Saveti za lepotu

10 prirodnih načina za borbu protiv zita

10 prirodnih načina za borbu protiv zita

Bubuljica. Samo riječ je dovoljno za slanje zadrhti niz kičmu svake djevojke i žene na planeti. Svi smo bili tamo, naravno: svi smo probudila na dan kada imamo stvarno nešto važno da je termin kao što je Get Married, proverio ogledalo, i zamrznuti u naše tragove kao što smo uočili užasno malo ( masivne) crvena imp vire na kraju nos, radi malo plesa i oko mašući njegove vile.

Iako je poznata priča ide tako da bubuljica se pojaviti kada imate nešto važno dolazi - kao što su Prom - istina je da se pojavljuju u bilo koje vrijeme. I kada su se pojavili, dečko, mogu oni nered sa svojim povjerenjem!

Pa šta radi? Pa, zapravo ima 10 jako super i vrlo prirodni načini za borbu protiv bubuljica koje mogu samo promijeniti svoj život. Hajde da pogledamo!

Smanjiš Recepti

Prije svega, ako imate bilo kakvih recepata koje ste koristili za liječenje vaše bubuljica, morate smanjiti na njih.

Kada sam imao prvi veliki proboj na fakultetu, ja prilično kupio celu radnju tako da bih mogao udvostručiti u moju akne. Moje medicine kabinet je pršti akne krema. Prijavila sam se ove kreme tematski svaki sat dana, pod pretpostavkom da napadaju bubuljica kao da sam bio u ratu s njima raditi.

load...

To se nije desilo i da neće. Ikad.

Ono što se desilo je moja koža je postala još više upaljene i razdražljivi.

Ako odete ultra agresivan sa svojim recept tretmana, možete biti što gore stvari. Dakle, prva stvar prvi - koristite tematska proizvode svaki drugi dan, a ne svaki dan. Na taj način, vi izbjegavanje pretjerane sušenja.

load...

Watch Your Diet

Još jedan dobar savjet o tome kako da riješi bubuljica je da jednostavno gledati svoju ishranu. Tu nikada nije bilo istinitije izraz nego "ono si što jedeš".

Jedu pogrešnu hranu može izazvati pustoš na svom tijelu, i jer vaša koža je svoj najveći organ, haos se manifestuje u vrlo uočljivo simptoma - aka, bubuljica!

Od sada, ne bi trebalo držati dijetu koja je bogata organskim i prirodnu hranu. Izbjegavajte obrađene, pre-pakirani obroci i pokušati natrpati što više dobrih masti u svoj sedmični plan moguće.

Koristite piling maska

Jedan od velikih savjeta o tome kako da riješi bubuljica je da koristite piling masku. Ako imate ozbiljne akne, to je primamljivo da vrišti: "Ja ne idem nikuda ZA cijelu godinu"

Ako, međutim, morate ići na posao kako bi preživjeli, možda ćete posegnuti za piling lica.

Nažalost, to je kontraproduktivno i da će zapravo iritiraju bubuljica i širenje bakterija. Nije cool, ha?

Umjesto toga, trebalo bi primijeniti prirodni piling masku koja je čuva vašu kožu i ne širi bakterija. Takođe otpušava izbacivanja i ubija mrtvih ćelija kože.

Koristiti kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima toliko zdravstvenih koristi koje nemamo dovoljno prostora da ih sve spomenuti. I jer sadrži anti gljivične i antibakterijska svojstva, to je također odličan na hidrataciju vaše kože i smanjuje crvenilo. Zaista, to je fantastično prirodno zamjena za hidratantnu kremu.

Jednostavno primjenjuju kokosovo ulje na kožu najmanje dva puta na dan za eliminaciju dosadnih bubuljica koji kucaju vaše samopouzdanje.

Probajte sok od limuna

Još jedan savjet o tome kako da riješi bubuljica je da koristite sok od limuna. Limunov sok je super za piti prva stvar ujutro, jer ispire toksine iz svog sistema. Također se možete svakog jutra nanesite limunov sok na kožu (u cilju samo na vaš problem područjima) prije nego ostavljajući je za pet ili deset minuta, u nastojanju da eliminišu akni.

Ne Touch Your Zits!

Kad sam bio tinejdžer, moja mama uvijek mi je rekla da ne biram bubuljica. Moram priznati da sam bio berač. Nisam mogao da prestanem!

Savjet Moja mama je bila kadulje, a kada sam prestao branje, akne počeo da zaraste.

Nažalost, moja mama je kao puno ljudi; ona je dobra u govori drugima da ne pokupi, ali je kriv za branje sebe!

To je uglavnom zato što čak i ne shvataju smo branje mnogo vremena. Gledamo film i biramo. Idemo na sastanak i biramo. Idemo na sahranu i biramo.

Mi smo samo gomila nesvesno berača!

Ako ovo zvuči kao ti, podsjetiti sebe svaki dan "ne diraju moje lice."

Radi.

Ostavi Sugar

Sljedeći savjet o tome kako da riješi bubuljica je da odbace šećer.

Šećer je loše za vas, ali si već znao. To je loše za stomak, zube i vaše sveukupno zdravlje - uključujući i kožu.

Previše šećera uzrokuje porast nivo šećera u krvi, što šalje hormoni sve od ludo. Šta onda se dešava je da vaša koža počinje da se razvije dosadnih bubuljica.

I dalje možete jesti voće, ali pokušajte se držati voće koje je bogato vodom, kao što su lubenica ili jabuke.

Vježba

Jedan od razloga imate akne na prvom mjestu, a jedan od razloga zašto je to jednostavno neće nestati zato što vaša koža nije jako vlažna. To je kao pustinja!

U tim slučajevima je da vi ne detoksikacije kožu. Umjesto toga, puštaš sve vrste strašno toksina lutaju okolo i šepiriti njihove stvari. U vremenu, oni stvaraju loši momci koji su inače poznat kao bubuljica.

Vježbanje je dobar način da se znoji, a to je znoj da detoksikuje vaše lice.

Kada se vježba, možda ćete biti ohrabreni da jedu zdravije previše, što je dodatno bonus.

Bjelance

Koristeći bjelanca je još jedan dobar savjet o tome kako da riješi bubuljica. Sve što trebate učiniti je odvojeno belance od žumance prije nanošenja bijele jaje na kožu vatom ili štapićem.

Preporučujemo da ostavite mješavinu na kožu najmanje 30 minuta. Uskoro, vaša koža će biti sjajna kao da ponovo nekada. Yay za jaja!

Voda

Najjednostavniji i najprirodniji lijek za bubuljica je voda.

Voda je najefikasniji način za ispiranje toksina iz svog sistema, i to je toksina koji dovode do akni. Svaki dan, treba da imaju za cilj da piju najmanje 10 čaša vode, počevši odmah ujutro.

Također se može kuhati vodu, stavite ručnik preko glave i disati u paru. Ovo je još jedan jednostavan način za ispiranje od zla iz vaše kože.

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako da riješi bubuljica?

load...