Saveti za lepotu

10 saveta i trikova koji će vam pomoći da izgledate manje umorni

10 saveta i trikova koji će vam pomoći da izgledate manje umorni

Bez obzira na razlog, posao, beba ili celu noć, svi smo dobiti onih jutara nakon prethodne noći, kada smo željeli smo mogli samo stisnuti u nekoliko sati više sna. Kada uzmem malo više sna nije opcija, ali još uvijek ne žele da izgledaju kao da si bio budan cijelu noć, evo deset ljepotu savjete i trikove o tome kako izgledaju malo manje umorni i sakriti činjenicu da ste nisam 't dobiti u krevet na svim sinoć:

1. Kapljice hladne vode će raditi čuda

Prvi korak je lak. Samo prskanja malo hladne vode na lice, a hladnije to bolje! Ovo će vas probuditi i da će se probuditi vašu kožu. Hladna voda će napraviti krvne sudove u ugovoru vašu kožu i dati vam glatko, manje umoran ten.

2. Hidrataciju

Zatim nanesite dosta, hidratantne kreme. Ovo će se zaključati u vlage iz hladne vode od prskanja i to će smanjiti suhoća u kožu i smanjuje pojavu bilo kakvih linija ili bora.

load...

3. Kako smanjiti puffy oči?

Pod pretpostavkom da ste napustili sebe dovoljno vremena, pohađaju onima puffy oči bi bila dobra ideja. Postavite rashlađeno krišku krastavca ili sirovog krompira preko očiju za 5 do 10 minuta, i to će smanjiti natečenost i posvijetliti tamne krugove ispod očiju.

4. Suck na kocku leda

Još jedan način da se smanjiti mrlje na koži koji je uzrokovan umor je sisati na kocku leda. Hladnoće leda u ustima će reći vaš mozak da si hladan, tako da će sužavaju krvne sudove i tako, zategnuti kožu i dati vam više čak i ton kože.

5. Preskočite u prahu i teških temelj, koristite korektor štedljivo 

Ne idi preteška na prahu ili fondacija, jer će to samo pogoršati stvari. Odlučite se, umjesto za lagani temelj, a ovlaživač u boji ili BB krema za ujednačuje ton kože i preruši bilo bledilo ili mrlja. Ako je tamne krugove ispod očiju izgledaju previše očigledno, a vi nemate vremena da uhvati korak na neki dodatni sna, zatim nanesite korektor na tim područjima i uklopiti vrlo dobro, i tvoja podočnjaka će magično nestati. (Da biste saznali više o tome kako da riješi tamne krugove ispod očiju kliknite ovdje.)

load...

6. Otvorite oči

Tvoje oči su najveći darivanje da niste imali dovoljno sna, pa budite sigurni da se uvijaju trepavice sa uvijač za trepavice, a zatim završiti sa maskara za neke dodatne lift. Da se otvori oči još dodati svjetlo svjetlucavu boju na svoj unutarnji kut. Vidjet ćete razliku ovi trikovi će učiniti!

7. Uljepšajte svoje oči

A dobro poznat trik, ali se ne treba zaboraviti, posebno u danima kada ste u potrazi umorna, je da koristite bijele ili gol eyeliner da uljepšati oči. Eyeliner će pokriti bilo crvenilo oko očiju i učiniti ih više liče su blistavo.

8. Koristite sjaj na usnama

Preskočite mat ruž, jer će to učiniti vaše usne izgledaju još više dehidrirana. Koristite sjajilo za usne ili zatamnjena balzam umjesto da dodate boju, kao i vlage na suve usne.

9. Dajte sebi sjaj s nekim rumenilo i bronzer

Ako ste imali bez sna, onda jedna stvar koja će biti nedostaje malo boje u lice. Uljepšati jabuke vaših obraza sa svježim peachy ili ružičasto rumenilo; to će nam pomoći da zadrži pažnju sa svoje oči previše, i nekoliko brzih i lakih prevlačenja od bronzera će također pomoći dodati prekrasne svježe letnje sjaj vašoj koži.

10. Nosite kosu

Češljate, koristite šampon za suvo pranje, ako je potrebno, i napišite kosu na ovaj dan. Ako povucite kosu čvrsto u konjski rep, to će naglasiti samo svojim bez sjaja kože i umorne oči.

A kada dođete kući nakon napornog i naporan dan, pobrinite se da se dovoljno sna!

Koje su vaše omiljene ljepotu savjete i trikove koji vam pomoći da izgledate manje umoran? Slobodno delite savete u komentar ispod teksta.

load...