Saveti za lepotu

10 savjeta o tome kako učiniti usne privlačnijim i ljubaznim

10 savjeta o tome kako učiniti usne privlačnijim i ljubaznim

Ponekad se čini kao da ne može samo pobijediti ga sa usana! Hladnog vjetra ih presuši i toplo sunčano vrijeme mogu igrati pustoš sa svojim usnama previše. Bez obzira na vremenske ima u trgovini za tvoje usne, postoje načini da ih možete zaštititi i pobrinite se da ostanu glatko i bujne. Evo deset velike savjete o tome kako tvoje usne tražim atraktivan i kissable.

1. Držite usne čist

Tvoje usne su izloženi prašine i prljavštine koja je u zraku, a da ne govorimo o hrani i piću koje prolazi vaše usne. To je važno kako bi vaše usne čist, tako da ne zaboravite da im daju pranje tokom dana. Trljanje med na njima je dobar način da ih nježno čiste i držati ih tražim svježe.

2. Koristite balzam za usne

Tvoje usne mogu lako isušiti u vjetar, tako da koriste balzam za usne na njima redovno ih hidratacije. Carry balzam za usne sa sobom cijelo vrijeme i dolijte vlage, kad god bude potrebno da.

load...

3. Držite tijelo hidrirani previše

Ako je vaše tijelo dobiva dehidriran, onda je jedan od prvih mjesta to će pokazati je na usnama. Pijte puno vode tokom dana i ne piju previše alkohola, na taj način, vi ćete zadržati vaše usne hidratizirana, iznutra.

4. Koristite ekstra djevičansko maslinovo ulje ili druge hrani ulja

Tvoje usne su vrlo mekana i osjetljiva, tako da čini maslinovo ulje idealan proizvod za upotrebu na suho ispucale usne. Maslinovo ulje će pomoći omekšati usne, to će se brzo upija i neće iritirati kožu na sve. Također možete koristiti i druge hranjiva ulja koja hidratizira vaše usne, na primjer, ulje slatkog badema, avokado ulje, šipka za ulje, lan ulje od sjemenki, sjemenki grožđa ulje, kokosovo ulje, riža mekinje ulje, i shea maslac.

5. Ljuštiti sedmični

Još jedan savjet o tome kako da se brine o svojim usnama je da ljuštiti tjedno. Piling vaše usne će ukloniti mrtve stanice kože i izložiti meka i kissable kožu ispod. Posuti malo šećera na komad voća, kao što su banane, mango, jagoda, ili bilo koje drugo voće želite, a zatim trljati svoje usne lagano s njim. Ovo je najbolji i najukusniji način je da piling vaše usne.

load...

6. Ako tvoje usne su osuši, nanesite balzam za usne prije ruž za usne

Kada vaše usne učiniti osuši, ne zaboravite da nanesite balzam za usne prije nego što se prijavite bilo karmin. To ne samo da će pomoći ponovno hidratizira vaše usne, ali će učiniti ruž za usne izgledaju bolje i ostati na mjestu duže previše.

7. Masaža tvoje usne

Sljedeći ljepota savjet o tome kako da se brine o svojim usnama je da tvoje usne svakodnevno masažu i koje će pomoći da oni budu u dobrom zdravlju previše. Trljati prsta, u kružnim pokretima, preko tvoje usne i pomoći će povećati dotok krvi u ustima.

8. Pokušajte badema paste

Još jedan veliki savjet o tome kako da se brine o svojim usnama je da se pokuša badema paste. Bademi su bogati vitaminima koji će pomoći da vaše usne lijepe i kissable. Masirajte nekoliko badema paste u tvoje usne i to će donijeti zdravi sjaj na usnama i pomoći da ih mekom i kissable.

9. Aloe vera gel

Aloes vera gel je još jedan odličan proizvod za korištenje na usnama. Umasirajte malo u tvoje usne i ostavite ga na petnaest minuta prije nego što odete u krevet, a vi ćete se probuditi s lijepo mekana i hidratizirana usne.

10. Potražite Vitamin E ruž za usne

Jer tvoje usne su tako osjetljiva, to je najbolje da ne koristite najjeftiniji ruž za usne koji možete pronaći ili će isušiti vaše usne. Idi za skuplje brendove umjesto toga, i tražiti one koji sadrže vitamin E. Na taj način vaše usne će izgledati sjajno, a vi ćete se pomažući držati ih mekim i kissable, sve u isto vrijeme.

Kako se pobrinuti za tvoje usne?

load...