Saveti za lepotu

10 saveta kako pronaći najbolji miris za vas

10 saveta kako pronaći najbolji miris za vas

Christian Dior je jednom rekao: "Žena parfem govori više o njoj nego njen rukopis", tako da odabir miris koji je prava stvar za vas je nešto što je vrijedno uzimanje vremena gotovo. Ali, ako ste ikada pokušali pronaći svoj savršeni potpis miris, vi ćete znati koliko teško može biti da se naći savršenu utakmicu vašu osobnost i vaše raspoloženje. Jedna stvar koju trebate znati o parfema je da vaše tijelo hemije promjene iz sezone u sezonu i iz jedne godine u godinu, pa šta vam je odgovaralo savršeno prošlog ljeta, možda neće raditi tako dobro za vas ove zime. Ako imate problema odlučivanja o kojem parfema je stvarno ti, ovih deset savjeti će vam pomoći pronaći najbolje miris za vas.

1. Odlučite na kojem miris porodice volite

Postoji toliko divnih mirisa tamo da to čini čak i znajući gdje da počne tražiti savršen parfem za vas izazov. Najbolji način za početak honovanja niz popis moguće upravljati veličina je da odluči na kojem porodice mirise koji vam se najviše sviđa. Parfemi su obično kategoriji porodice, ili bilješke. Glavni su cvjetni, voćni, drveni i pikantan. Naravno, postoje mnoge varijante ovih, ali odlučivanje o jednom od ovih široke porodice će olakšati kada dođete u odabiru parfema za testiranje.

2. Razmislite o svom ličnost

Kao što je Christian Dior je rekao da žene izbor parfema govori mnogo o njoj, tako da je vaš izbor parfema treba odražavati ko si. Ne pokoleba ono parfem svojim prijateljima nositi ili osoba podrške, ići s onim što odgovara vašoj ličnosti. Razmislite o tome da li sebe smatrate sportski, šampanjac, sparno ili zemljani i odabrati parfem koji odgovara sliku o sebi.

load...

3. Uzmite pregledavanja vremena

Prilikom odlučivanja o širokom porodica mirisa koja bi odgovarala ćete olakšati da dođu u uži izbor, ne isključuje ni druge vrste mirisa. To je dobro vrijedi samo uzimanje browse oko parfem brojila i isprobavanje nekoliko uzoraka. Uzmite pregledanja vremenu i zapamtite, svoje 'uvijek bolje testirati parfem na svojoj koži nego što je na jednom od tih testera traka. Takođe Predlažemo da ne impuls kupuje. Miris miris različitih nakon što je na koži za neko vrijeme, pa čekati dok ne dobijete kući i onda da vidimo šta mislite o miris.

4. Ne testirati previše mirise sve u isto vrijeme

Nikada nećete biti u mogućnosti da se vaš um koji parfem je najbolji za vas ukoliko preoptereti čula previše mirisa u jednom trenutku. Maksimalno različitih parfema želite testirati na jednom pokretu je tri do pet odjednom najviše. Ništa više nego da su i svi mirisi će samo topi u jednu.

5. Pitajte za uzorke

Većina dobrih parfimerije će imati uzorak boce koje možete uzeti sa sobom i test kod kuće. Možete često kupiti parfem sampler kutije koje će vam dati priliku da isprobam nekoliko različitih mirisa. To je mnogo bolje nego kupovina celu bocu parfem koji kasnije odlučite vam se ne sviđa.

load...

6. Razmotriti druge mirisne proizvode koje koristite

Neki mirisi zaista ne rade dobro zajedno, tako da razmišljam o drugim mirisne proizvode koji se koriste kada birate parfem. Miris tvoj regenerator, sapun, šampona i bilo koje druge proizvode koje koristite na dnevnoj bazi, trebalo bi se međusobno nadopunjuju, a ne sukobljavaju.

7. Da vaše istraživanje

Postoje doslovno tisuće parfema koji su dostupni na tržištu i većina ljudi nisu ni svjesni mnogih od njih. Srećom, postoje i puno parfema blogera koji drže prst na puls industriji parfema da nas informirati o tome šta je novo. Ako ste u potrazi za neke nove ideje, onda je to dobra ideja da sjesti i pogledati neke od ovih parfema blogova za komentare mirisa da inače možda ne bi ni znao.

8. Budite spremni da odaberete više od jednog parfema

Ako ste mnogo sreće, moći ćete naći jedan parfem koji govori sve o tebi i da će odgovarati za svaki svoj raspoloženje. Međutim, to je više vjerojatno da će imati dva ili tri mirisa da voliš koji odgovaraju vašim raznim raspoloženjima, kao i prilikom. Nemojte se spustio o pronalaženju jedan potpis miris, da ćete imati više zabave kada imate izbor za izabrati iz.

9. Ne zaboravite na klasične

Klasični parfemi, kao što su Chanel No 5, su bezvremenski klasici jer su tako dobri, tako da ih ne samo otpisati jer su tu već neko vrijeme. Novi parfemi izlaze svake godine, ali to je uvijek dobro imati barem jedan od klasika spreman za specijalnu priliku.

10. Pitajte stručnjake

Ako ste stvarno zaglavi za ideje, da pitate brojač osoblje parfem za neke savjete. U dobrom radnji, oni će znati šta sve najnovije parfemi su i oni će imati dobro poznavanje klasičnih parfema previše, tako da ne bojte se da im kažete da ste u potrazi za nečim notama grejpa poleta, crni biber , đumbir ljiljan, i kadulje, jer su mogli znati samo ono što mislite.

load...