ulje Polinežani" (i vjerojatno još uvijek je). Tradicionalno, on je koristio sveštenici koji bi pomaži novorođenčadi s njim, kao i Purify objektima. Made potapanjem egzotični gardenija poznat kao Tiare Tahiti cvjetovi u rafiniranog kokosovog ulja, mirisni i lako ulje je učitan s nekim prilično nevjerojatan hidratantna i umirujuća svojstva.

load...

Prema Carol osnivač Daughter Lisa Cijena, bogate i slavne pozadinsku priču Monoi ulje je jedan od razloga zašto smo svi trebali početi primjenjivati ​​ga na našu kožu.

"Gardenias oduvijek bio jedan od mojih najomiljenijih cvijeće", objašnjava Cijena. "Ja sam čitao o sveti, drevni ritual ih koriste u polinezijski otoci. Bio sam tako oduševljena je intrigantna priča i lijepa miris koji sam htio saznati više o povijesti i efikasnost.

"Žene stavio Monoi ulje na kosu i kožu njegovati i štititi ga od elemenata. Tradicija se prenosi na svoje kćerke i bio je za hiljade godina. A majke i kćeri priču o receptima? To mi se obratio. "

load...

Ipak, to je tek nedavno da Monoi ulje počeli da se pojavljuju u zapadnoj kozmetičkim trgovinama. Ako niste probali još, ovdje je 10 nevjerovatan prednosti Monoi ulja:

Monoi ulje Potiče Jači dlake

Preslatko brave A žene su važni. Čim počnemo da pate od lomljenja, ispucale vrhove, pa čak i zastrašujuće iznos gubitka kose, prirodno je da se osjećaju zabrinut i uplašen.

Uostalom, kada je naš mane izgleda prekrasno osećamo lijep i samopouzdanja. Drugim riječima, mi smo osnaženi.

Ali kada naša kosa se ne gleda u svom najboljem izdanju, naše loše kose dana brzo pretvoriti u loše epidemije kosu.

Monoi ulje je novi najbolji prijatelj vaše kose, zahvaljujući svojim prirodnim sposobnost za popravak i zalečiti niti i problematične folikula. To jača vašu kosu nakon samo jednog korištenja i sprečava oštećenja kose, desno od kraja do korijena.

Monoi ulja Treats Ekcem

Ekcem je užasno stanje kože koja izgleda ne samo ružne, nego i uzrokuje svrbež, pa čak i bol koji zaista može donijeti te.

Ne samo to, nego ekcem može opustoši sa svojim samopoštovanje, posebno kad je stvarno primjetan.

Sljedeći put kada se dogodi da imate signalnu raketu, samo primjenjuju Monoi ulje na pogođenim područjima. Ovo čudo ulje će uskoro raditi svoju magiju.

Monoi ulja Hidrira vašu kožu

Ako je vaša koža je da pogledate u svom najboljem izdanju, to treba da ostane hidrirana. Ako nije, to će se osušiti i sve vrste gadan kožnih oboljenja mogu pojaviti, uključujući i samu suhu kožu.

Monoi ulje je idealno za održavanje vašu kožu hidratizirana u svakom trenutku.

Monoi ulja Pruža olakšanje za suhu, svrab

Kada zima nosi svoje zube, puno stvari se menjaju sa našeg organizma. Jedan od najupečatljivijih i običan nervira pojava je razvoj suhe kože.

Inače poznat kao zime suhe kože, ovo stanje se karakteriše Ljuspanje, crvenilo - i nepodnošljiv, naizgled beskrajni svrbež!

Da bi suhu kožu ode, primjenjuju Monoi ulje na pogođenim područjima. Olakšanje bi trebao biti gotovo instant. Jej!

Monoi ulje je protiv starenja

Na osnovu činjenice da Monoi ulje poboljšava kožu i kosu elastičnost, usporava proces starenja, osiguravajući vam izgleda kao mladi i sjajni za što je duže moguće.

Monoi ulja Čini kožu mekšom

Kada tražite mekše kože, mnogi od nas pokušavaju domaće sapune i piling. Probao sam nekoliko u moje vrijeme, a ja imam prijatelja koji je pokušao mnogo više od nekoliko.

Ali to je samo do nedavno da je moj prijatelj i ja otkrio Monoi ulja. I, dječak, da li želimo da ga je otkrio ranije! Izrada sapuna ili piling pomoću Monoi ulja učinit će vašu kožu nevjerojatno mekom, glatkom i podatnom. Ne družiš - probajte !!

Monoi ulje je Ace ovlaživač

Ranije, istakao sam da neki ljudi se odnose na Monoi ulja kao seksi sestre kokosovog ulja. I Monoi ulje zapravo sadrži tragove kokosovog ulja tako da je dvostruko efikasna. Zahvaljujući tome, Monoi ulja radi kao fantastičan ovlaživač, koji koristi i kožu i kosu.

Kokosovo ulje je posebno moćan, jer sadrži esencijalne masne kiseline - kao što su lauric kiselina - koji jačaju sjaj i sjaj.

Plus, Monoi ulje je obično jeftiniji od skupih over-the-counter hidrataciju.

Monoi ulja čini Fab ulje za kupanje

Ne morate gledati dalje od Monoi ulja ako želite da vaše vrlo vlastiti aromaterapija spa raj u svojoj kadi. Samo dodajte nekoliko kapi na kadu, a vi ćete biti u raju.

Monoi ulja ubrzava oporavak vremena od sunca

Sunce je i prijatelj je neprijatelj. Većina nas osjećati sretnije kada se pojavi, a vitamin D nas je blagoslovio sa je od suštinskog značaja.

Ali ako trošite previše vremena na suncu kompanija, možda postoji nekoliko posljedica morate baviti - kao što su opekotine od sunca.

Opekotina od sunca je užasno. I kad je stvarno loše, to može potrajati jako dugo vremena da zaraste. Da ne bude zabune, to često nije preko noći proces ozdravljenja!

Ali Monoi ulje - kada se primjeni na ugroženim područjima - može ubrzati vrijeme popravka. Popeti na njega!

Dodatni Benefit

Monoi ulje nudi puno iste pogodnosti kao kokosovo ulje, ali ima jednu ključnu prednost u odnosu na svoje manje seksi sestra - ostavlja vašu kožu i kosu osjećaj puno manje masna. Što je samo fab!

load...