Saveti za lepotu

10 predivnih prednosti ulja grožđa za lepotu

10 predivnih prednosti ulja grožđa za lepotu

Postoji mnogo komercijalnih kozmetičkih proizvoda koji sadrže sjemenki grožđa ulje, ali to je samo kao efikasan da ga koristite na vlastitu. Nutrijentima bogate ulje se može koristiti za mnoge različite svrhe ljepote i to je mnogo jeftinije nego dućan kupiti proizvode i ekonomičniji od mnogih drugih vrsta prirodnih ulja. Evo deset velikih ljepote prednosti sjemenki grožđa ulje koje verovatno niste znali:

1. Kože toner

Umjesto korištenja skupih seruma, samo probati čisto sjemenki grožđa ulje izgladiti i ton vaše kože. Jednostavno utrljati nekim čisto sjemenki grožđa ulje u kožu, prije nego što odete u krevet, i to će čak i iz vaše kože lijepo.

2. Ovlaživač

Sjemenki grožđa ulje je fantastičan hidratantne kreme. To je vrlo blizu na svoju prirodnih ulja, tako da će se brzo i lako upija u kožu. Ako imate suhu kožu, a zatim sjemenki grožđa ulje će brzo napiti ga i dovesti sjaj nazad.

load...

3. Donosi sjaj se u svoju kosu

Zagrijavanje nekih sjemenki grožđa ulje i koristiti ga kao vruće ulje maske vratiti sjaj u kosi. Biti vrlo lagana, sjemenki grožđa ulje će staviti život natrag u kosi, bez čineći ga osjetiti masna.

4. Ona ima anti-aging svojstva

Ne možeš pobjeći od slobodnih radikala, jer su svi oko vas. Možete, međutim, zaštititi od štete koju nanose primjenom sjemenki grožđa ulje na kožu. Ulje je prepuna antioksidansa, koji će pomoći da se izbegne bore i fine linije razvijaju na vašoj koži.

5. Bori perut

Nema potrebe da kupuju skupe peruti, kada imate malo sjemenki grožđa ulje u vašem ormaru. To će dati svoj skalp je duboko hidrataciju i pomoći da razjasnimo peruta sudoperu.

load...

6. Leči ožiljke

Sjemenki grožđa ulje može biti vrlo korisno ako ste operaciju. Ona ima prirodni anti-upalni svojstva i, primijeniti na ožiljke, to će smanjiti oticanje i pomoći u procesu ozdravljenja.

7. Leci prištića i akni

Redovno koristi, sjemenki grožđa ulje poboljšava sveukupno zdravlje vas kože i to je efikasan način za borbu protiv akni i bubuljica. Osim što je anti-upalni, takođe pomaže da se očisti pore vaše kože.

8. Koristite ga kao regenerator

Sjemena grožđa ulje je i velika prirodna kosa uređaj. Nanesite ga na dužinu kose, na isti način na koji bi komercijalni uređaj, i to će hraniti kosu, a vi ćete se osloboditi ispucale vrhove i suhu, krhku kosu kao dobro.

9. Zateže kožu

Među brojnim svojstvima, sjemenki grožđa ulje je i opora. Ako je vaša koža redovito primjenjivati, to će zategnuti kožu i tako mogu smanjiti pojavu sitnih linija i bora.

10. To čini kosu rasti brže

Sjemena grožđa ulje je dobar izvor hranjivih tvari da Vaša kosa treba za zdrav rast, posebno vitamina E. Sadrži linolnu kiselinu i minerale koji će potaknuti novi rast kose.

Znate li neke druge koristi od semena grožđa ulje za ljepotu?

load...