Saveti za lepotu

10 savjeta o tome kako se brinuti o izbeljenu kosu

10 savjeta o tome kako se brinuti o izbeljenu kosu

Da li razmišljate o odlasku plavuša za ljeto? Ako ste i vi nikada beljenog ranije kosu, onda postoje neke stvari koje ćete morati znati o brizi za beljenog kosu. Beljenog kosu treba malo posebnu pažnju i brigu da bi to izgleda super; titi od sunca, za dodatni uređaj da će trebati. Ovdje je naš popis savjeta o stvari koje ćete morati učiniti nakon što ste beljenog kosu.

1. Operite kosu ređe

Prva stvar koju trebate znati o beljenog kosa je da će se za izbjeljivanje isušuje kosu i uklonite prirodna ulja iz vaše vlasište. Preko pranje izbeljene kosa će ga učiniti još za kosu i krhki, tako da bi trebalo biti šamponiranja samo svoj beljenog kosu otprilike svakih tri ili četiri dana, ili tako nešto. Pronađite suhi šampon koji Vam se sviđa previše, jer ćeš to potrebno.

2. Koristite ispire sa kose kada je kosa mokra

Kao što smo već spomenuli, vaša kosa će biti više krhki nakon bijeljenje i to će trebati više uređaja. Morat ćete biti dodatno oprezni prilikom češljanja kosu kada je mokra, pa je naš sljedeći savjet o tome kako da se brine o beljenog kose je da se koristi odsustvo-u uređaj nakon svake tuš i to će vam dati dodatnu zaštitu od pucanja.

load...

3. Zaštitite kosu od UV zraka

Još jedan savjet o tome kako da se brine o beljenog kosa je kako bi zaštitili svoje beljenog kosu od sunca, ili suncu može dodatno oštetiti kosu i okrenite kosu Brassy. Nosite šešir ili maramu na sunčanih dana i kupuju proizvode za kosu koji sadrže sunce blok.

4. Navlažite kosu prije kupanja u bazenu

Hlor u bazenu može igrati pustoš sa beljene kose i to može pretvoriti vaš plavuša brave zeleni! Dakle, osim ako ste planirali na usvajanje punk rock stil ovog ljeta, uvijek navlaži kosu pre nego što u bazenu. Na taj način, vaša kosa će upiti manje od hlorovanih vode iz bazena.

5. Koristite duboko masku uređaj dva puta mjesečno

Još jedan koristan savjet o tome kako da se brine o beljenog kose je da koristite duboko uređaj, preko noći kosa masku barem dva puta mjesečno, to će pomoći da se smanji lom i ispucale vrhove. To može biti dugotrajan posao, ali vaša isušena kosa će trebati puno pažnje.

load...

6. Get kosu redovno ukrašene

Morat ćete više previše posjetiti salon za trim, jer će vaša kosa biti podložniji ispucale vrhove nego što je bila prije nego što ga izbeljenim. Redovna trim će zadržati svoju kosu izgleda zdravo i zadržati split završava u uvali.

7. Izbjegavajte koristeći grijani alata

Sljedeći savjet o tome kako da se brine o beljenog kose je izbjeći koristeći grijani alata. Hair straighteners i ravnim šipkama nisu dobre vijesti za izbeljene kosu, pa čak i feniranja, sa postavkom visoke temperature, može oštetiti slab i već suho beljeno kosu. Izbjegavajte grijani alata u potpunosti, ako možeš, ili ako je potrebno da ih koriste, koriste za zaštitu od toplote i uključite postavku temperature do najniže.

8. Koristite ulje za kosu

Dobro ulje za kosu može učiniti sve razlike u beljenog kosu. Neki kosa ulja može biti stvarno skupo, ali ćete morati samo nekoliko kapi da držiš izbeljene kosu hidrirana i izgleda zdravo. To je vrijedno trošenja malo ekstra na ulje za kosu, jer one najbolje neće učiniti vaš izgled kose ili osjetiti masne uopšte.

9. Pat svoj izbeljene kosa suha, ne trljaj

Sljedeći važan savjet o tome kako da se brine o beljenog kose je da bude ekstra nježan sušenje svoj beljenog kosu. Trenja uzrokovana energično trljanje peškirom će kovrdžanja beljene kose i može slomiti. Umjesto toga, klepnite kosa suva nježno, a zatim ostavite da se u potpunosti osuši u svježem zraku. Ne prisvajanja zaplete četkom ili, samo ih zadirkuju sa širokim zupčastog češalj.

10. Koristite serum za kosu

Drugi način da zaštitite svoje beljenog kosu od oštećenja je da se koristi za kosu serum. Kosa serumi, koji često sadrže silikon, kaput na vlasi kose sa zaštitnim filmom koji će pomoći spriječiti frizzing. Ako kupite kosu serum koji sadrži kremu za sunčanje, to će pomoći da se zaustavi vaša kosa bude oštećena UV zrake sunčeve svjetlosti previše.

Kako da se brine o beljenog kose? Koji su vaši savjeti?

load...