Saveti za lepotu

10 saveti za ljepotu i tajne za vruće vrijeme

10 saveti za ljepotu i tajne za vruće vrijeme

Bilo da živite u zemlji sa toplom vremenu ili pobjeći hladnoće odlaskom na tropskom odmoru, sunčan dan je odlična prilika za izlazak i uživanje u suncu, ali je toplo vrijeme nije uvijek tako velika za šminku i kosu. Ove godine, uživaju u ljeto ili odmor u tropskim zemljama, bez brige postojanja šminke melt-dolje i potražite svježe i prekrasne duge cijeli dan s ovih deset velikih ljepotu tajne za toplom vremenu:

1. Napravite vremena za bukvar

Koristeći prajmer je imperativ za toplog vremena dana. Vlaže prvi i pobrinite se da hidratantne kreme je dobro radio u kožu. Zatim nanesite prajmer, koji će vam dati glatku bazu za ostatak šminke i to će pomoći vašem šminku ostati na mjestu, međutim, toplo ga dobije.

2. Get vodootporne

Ako ste pokušali vodootporne maskare prije i nije dobio s njima, dati im još jednom, jer oni imaju mnogo bolje. Oni nisu krhki i peruta kao što su bili i odlični su za zaustavljanje vaše maskaru od trčanja na toplo i vlažno dana.

load...

3. Carry upijajuća papire

Ništa ne kaže da se osjećate toplinu više od slick T-zonu. Dakle, ovdje je još jedna velika ljepota tajna za toplom vremenu: nosi paket od upijača sa sobom, i sa samo jednim kratkim pritiskom, vi ćete eliminirati sjaj u sekundi.

4. Ice prije nego se prijavite

Postoji mnogo šminke stručnjaka koji se kunu u trik kockica leda za toplog vremena šminku. Prije nego što se prijavite bilo kakve šminke, nježno trljajte lice kocke leda, a zatim klepnite suhu kožu. Hladne ledene kocke zateže kožu i zatvara pore i šminku će ići na glatko i trajati duže.

5. Smanjite ulje

U toplom vremenu vaša koža će proizvoditi više vlage i prirodnim uljima. Skloni se od šminke proizvode koji su na bazi ulja, jer će vaša koža izgledati još masnije u toplom vremenu i vaša šminka neće trajati tako dugo.

load...

6. Opusti se

U samo na isti način kao što izvadite lagane i prozračne odjeće za toplog vremena, tako da bi trebalo razvedri se na šminku previše. Izbjegavajte korištenje punu pokrivenost temelji i teške formule i idu na svjetlo, zatamnjena hidratantne kreme umjesto. U stvari, kada putuju u zemlje sa toplom vremenu, da svjetlo za sve vaše šminke i ostavili gustu i tešku šminku za hladne zimske mjesece.

7. Nanesite antiperspirant noću

Ovdje je još jedna velika ljepota tajna za toplom vremenu: primijeniti antiperspirant, prije nego što odete u krevet i da će mu dati mnogo bolje šanse u pore vaše kože prije nego što počnete znojenje. Tada će raditi mnogo bolje i trajati mnogo duže.

8. Nanesite ruž za usne dvaput

Vrelom suncu može igrati pustoš sa svojim ruž, ali ovaj jednostavan trik će vam pomoći: možete pomoći zapečatiti vaš ruž na mjestu primjenom prvi sloj i upijanje ga sa malo papira čistim tkiva, prije nanošenja drugog sloja da završim.

9. Izbjegavajte tečnost šminke

Liquid eyeliners i krema na bazi proizvodi su skloni da rade u toplom vremenu, tako da kada temperatura raste i povećava vlažnost, odabrati proizvoda na bazi praha umjesto. Oni su manje šanse da rade i oni će vam pomoći da se upije neke od znoja.

10. Nastavite šminke u frižideru

Kada stvari postaju vrlo vruće, pojavljuju šminku u frižideru će trajati duže i ići dalje glatko. Topline može aktivirati otapala u kozmetici, posebno lak za nokte, i to može promijeniti svoju dosljednost i uzrok mjehurića da se pojavi.

Koje su vaše omiljene ljepotu savjete i tajne za toplom vremenu?

load...