Saveti za lepotu

10 savjeta o tome kako brinuti za napuštenu kožu na rukama i nogama

10 savjeta o tome kako brinuti za napuštenu kožu na rukama i nogama

Ispucale, suhe, koža na rukama ili na nogama, ne samo ružne, to može biti vrlo bolno previše. Suha koža može biti uzrokovana velikim brojem različitih stvari. Hladnog vjetra u zimi se može isušiti ruke i potrošnje predugo na nogama može uzrokovati kože na petama da puca. Ako patite od ispucale kože na rukama ili nogama, evo deset savjeta o tome kako da se brine o problemu.

1. Ljuštiti redovno

Mrtav i teško koža može izgraditi u vremenu i onda će ispucati i izazvati bolne pukotine u koži koje se lako ne zarastaju. Redovno piling vaša koža će prestati ovako teško kože u razvoju, a potom i vaša koža će biti manje sklona pucanju.

2. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je odličan lijek za ispucale kože na stopalima, jer će hidriraju kožu i ona će također pomoći u borbi protiv gljivičnih infekcija. Piling stopala, a zatim umasirajte u nekim kokosovog ulja. Pokrijte sa par čarapa i ostavili preko noći.

load...

3. Shea maslac

Shea maslac je još jedan jednostavan lijek za suhu i ispucalu kožu. Primijeniti i masaža u shea maslac za noge ili ruke, i to radi izvanredan posao omekšavanje i hidrataciju kože.

4. Toplo potopiti

Napraviti svoj vlastiti stopala i ruku natopite sa malo tople vode, žličicu sode bikarbone, nekoliko kapi ulja paprene metvice i kašiku ulja slatkog badema. Također možete dodati dobar šaku svježeg latica ruže ako želite. Potopite ruke i noge u smjesi za desetak minuta i on će hidriraju i omekšavaju kožu.

5. Epsom soli

Epsom soli su odlične za ispucale kože previše. To pomaže da se promoviše cirkulaciju i sadrži i magnezij koji pomaže koži da zaraste. Samo dodajte pola šoljice Epsom soli u posudu tople vode i potopiti ruke i noge za desetak minuta.

load...

6. Vitamin E

Ako pukotine u vašoj koži su jako loše, Vitamin E će pomoći u procesu ozdravljenja. Otvoriti nekoliko vitamina kapsula E i utrljajte u pukotine u vašoj koži. To će pomoći vašoj koži zaraste i ponovo izrastu brže.

7. Limun i šećer ribanje

Jedan od načina da glatko vaša koža je da koristite sok od limuna i šećera. Umočite klin svježeg limuna u šećer, a zatim ga trljati nježno na ugroženom području; to će pomoći da se glatka grubu i suhu kožu. Ovaj se ne preporučuje ako se pukotine su duboke i krvarenja, iako, jer će limun ubode, i ubosti dosta!

8. Maslinovo ulje

Jednostavan način da bi se izbjeglo pucanje razvoj na prvom mjestu je masirala ruke i noge svaki dan s nekim maslinovim uljem. Slobodno primijeniti ulje i masirajte u dobro, i to će vašu kožu podatnom i glatkom.

9. Clarified maslac

Razjašnjeno maslac, ili Ghee je vrhunski lijek za suhu i ispucalu kožu. Umasirajte u pogođenom području, dva ili tri puta dnevno, i to će hidratizirati kožu i ublažiti bol dublje pukotine previše.

10. Med i Aloe Vera

Pomiješati jednake količine Aloe vera gel i med i dobro umasirajte ga u svoje ruke noge. Ostavi ga na desetak minuta i smjesa će se hraniti i hidriraju vašu kožu ostavljajući je osjećaj mnogo mekše i manje bolno.

Kako da se brinu za ispucale kože na rukama i nogama? Koji su najbolji savjeti?

Ostati lijep i biti sretan!

load...