Saveti za lepotu

10 savjeta o tome kako se baviti masnom kožom

10 savjeta o tome kako se baviti masnom kožom

Ako imate masnu kožu, onda je to vjerojatno tvojim roditeljima koji možete zahvaliti za to, jer je masna koža je nešto što se prenosi u genima. Kao i svako sa masnom kožom će znati, to može biti zaista teško da se bave. Ne samo da imate konstantnu brigu da je sjaj se pojavio na licu, višak ulja na koži može uzrokovati mitesere, prištiće i druge iritacije kože. Masna koža nije sve loše vijesti putem, za početak ćete tada ostari bolje, jer se višak ulja pomaže u sprečavanju bora od formiranja. Drugi malo dobrih vijesti imamo za vas je da masna koža može pozabaviti i postoje načini kako bi bili sigurni da vaše lice izgleda odlično ceo dan. Ako se osjećate kao da se bore izgubljenu bitku protiv vašeg masnu kožu, a zatim pročitajte na, i naći ćete deset velike savjete o tome kako se nositi s masnu kožu.

1. Ne previše oprati lice

Iako možda osjetiti potrebu da pranje lice, vi zapravo mogao biti pranjem prečesto. Redovno pranje može učiniti ako se osjećate čistiji i bez ulja, ali preko-pranje vaša koža će proizvesti još više sebuma i da će samo pogoršati problem. Pokušajte smanjenje broja puta dnevno da perete lice na samo dva ili tamo puta, i koristiti sredstva za čišćenje gel na bazi za taj posao.

2. Bacite pogled na svoju ishranu

Još jedan savjet o tome kako se nositi s masnu kožu je da se bliski pogled na svoju ishranu. Iako masne kože je obično genetski problem, vaša dijeta može biti što je još gore. Smanjiti masne, masne hrane, što će povećati masnoće vašeg lica, i jedu više kože prolepšavajuće namirnica, kao što su one visoke u omega - 3 masnih kiselina kao što su losos i orasi.

load...

3. Pokušajte bijele masku za lice jaje

Sljedeći savjet o tome kako se nositi s masnu kožu je da se koriste prirodni (ili prodavnici kupio, ako vam je draže) kozmetičke tretmane i maske. Jednostavan lek za masnu kožu je belance masku za lice. Samo spremi beli jednog jajeta sa žličicu ceđenih limunovog soka, a zatim nanesite ga na lice i ostavite da se osuši prije ponovnog ispiranja toplom vodom. Kombinacija belanca i limunov sok će malo presušiti vašu kožu i pomoći da se uklone nepravilnosti previše.

4. Držite ruke dalje od lica

Naš sljedeći savjet o tome kako se nositi s masnu kožu je da drži ruke dalje od lica. Tvoje ruke se stalno dolaze u kontakt s masti, ulja, prljavštine i bakterija, pa neka ih i dalje od lica. Možda ćete morati da rade na ovom da se zaustavi i razbiti naviku, ali pokušati izbjeći grebanje lice, kupiranje tvoje lice u rukama ili odmarajući bradu na ruke. Svi ovi će pogoršati masnu problema sa kožom.

5. Aloe vera i zobena kaša ribanje

Ljudi koji imaju masnu kožu će morati više brine više zadržavaju svoje pore čistim, ako žele da izbegnu breakouts. Je aloe vera i zobena kaša piling je dobar način da se lagano piling kože i njegovati ga. Mix nekoliko kaše sa aloe vera gel u pastu, a zatim nježno trljajte lice sa smjese. To će ukloniti mrtve kože sa lica i pomoći u borbi protiv off infekcije.

load...

6. Još uvijek je potrebno kako bi vaša koža hidratizirana

Ulja i vlage su dvije različite stvari, tako da će se i dalje treba imati svoje lice hidrirani. Hidrataciju vaše lice svaki dan i piti puno vode. Ako je vaša koža postaje dehidrirana, to će reagirati proizvodeći još više ulja.

7. Koristite papir ulje za apsorpciju

Još jedan koristan savjet o tome kako se nositi s masnu kožu je da koristite papir ulje za apsorpciju. Za hitne slučajeve, ne možete pobijediti upijajuća papir za uklanjanje znakova masne kože. Nose malo ulja upijajući listova u torbi, a zatim možete brzo raščisti masnu sjaj na vašoj koži, ako se pojavi u toku dana.

8. Koristite sredstvo za čišćenje lica, a ne običan sapun

Kada perete lice, koristite toplu vodu i PH uravnotežen za čišćenje lica, a ne toplom vodom i sapunom. Topla voda i sapun će pogoršati samo kožu i ostavite ga ranjivim na infekcije od bakterija. Većina stručnjaka ukazuju da sredstva za čišćenje koji sadrže salicilnu kiselinu ili glikolne kiseline su najbolji za korištenje na masnu kožu.

9. Kozmetike Koristite bazi minerala

Morate biti oprezni s onim vrstama šminke koristite kada imate masnu kožu previše. Dakle, naš sledeći savet o tome kako se nositi s masnu kožu je da se izbjegne kozmetike koji su na bazi ulja i tražiti one na bazi mineralnih umjesto. Možete kupiti makeup koji sadrži ne-masnu hidratantnu kremu, koja se zove dimetikon, pa pazi da je jedan na šminku sastojaka.

10. Koristite šminku bukvar

A stvarno efikasan način za borbu protiv uljani T-zonu je da se koristi šminku primera. Kvalitetan temeljni premaz, primijeniti prije svoj temelj bez ulja, će zadržati svoje lice bez sjaja i to će pomoći šminka traje duže previše.

Kako se nositi s masnu kožu?

load...