Saveti za lepotu

10 savršenih saveta za ljepotu koje vam pomažu da izgledate manje umorno

10 savršenih saveta za ljepotu koje vam pomažu da izgledate manje umorno

Da li je to bio večernji izlazak u grad, ili noći sa klincima, zadnja stvar morate čuti od bilo koga je: "Izgledaš umorno". Nije velika stvar da se čuje kada sve to vrijeme provedeno na šminku i kosu! Dakle, ako ste ne uspio dovoljno sati u krevetu, pogledajte ove načine da sebe izgledati manje umorno:

1. Kapljice hladne vode

Započnite dan uz kapljice hladne vode i da će učiniti krvne žile sužavaju i zategnuti kožu. To će učiniti vašu kožu izgledati mnogo lakše i to će vas probuditi ujutro previše.

2. De-dah oči

Umor prikazuje u vašim očima i poklopci mogu izgledati Puffy i natečene. De-dah oči sa kriškama krastavca ili hladne kašiku, obje metode rade jako dobro.

load...

3. Hidrataciju

Vaša koža može postati suha i beživotna, ako ste niste imali dovoljno sna. Zaključati u vlage nakon hladnom vodom lice prskanja i primijeniti dobru količinu hidratantne kreme. To će zadržati vašu kožu hidrirana i to će također pomoći izgladiti bilo linija ili bora.

4. Mlijeko i leda

Kako izgledati manje umorno? Umočite krpu za pranje u posudu mlijeka i kockice leda, iscedite ga i zatim ga položiti preko lica oko pet minuta. To će osvježiti vašu kožu i hladnoće iz leda će sužavaju krvne sudove u vašoj koži.

5. Dodir bijelog sjenila

Ovdje je još jedan koristan i efikasan šminke trik kako izgledati manje umorno: nanesite dodir bijelog sjenila na unutarnji kut vaše oči, to će odmah uljepšati cijeli lice. Čak i ako se ne osjećate budan, vi ćete izgledati to!

load...

6. Prikrila bilo podočnjake

Ako ste stvarno umorni tada tamne krugove će se pojaviti ispod očiju. Koristite korektor za pokrivanje tih krugova i to će učiniti da izgledate mnogo više budan.

7. Curl trepavice i koristite maskaru

Međutim, umoran možda osjećati, ovo nije dan da zaboravite trepavice. Curl trepavice sa uvijač za trepavice i nanesite dobar sloj maskare. To će otvoriti oči i učiniti ih izgledati mnogo sjajnije.

8. Stavi malo boje natrag u obraze

Umor donosi blijeda koža, tako uljepšati lice s dozom suptilne rumenilo. Nanesite breskve ili ružičaste hladu, na jabuke vaših obraza, i to će zagrijati vaš ten bez njega tražim neprirodno.

9. Uljepšajte s ruž za usne

Još jedna sjajna šminka savjet o tome kako da izgledaju manje umorno je da se igra sa svojim ruž nijansu. Prvo, hidriraju usne usne melem, jer umor može učiniti vaše usne suhe, i koristiti hrabar, crveni ruž. To će uljepšati vaš osmijeh i privukli pažnju daleko od očiju.

10. Obratite pažnju na sprej bocu s vama

Tokom dana vi i vaša šminka može početi ponovo umorno. U borbi protiv ove, drži bocu spreja lica sa vama i onda možete dobiti brzo Osvježite se, kad god je to potrebno.

Koje su vaše omiljene ljepotu savjete o tome kako izgledaju manje umoran?

load...