Saveti za lepotu

10 savjeta za djevojčice kako se baviti kosom lica

10 savjeta za djevojčice kako se baviti kosom lica

Postoje razlozi da žena može da se razvije dlaka na licu i, iako je češće povezana sa ženama pojedinih etničkih grupa i starije žene, dlake na licu može postati vidljiv na bilo koju ženu bilo koje dobi. Za neke ljude, rast dlaka na licu može biti kao rezultat njihove gene i za druge, to može biti doveden na hormonskim promjenama. Bez obzira na uzrok, kada dlake na licu ne postane primjetno na ženu, to može dovesti do neprijatnosti i može izazvati anksioznost previše. Postoji mnogo različitih načina na koje dlake na licu mogu biti uklonjen ili manje vidljiva, međutim, tako ovdje su neke savjete o tome kako se nositi sa dlaka na licu i prednosti i mane nekih od najpopularnijih metoda.

1. Ne brijati dlake na licu

Muškarci briju dlake na licu svaki dan, ali ne zaboravite, često vidjeti čovjeka sa malim rezovima na njihovim licima, da ne spominjemo čekinje do kraja dana. Žene zaista treba izbjegavati brijanje dlake na licu, jer ne pružiti dugotrajan rješenje i može čak i pogoršati stvari nego da ste napustili dlaka na licu.

2. Depilacija

Kako ukloniti dlaka na licu? Jedna od opcija je da se ugroženo područje voskom. Baš kao i svaki drugi vosak, a vosak lica će ukloniti dlake po svoje korijene, tako da će trajati nekoliko tjedana. Loša strana je, međutim, da je tvoje lice, a posebno gornje usne, vrlo je osjetljiv i nema sumnje da je depilacije vaše lice će povrijediti. Nakon što je rekao da je bol ne traje dugo, pa možete pomisliti da je to mala cijena za nekoliko kosu free tjedana.

load...

3. Threading

Ako depilacija zvuči previše bolno za vas onda, za manje površine lica, threading je alternativa da možda radije. Threading je češće koristi za oblikovanje obrva, ali to je samo kao efikasan za uklanjanje dlaka na licu. Threading je daleko manje bolno nego depilaciju i to će vas ostaviti kožu lijepom i glatkom.

4. Izbjeljivanje

Još jedan savjet o tome kako ukloniti dlake na licu je da pokušamo izbjeljivanje. U zavisnosti od vašeg ton kože, može se bojiti ili izbjeljivati ​​kosu lica da je manje vidljiva. Možete kupiti setove koje su napravljene posebno za tu svrhu i to je potpuno bezbolan način da se brada mnogo manji problem.

5. Depilaciju kreme

Još jedan bezbolan način za uklanjanje dlaka na licu je sa depilaciju kreme. Poznat kao depilaciju tretmana, ove kreme ili losioni potpuno raspusti neželjenih dlačica. Morate biti vrlo oprezni da slijedite upute, iako, jer zloupotreba može dovesti do kemijske opekotine na licu, pa čak i ožiljke.

load...

6. Laserski tretman

Laserski tretman uklanja kosu uništavajući korijen sa impulse svjetlosti. Ovo je dugotrajan tretman koji može postati trajan nakon nekoliko tretmana. Ona je, međutim, prilično skupo da uradi i možda ćete morati redovne Touch Up tretmane kako bi kosu dalje.

7. Tweezing

Moglo bi se, naravno, pokušajte da uklonite višak Dlake lica sebe pincetom. To je efikasna, to je jeftino i to neće biti tako bolno kao depilaciju. Veliki nedostatak da tweezing je, međutim, da će to biti vrlo dugotrajan za veće površine lica.

8. Sugaring

Sugaring je vrlo sličan depilacije, ali se kaže da je mnogo manje bolno. Pastom od šećera i limuna se nanosi na kožu, a zatim odvukli, u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a zatim ukloniti u suprotnom smjeru, uklanjanje dlaka iz korena, baš kao što je slučaj sa depilacija, slatkisanje je samo privremeno rješenje i tretman će morati da se redovno ponavlja.

9. Elektroliza 

Kako ukloniti dlaka na licu trajno? Elektroliza je, nakon nekoliko tretmana, trajno rješenje za problem dlake na licu. Tretman djeluje tako dajući dlaka mali strujni udar, koja ubija folikulu dlake i zaustavlja kosa raste. Loše strane su: da je to dugotrajan tretman, relativno skupa jedan i to može biti bolno, iako ne tako bolno kao depilacije je.

10. Ne paniku nepotrebno

Mnoge žene uzrujavati oko dlake na licu nepotrebno, tako da ne dozvoli da se to dogodi vama. Ako pogledate izbliza, naći ćete dobro dlake na svako lice i tvoje može biti potpuno nevidljiva za sve ostale. Ako nađeš kosu neočekivano raste, onda bi to moglo biti zbog hormonalnih promjena u vašem tijelu. Ako radite sumnjate da je to slučaj, onda posjetite svog doktora, koji će biti u mogućnosti da vam dati savjet na odgovarajući tretman.

Kako ukloniti dlaka na licu? Koji su vaši savjeti?

load...