Saveti za lepotu

10 saveta kako se osloboditi celulita na butinama

10 saveta kako se osloboditi celulita na butinama

Razvijanje celulit na bedrima nije neobično, oko 80 - 90% žena rade razvijati celulita. Dakle, ako ste primijetili te reci-tale rupice i valovi počinju pojavljivati ​​na vašoj koži, vi ste daleko od same. Celulit je uzrokovana masnih naslaga akumuliraju samo ispod kože, što može biti rezultat vaše dijete i prekomjernom težinom, ali je isto tako vjerojatno da su uzrokovane jer ste genetski skloni tome. Dobra vijest je, međutim, da možete poduzeti korake kako bi se smanjila, pa čak i eliminirati celulit na bedrima i ne treba operacija ili skupe losione da se to uradi. Evo deset savjeta o tome kako da riješi celulit na bedrima.

1. Ubacite se na voće i povrće

Prvi korak da se oslobodi sebe celulita je da se dobro pogledate svoju ishranu i napraviti promjene koje će osigurati da vaš celulit ne može biti gore. Izrežite prerađene hrane i fast fooda i zamijeniti ga sa zdravom ishranom koja uključuje mnogo voća i povrća. Manje masti i više hranjivih tvari i antioksidanata će pomoći da se učvršćuje se na kožu i smanjuju naslage masti koje leži ispod njega.

2. Suha četkanje kože

Još jedan dobar savjet o tome kako da riješi celulit na bedrima je da pokušamo suho četkanje. Celulit se pogoršava toksina u tijelu koji se akumuliraju u masne naslage ispod kože. Ako perete kožu svakodnevno sa prirodnim Četka, to će potaknuti zdrav protok krvi u kožu i pomoći da izbaci toksine. Možete koristiti ovu tehniku ​​na cijelo vaše tijelo. Počnite tako perete noge, a zatim raditi svoj put gore, uvijek četkanje u smjeru svog srca.

load...

3. Smanjite sol

Jedan od važnih savjeta o tome kako da riješi celulit na bedrima je da smanje soli. So je izuzetno Dehydrating i da će samo učiniti vaš celulit gore. To je također vrlo loše za vaše srce i krvni pritisak, tako da se smanji koliko soli možete dodati u hranu. To bi također biti dobra ideja da prestane da koristi so i umjesto toga koriste prirodne morske soli. To je prepun minerala i neće imati toliko toksičan učinak na vaše tijelo.

4. Kava piling

Kao i rješavanje masnih naslaga koje stvaraju celulit, morat ćete zategnuti kožu i jačanje tkiva unutar njega. Masirajući kožu piling kafa će stimulirati protok krvi u koži i zategnuti kožu previše. Da bi anti-celulit piling, mix ¼ šoljice talog sa 3 kašike šećera i 2 kašike kokosovog ulja. Masaža pogođenih područja sa piling za dva do tri minuta, dva puta tjedno.

5. Drink zeleni čaj

Još jedna od velikih savjeta o tome kako da biste dobili osloboditi od celulita na bedrima je više pio zeleni čaj i manje kave. Kafa dehidrira vas, što će učiniti celulita gore, a zeleni čaj sadrži manje kofeina, tako da neće imati isti učinak. Zeleni čaj također ubrzava metabolizam, tako da ćete izgorjeti masti brže i manje masti će akumulirati na bedrima i na drugim mjestima na tijelu.

load...

6. Vježba više

Iako je vježba sama po sebi neće odmah smanjiti celulit, šta se to uradi je, postaje krv kreće oko vašeg tijela, koji će pomoći da se izbaci više toksina iz tijela. Također će tonus i učvršćuje se vaši mišići, koji će učiniti celulit manje uočljiv i da će spaliti višak masnoće. Ako ne možete izgubiti neke masti od tijela i povećati mišićnu masu, uskoro ćete vidjeti celulita smanjiti.

7. Detox kupke

Ne slažu se svi da detox kupke rade, ali ima dovoljno ljudi koji tako kažu da je to dobar način da se riješi celulita da je vredno dajući joj probati. U svakom slučaju, to je odličan način da se opustim i da će imati koristi vaše kože općenito. Da bi svoju detox kupka, mix ¼ šoljice sode bikarbone, Epsom soli i morske soli s 1 - 3 šoljice jabukovog sirćeta i dodajte ga u svoj voda za kupanje. Kaže se da je u stanju da pomogne izbacivanje toksina iz organizma i smanjenje masnih naslaga ispod kože.

8. Koristite samo prirodne hidratantne kreme

Sljedeći savjet o tome kako da riješi celulit na bedrima je da se koriste samo prirodne hidratantne kreme. Hemijskim-laden ovlaživačima i kozmetičkih proizvoda mogu biti dodajući više toksina natrag u svoje tijelo, koje se može čineći celulit gori. Pokušajte koristeći samo prirodne hidratantne proizvode, posebno u oblastima koje imate celulita. Postoji mnogo za izabrati iz, ali kokosovo ulje je jedan od najjednostavnijih i najefikasniji prirodni hidratantne kreme koje možete koristiti.

9. Swap loše masti za one dobre

Tu je i dokazi koji ukazuju da je jedenje pogrešne vrste masti koje mogu dovesti do celulita i da konzumiranje više omega - 3 masne kiseline će smanjiti pojavu celulita tokom vremena. U svakom slučaju, omega - 3 masne kiseline su korisne za mnoge funkcije organizma, jesti više masne ribe i kao orasi, koji sadrže omega stvari - 3 masne kiseline, bi bilo dobro za vaše zdravlje u svakom slučaju.

10. Flush i hidrat s vodom

Ako ste dehidrirani onda vaša koža će postati čvršće i da će učiniti celulit izraženiji. Pijte puno vode i da će zadržati vašu kožu podatnom. To će također pomoći da se izbaci više od toksina koji se vjeruje da je jedan od uzroka celulita.

Kako da biste dobili osloboditi od celulita na bedrima? Koji su najbolji savjeti?

load...