Saveti za lepotu

10 prirodnih vitamina možete dobiti od svoje hrane za zdravu, lijepu kosu

10 prirodnih vitamina možete dobiti od svoje hrane za zdravu, lijepu kosu

Osećao sam se za nijansu jadno nedavno jer je moja kosa jednostavno nije bila lijepa kao što je nekad bio.

"Ja ne znam šta radim pogrešno", poverio sam sa prijateljem. "Moja dijeta je mnogo bolje nego što je ikad bio. Jedem sve pravu hranu, ali moja kosa i dalje izgleda nered. "

Moj prijatelj, koji je ujedno i nutricionista, objasnila mi je da, iako je moja dijeta je bila bolja nego ikad bilo, mi je potrebno imati na umu da postoje specifični hrane za konkretne stvari.

load...

Drugim riječima, postoje određene namirnice koje sadrže esencijalne vitamine potrebne za zdraviji, divnu kosu. I nisam jeo dovoljno ove stvari.

Vi ste ono što jesti, i za vaše mane da izgleda kao prekrasna kao i uvijek morate konzumirati pravo vitamina i minerala iz pravu hranu. Dakle, hajde da pogledamo u 10 prirodnih vitamina možete dobiti od vašeg hrana za zdrav, divnu kosu.

Vitamin C 

Vitamin C je super važno prirodnog vitamina koji vam je potreban da konzumiraju više ako želite da kosa izgledati kao u najboljim danima. Ovaj vitamin pomaže apsorpciju vašeg tela željeza, što znači da je to dobra ideja da se kombinuju namirnice koje sadrže vitamin C uz namirnice koje sadrže željezo. Vitamin C također povećava proizvodnju kolagena, vitalnu protein koji čuva kosu jaka. Bez toga, vaša kosa neće izgledati svom najboljem izdanju.

load...

Najbolji izvori hrane vitamina C uključuju borovnice, slatki krumpir, naranče, guave, jagode, kivi voće, i crne ribizle.

Špinat

Spanać sigurno nije bio na mojoj listi za kupovinu zdrave hrane. Znao sam da je trebalo da bude dobro za nas, ali to nikada nije bila moja stvar. Moja mama je pokušao si me da jedem više od kad sam bio klinac, ali ne bih da se okrene.

Spanać, iako je jedna od najboljih namirnica možete jesti za zdravije kose. To je punjen sa svim vrstama vitalnih hranjivih tvari, uključujući vitamine C, B i E, kao i željezo, magnezij, kalcij, kalij i omega - 3 masnih kiselina.

Spanać je nadaleko poznat po svom sadržaju željeza, a to ključni mineral pomaže crvenim krvnim zrncima da efikasnije transport kiseonika u kosu folikula. To je važno za zdrav rast kose.

Losos

Ako vaša kosa nedostaje malo sjaja u ovom trenutku, losos može pomoći. Ovo masnu ribu je slično poput skuše i sardine po tome što je punjen sa kosom-friendly omega - 3 masnih kiselina.

U suštini, vaše tijelo ne proizvodi omega - 3 je sama po sebi. I zato što im je potrebna telu, on se oslanja na vas da ih naći iz vanjskih izvora. Kao i vi štiti od bolesti, Omega-3 je također stimulirati rast kose i dati mu sjaj.

Vitamin A

Vitamin A je od vitalnog značaja, ako želite svoju kosu da raste što je više moguće. To je ključ vitamina koji pomaže rast i razvoj kosu, a može poboljšati imunitet.

Beta-karoten je vitamin A, i naći ćete to u narandžasto voće i povrće, kao što su šargarepa, breskve, dinje i bundeve. Drugi izvori uključuju ne-tako-orange spanać, i slatki krumpir.

Lentils

Lentils su drugi proizvode hranu koju sam odbio jesti kad sam bio mlađi. Ali ovo student omiljeni treba da bude stalna na spisak za kupovinu ako želite zdravije kose.

Leće su bogati svi klinci od vitalnog nutrijenata, uključujući biotin i cink. Oni su također prepun proteina, što je ključna makro hranjivih tvari za bolji izgled mane. Protein poboljšava zdravlje vaše kose jačanjem vaše vlasi. Jesti što više proteina moguće je stoga odličan način vođenja vaše kose u formi.

Leća se mogu jesti kao dio supe, ili da ih dodati u karija ili čak salate.

Grčki jogurt

Niko ne želi prorjeđuje. Što je još gore, niko ne želi da izgubi svoju kosu. Grčki jogurt može pomoći.

Sve više i više od nas zamjene tradicionalnih slatke žitarice za grčki jogurt u vrijeme doručka - i za dobar razlog. Grčki jogurt je punjen sa proteinima, kao i vitamina B5, bitan vitamin koji može spriječiti gubitak kose i prorjeđivanje.

Jaja

Jaja su živjeli čarobno život, zahvaljujući "stručnjacima" u devedesetim godinama ukazuje na to da su bogata loš holesterol. Ali, istraživači su od pokazala da jaja su zapravo dobre za vas. A oni su stvarno dobri za kosu.

Možete ili jesti jaja, ili - ako se osećate hrabar - možete primijeniti sirova jaja direktno na kožu glave. Primjenom sirova jaja direktno na vaš skalp je najbolji način da se poboljša zdravlje vaše kose, ali ako ne možete hrabar, samo jedu jaja će biti dovoljno.

Jaja su bogata proteinima, kao i vitalni B vitamina zove Biotin, koji stimuliše rast kose i izgleda nakon skalpa.

Vitamin D

85% Amerikanca pate od nedostatka vitamina D, što je sasvim izvanredno broj. Takav nedostatak može izazvati sve vrste zdravstvenih problema, uključujući rak. To također može stvoriti ozbiljno nezdrava kosa.

Vitamin D je od vitalnog značaja za zdravu folikula, a vi ćete ga naći u proizvodima kao što su jaja, losos i tuna.

Orasi

Svi trebali jesti više oraha, i to ne samo zbog čuda rade za kosu. Orasi posebno ponuda nevjerovatan niz zdravstvenih prednosti da je vrijeme da zamijenili naše slatke grickalice za činiju ovih umjesto.

Orasi sadrže B vitamin biotin, kao i niz drugih hranjivih tvari. Biotin smanjuje rast kose, stimulira rast kose, i čuva kosu jaka. Oni su također bogate vitaminom C, još jedan od ključnih vitamina koja vam je potrebna kako bi se sprečilo krhku kosu koja se lako pukne je pauza.

Crvena paprika

Više Vitamin C se nalazi u crvene paprike nego u narančama. Činjenica!

I za zdraviju kosu, trebate više vitamina C. Prema vrhu dermatolog Dr. Julia Carroll:

"Vitamin C je pre-kursor na proizvodnju kolagena i je i antioksidans. Kada svjetlo udari u kožu, stvara slobodne radikale. Ove odskočiti okolo unutar vaše kože i dovesti do oštećenja DNK, koja se pretvara u starenje. "

load...