Saveti za lepotu

10 prirodnih saveta kako se riješiti peruti

10 prirodnih saveta kako se riješiti peruti

Ako imate perut, to bi moglo biti da imate suho vlasište, ili to može biti da imate gljivičnu infekciju. Bez obzira na uzrok, one bijele pahuljice na crnu odeću su stvarno sramotno. Možete koristiti anti-perut šampon, koji će raditi, ali oni su puni kemikalija koje bi mogle iritirati kožu. Ako želite više prirodni tretman za perut, pročitajte na, jer imamo deset vrlo efikasan prirodni savjete o tome kako da riješi peruti.

1. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće radi obje se bave gljivične infekcije koja bi mogla biti uzrok peruti i razbije i uklanjanje mrtve kože od skalp. Šta više, to neće ostaviti talog i učinit će vašu kosu sjajnom previše. Jednostavno mix zajedno jednakih dijelova tople vode i jabukovog sirćeta i isprati da se kroz svoju kosu nakon što ste oprani i isprati na uobičajen način. Ostavite mješavinu na kosi oko pet minuta, a zatim ponovo isprati sa toplom vodom.

2. Sok od limuna

Sok od limuna je još jedan hemijski besplatan način za liječenje peruti. Limunska kiselina u sok od limuna napada pahuljica uzrokuju gljivice i podiže mrtve kože od vlasišta što olakšava da ga isprati. Najbolji način za korištenje limunovog soka za liječenje peruti je proces u dva koraka. Prvo, masirajte jednu kašiku nerazrijeđen sok od limuna u kožu glave i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Zatim, za korak dva, isperite kosu jednu kašiku limunovog soka razrijeđen u čašu vode.

load...

3. Soda bikarbona

Još jedan dobar savjet o tome kako da riješi peruti je da se koristi soda bikarbona, djeluje kao piling agent i kao antimikotik, tako da je to još jedan dobar dom tretman peruti. Dodajte kašiku sode bikarbone u čašu vode i umasirajte ga u kosu, baš kao da ste šamponiranja kose, a zatim ponovo isprati. Ako to svakodnevno, vaša perut će uskoro nestati.

4. Neem lišća

Sljedeća vrlo dobar savjet o tome kako da riješi peruti je da koristite nima lišća. Oni će osloboditi svrbi vlasište i oni sadrže antifungalna sastojke za borbu protiv uzrok peruti. Potopiti dva šake neem lišća u četiri čaše tople vode preko noći. Zatim možete procijediti listovi iz vode i koristiti tečnost koja je prepuštena isperite kosu i da će pomoći u borbi protiv peruti.

5. Tea Tree Oil

Neki ulja može biti vrlo efikasna u liječenju peruti i najbolji je čaj stablo ulje. Ona ima snažan antifungalna svojstva i to je vrlo umirujuće na suhom i svrbi vlasište. Mix kašiku ulja čajevca uz šalicu tople vode i prenijeti mješavina u sprej bocu. Poprskajte mješavinu u kosu, masirajte ga, i ostavite ga da se osuši prirodno.

load...

6. Salt

Čak i nešto tako jednostavno kao so mogli pomoći da razjasnim svoj peruti. Ako masaža malo soli nježno u kožu glave, to će piling nagomilanih mrtve stanice kože. Probate da prije nego što koristite jedan ili drugi prirodni perut tretmana i to će napraviti lijek dvostrukim učinkom.

7. Češnjak

Još jedan savjet o tome kako da riješi peruti je da koristite bijeli luk. Miris češnjaka možda odložiti ovu ideju, ali antifungalna svojstva češnjaka su super-moćan i da će razjasniti perut brzo. Ako ne možete donijeti sami da se to uradi, slomiti jedan čen belog luka i pomešajte ga sa čašom vode. Umasirajte ga u svoje vlasište, ostavite ga da odstoji deset minuta, a zatim shampoo ga s blagim šamponom.

8. Aloe vera gel

Aloe vera gel je vrlo hlađenja na koži i to će pomoći da se zaustavi bilo svrab previše. Ima i antifungalna svojstva i djeluje kao blagi piling agent. Nanesite gel aloe vere na kosu i umasirajte ga u svoje skalp za oko petnaest minuta prije nego što šampon. Zatim, šampon i isperite kao i obično.

9. Get malo sunca

Iako ne postoje medicinski dokazi da podrže ovu teoriju, mnogi ljudi kažu da izlaganje suncu može pomoći da se smanji peruti. Možda je to samo presuši višak ulja i čini vas općenito zdraviji. Ko zna, ali to sigurno nije neugodan način za liječenje peruti prirodno!

10. Kokosovo ulje i med

Naš konačni savjet o tome kako da riješi peruti je da se koriste kokosovo ulje i med masku. Kokosovo ulje je također poznat kao efikasan tretman za perut i med ima antimikrobno i antigljivično svojstva, pa miješanje dva skupa čini puno smisla. Pokušajte miješanje dvije kašike kokosovog ulja sa dve kašike meda i masaže koja u kosu. Ostavi to odstoji pola sata, a zatim isperite ga odmah sa blagim šamponom.

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako da riješi perut?

load...