Saveti za lepotu

10 savjeta o održavanju dugačke kose zdrave i sjajne

10 savjeta o održavanju dugačke kose zdrave i sjajne

Dok je duga kosa može biti vaš najbolji imovine, to može biti vaš najveći glavobolja, jer dugu kosu treba da se brinuti o njoj. Što duže kose, više skloni oštetiti je, ali to ne znači da moraš ići žure na makaze! Samo pratite ove jednostavne savjete i to će vam pomoći zadržati vaše prekrasne duge brave na vrhuncu zdravlja i tražim divno:

1. Ne pretjerujte na proizvode za kosu

Naš prvi savjet o tome kako dugu kosu zdravom i sjajnom je - ne preteruj sa proizvodima za kosu. Duga kosa je teža od kratku kosu i ako dobijete nagomilavanje proizvoda u kosi, onda će sputavati svoju kosu još više i da izgleda ravno i beživotno. Biti posebno oprezni proizvoda koji sadrže silikon. To mogu učiniti vaša kosa izgledati sjajnija, kada je prvi put koristi, ali oni ne mogu izgraditi na kosu i, s vremenom, zapravo osušite kosu.

2. Investirajte u dobru četku za kosu

Imate puno kose za pranje, tako da je dobro vrijedi kupuju kvalitetnu četku za kosu. Najbolja vrsta kupiti su prirodni čekinja četke sa zaobljenim čekinjama i tražiti četkom koja je čvrsta, ali ipak dovoljno blag da neće povući na svoju kosu previše. To je također vrijedno sa širokim nazubljeni češalj za bezbolno ublažavanje bilo kakvu zapetljavanje.

load...

3. Klima-suho kosu, kada je to moguće

Najbolji način da se osuši kosu je pustiti da se osuši prirodno. Previše topline može oštetiti bilo koji tip kose, ali kada imate dugu kosu, još je primamljivo da biste sušare do punom parom kako bi dobili posao brže. To je daleko bolje da nježno potapše kosu osušite peškirom i pustite svježi zrak uraditi ostalo.

4. Redovno Trim kosu

Još jedan savjet o tome kako duga kosa zdrava je redovna podrezivanje. Iako je mit da rezanje kosu čini rastu brže nije istina, to čini pomoći da zadržite dugu kosu gledajući čisto i uredno. Trebao bi dobiti trim svakih šest do osam tjedana da trim off bilo ispucale vrhove i zadržati svoju kosu izgleda pametno.

5. Nemojte nositi svoju kosu prejako

Sever, utegnuta stilova kao što su rep ili pletenice mogu oštetiti dugu kosu i najsigurniji način za dugu kosu je samo pustiti ga. Možete zadržati svoju kosu s lica pomoću trake za glavu, ali ako i dalje vezivao svoju kosu, vi ćete ga oštetiti.

load...

6. Izaberite preparate za kosu mudro

Odaberite proizvode za kosu koja odgovara vašem tipu kose i, gdje god je to moguće, odabrati proizvode koji sadrže prirodne sastojke. Jednostavno, sa dugom kosom, ima više kose na ekranu, tako da ako je oštećen, onda će biti više očigledan. Provjerite sa svojim frizer za njihove preporuke, ali to je surova sastojaka, kao što su sulfati, koju bi trebalo biti izbjegavanje.

7. Ne obojite svoju kosu prečesto

Boje za kosu sadrže mnoge jake kemikalije koje mogu oštetiti vaše kose, tako da je najbolji savjet je da se drži boju koju ste priroda dala. Ako radite obojite svoju kosu, tek onda su to uradili kad je stvarno potrebno, a izbjeći iskušenje da promenite boju kose prečesto, samo zato što ti je dosadno, posebno izbjeći boje koje treba izbjeljivač.

8. Manje pranje, više uređaj

Naš sljedeći savjet o tome kako dugu kosu zdravom i sjajnom je - oprati manje, stanje više. Većina ljudi su krivi za pranje njihove prečesto, ali svakodnevno pranje će oduzeti sve prirodna ulja iz kose i ostavite da se osuši i ravna. Pokušajte pranje kose samo dva puta tjedno. Koristite kvalitetnu uređaj i ne zaboravite dati svoju kosu dobar, ali nježan kist, da šire svoj prirodnih ulja duž cijele dužine kose.

9. Budi ljubazan i nježan za kosu

Iznad svega, još jedan važan savjet o tome kako duga kosa zdrava je - biti ljubazan i nježan za kosu i vole. Duga kosa je sklonija lomljenje i razdvajanje, posebno kada je mokra. Nikad ne osušite kosu grubo ubrusom i ne zaboravite da ga zaštitili od dugotrajnog izlaganja suncu i vjetar, i nikada vezati ga u rep kad je mokar.

10. Hranite se zdravo i piti puno vode

To je dosadno, ali to je istina, morate imati zdrave ishrane kako bi dugu kosu gledajući prekrasne. Treba ti proteina za rast kose, i mnogo vitamina A, C i E kako bi vaša kosa sjajna. Ne zaboravite da pijete puno vode previše, kosu treba hidrataciju kao dobro.

Koje su vaše omiljene savjete o tome kako dugu kosu zdrav? Molim vas, slobodno podijeliti svoje kose savjeti u komentar ispod teksta.

load...