Saveti za lepotu

10 saveta kako poboljšati kožu bez rušenja banke

10 saveta kako poboljšati kožu bez rušenja banke

Moglo bi se provesti doslovno bogatstvo na proizvode za njegu kože: skupe kreme i losioni, preskupi piling piling i anti-age tretmani koji vam je potreban da uzme drugu hipoteku da bi mogao priuštiti! Dobra vijest je, ne morate da sav taj novac potrošiti da biste dobili savršenu kožu. Samo pratite ovih deset jednostavnih i jeftinih savjete i možete poboljšati vaše kože, bez razbijanje banke:

1. Piling pomoću jednostavnih sastojaka

Piling vašu kožu, uklanja mrtve stanice kože i nagomilane prljavštinu od dana i da će ostaviti svoj izgled kože svježe i novo. Vam ne treba nikakav skupi piling iako; samo malo šećera (ili talog kave) i maslinovog ulja će obaviti posao jednako dobro.

2. Drink zeleni čaj

Ako imate zamrljane crvenu kožu, a zatim pokušajte redovito piju zeleni čaj. Zeleni čaj sadrži protuupalne sastojke koji će smanjiti crvenilo i sadrži i sastojke koji pomažu u prevenciji uništenje kolagena i tako smanjuje pojavu linija i bora. Ako imate crvenu kožu, a zatim da pije hladne čaj je bolji, jer tople napitke može pogoršati crvenilo.

load...

3. Pij puno vode

Držite kožu hidratizirana za praktično bez troškova na sve s jednostavnim čašu vode. Pitke vode će zadržati kožu hidrirana, iznutra, a to će pomoći da bi se isprale toksine koji mogu imati štetan učinak na kožu.

4. Get dobar san je

Dobar san je prilično jeftin način da se jasno kože! Kada spavaš, vaše tijelo pomlađuje, ali kada ste budni, stavlja stres u organizmu, što može biti uzrok bubuljice i bez sjaja kože. Vodeći računa da se sedam do osam sati spavate noću može napraviti veliku razliku u vašoj koži.

5. Koristite med hidrataciju i raščistim bubuljice

Nanesite sirovog meda u lice i ostavite ga za 5 minuta, prije nego što ponovo ispiranja mlakom vodom, i to će, naravno, hidriraju vašu kožu. Med također ima jake antibakterijska svojstva koja će pomoći borbi protiv infekcija kao što su akne. (Koža nekih ljudi je vrlo osjetljiva i med može izazvati iritaciju, kako bi bili sigurni da niste alergični na med prije nanošenja ga na kožu.)

load...

6. Jedite više organskog sirovog voća i povrća

To možete učiniti vašu kožu veliku uslugu samo povećanjem količine svježeg voća i povrća koje jedete. Poželjno je da kupite voće i povrće organski, kao neorganske verzije mogu biti prepuna kemikalija i pesticida. Vaša koža treba mnogo vitamina C, E i K, da bi ga tražim svježe, a ne suha i peruta. Moglo bi se, naravno, kupiti skupe kreme za lice za to, ali opet, zašto ne jesti više voća?

7. Koristite kokosovo ulje za čistu kožu

Kokosovo ulje je odličan, jeftin, alternativa skuplje, prodavnicu kupio, proizvodi kože. To je čista i jednostavna i sadrži antioksidanse u borbi protiv slobodnih radikala, a takođe ima prirodni antifungalna i antibakterijska svojstva. Uz to, ima duboko hidratantni učinak na vašu kožu previše.

8. Koristite kreme za sunčanje

Sunce osuši kožu i uzrokuje oštećenja koja mogu dovesti do bora i staračkih pjega. Uvijek nanesite kremu za sunčanje, čak i zimi, i vaša koža će ostati mladi u potrazi za više.

9. Koristite maslinovo ulje kao šminke

Maslinovo ulje je puno budget friendly od komercijalnih šminke i mnogo je bolje za vašu kožu previše. Maslinovo ulje je daleko manje abrazivna od radnji kupio šminke i prirodno vlaži i hrani kožu previše.

10. Nemojte da vas zavara po cijeni

U njegu kože, najskuplji, nije uvijek najbolje i, često, ono što plaćaju za je veliko ime brenda, a ne sastojaka. Vaša koža je vrlo osjetljiva na kemikalije i oštre sastojaka. Najviše budget friendly i najbolji način da se brine je često sa najjednostavniji i najprirodniji proizvoda.

Da li imate neke druge savjete o tome kako poboljšati vaše kože, bez razbijanje banke?

load...