Saveti za lepotu

10 savjeta o tome kako brinuti o svojoj koži zimi

10 savjeta o tome kako brinuti o svojoj koži zimi

Zime. 'Tis sezone biti veseli, ući u taj Božić raspoloženje ili samo dobiti uzbuđen o kraju još jedne godine i početak nove, novi. Avaj, 'tis i sezone oštre i hladno vrijeme, barem u mjestima gdje globalno zagrijavanje nije okrenuo sezona naopačke. Zima je gruba na koži, pa evo deset savjete o tome kako izbjeći najgore posljedice toga.

1. Lock na vlagu

Najveći problem sa hladnom vremenu je da se suši nešto kože grozno. To je posebno loše ako vam je koža po prirodi suho. Dakle, ne izlazim bez hidratantnu kremu na licu i rukama. Ruke pate čak i više nego lice u hladnom vremenu, tako da se brine o njima se to izbjeglo gadno čvrsto osjećaj i pucanje.

load...

2. Izbjegavajte sapun

Sapuni i čišćenje proizvode koji sadrže alkohol imaju tendenciju da se pogoršati suhoću, tako izbjegli ove i odlučiti za alkohol-free proizvode i ne-sapun za čišćenje, posebno, za ruke. I ne zaboravite hidratantnim losionom nakon pranja.

3. Zaboravite na vrući tuš

Da, to vjerojatno zvuči bolno - ne postoji ništa kao vrući tuš ili topla kupka nakon zamrzavanja put od posla do kuće. Ali, topla voda, nažalost, presušuje kožu, pa pokušavaju da smanjite izloženost koliko god je to moguće. Alternativno, dodajte nekoliko cijeli masnoće mlijeka sa svojim toplu kadu za spriječiti kožu od gubitka vlage.

load...

4. Riba i orasi

Riba, posebno masne ribe i orašasti plodovi bogati su omega - 3 masne kiseline, koje pomažu vašoj koži ostati meka i hidrirana. Pokušajte jesti više ovih namirnica u zimskim da suzbije negativne efekte na vrijeme na licu i tijelu. Osim toga, oni su dobri za vas sve više, to bi trebalo biti dovoljno motivacioni.

5. Krema za sunčanje

Zimski opekotine može biti mnogo, mnogo gore nego da izgori na suncu u ljetnim mjesecima. To je zato što snijeg odražava sunčeve svjetlosti i pojačava njegove efekte na koži. Dakle, ako živite u području gdje snijeg je čest i težak, ne izlazi iz kuće bez stavljanja kreme za sunčanje na lice.

6. Maslinovo ulje za kosu maske

Lice i ruke nisu jedini dijelovi tijela koji pate od hladnoće. Skalp je posebno osjetljiva na iritacije i isušivanje, zbog šešira nosimo zimi. Napraviti svoj maslinovo ulje masku jednom tjedno. Jednostavno utrljati malo maslinovog ulja (ili kokosovog ulja) u kožu glave i kosu, i ostavite ga pola sata. Bilo bi potom potrajati pranje, ali to bi opustite iritiranu suhu kožu.

7. Koristite ovlaživač

Dođe zima i grijanje je na. Ali većina vrsta grijanja rješenja uvijek se suši zrak u tvojoj kući i uredu. Nepotrebno je reći, to ne čini ništa dobro za vašu kožu. Investirati u ovlaživač kako bi se smanjila efekte ovog suv vazduh, to će biti vrijedno.

8. Pijte više vode

Čak i ako pijete normalno količine vode, povećati svoj unos tokom zime da pomogne u borbi efekat sušenja hladnom vremenu. Voda pojačava hidrataciju u vašem tijelu, koža uključeni, tako da ne dozvolite sebi (i vašu kožu) go žedan. Uzgred, smanjiti na kavu - to je diuretik, što znači da vas dehidrira.

9. Med se

Med je prirodni vlage "Locker", tako pomoći svojim svakodnevnim naporima u hidrataciju kože sa jednom nedeljno masku za lice s medom. Ako ste razvili bilo iritacije zbog hladnoće, med će umiriti i njih. Samo pobrinite se da je čist med, a ne proizvod glukoze.

10. No lizanje

To je instinktivna reakcija da pokrenete svoj jezik preko usana kad osjećaju da su suva. A nema ništa gore od ovoga na hladnoći. Liže usne samo će ih za kosu kao što ste bez sumnje već saznao. Dakle, držati balzam za usne ruci u svakom trenutku izbjeći ispucale, ispucale usne. To stvarno boli kad se to dogodi, zar ne?

Da li imate svoj savjeti zime za njegu kože da dijele?

load...