Saveti za lepotu

10 štetnih sastojaka koje treba izbjeći u proizvodima za njegu kože

10 štetnih sastojaka koje treba izbjeći u proizvodima za njegu kože

Jeste li ikada pogledao popis sastojaka na svoje omiljene temelj ili hidratantnu kremu? Velike su šanse da ste prepoznali samo nekoliko njih (Aqua je voda, zar ne ?!) i to je na neki način zastrašujuće. Većina složenih naučnih sastojci su prilično sigurno, čak i ako su teško izgovoriti. Međutim, postoje neke sastojke koji mogu biti štetni za vas i za okoliš, a oni su češći nego što mislite. Nastavite sa čitanjem za deset štetne sastojke za njegu kože koje ćete biti šokirani kada saznaju se koriste u nekim popularnim kozmetičkih proizvoda.

Parabene

Parabene su stvorili prilično zujanje u posljednjih nekoliko godina, a možda ste čak i čuli za njih - ali da li znate šta su oni? U osnovi, parabene su konzervansi koji su naširoko koristi u šminke i njegu kose proizvodi (kao što su šampon i regenerator), da im pomogne da održe duži rok trajanja. Parabene sprečavanje rasta bakterija, što je odlično kad radije ne dobijete infekciju oka iz vašeg maskaru. Međutim, FDA studije su povezani parabena sa rakom dojke, raka kože i drugih kožnih problema. Iako je FDA nije definitivno zaključio da parabeni su štetne, verovatno je mnogo bolje da bude na sigurnoj strani. Osim toga, danas postoje tona proizvoda označeni kao 'bez parabena', tako da je lako izabrati zdravu alternativu.

Sulfati

Ako ste nešto poput nas, sve što si čuo sulfata je da su mnogi šampona danas ih nemaju (i da svi znaju). Dakle, ono što su oni? Natrijev lauril sulfat, poznatiji kao sulfat, je oštra kemijskih obično nalaze u pastu za zube, šampon, regenerator, pa čak i na temelj. To se koristi za ove proizvode pjene, ali to može biti uzrok akni, iritacija kože, pa čak i oštećenja jetre. Povrh toga, to je štetno za more život, kao što su riba, kada se ulazi u okean kroz našu odvodnje. Verovatno si bolje bez nje!

load...

Formaldehid

Kao što si sačuvati leševe sa? To je bio naš prva reakcija previše. Bruto. Baš kao formaldehid čuva mrtva tijela od bakterija koje će izazvati raspadanje, to je također koristi u kozmetičkih proizvoda (kao što je lak za nokte i trepavice ljepilo) za istu svrhu: produžava rok trajanja. Dok smo vjerojatno ne treba da vam kažem kako je bruto to jest, studije su pokazale da je udisanje kemijski je povezan sa rakom. Nezgodna deo oko formaldehid je da to nije uvijek naveden u sastojke, jer to je zapravo nusprodukt. Ostati na sigurnoj strani, uvijek učiniti vaše istraživanje na listi sastojaka pre kupovine.

DEET 

DEET je hemikalija koja se nalazi u komaraca repellants, i (iznenađenje, iznenađenje) to je samo kao toksičan za ljude kao što je to za one bune mali vampir leti. Long izloženost DEET može čak otopiti plastične! Studije su također pokazale da DEET ubija moždane ćelije kod štakora (sad). Znamo šta misliš - to je zapravo teško napraviti izbor: DEET ili komarce. Srećom, postoje tona netoksični komaraca repellants na tržištu previše - naš omiljeni od Mountain Equipment Co-op je eukaliptusa nafte i limunska trava u njoj, tako da ne samo da si zalogaja slobodan, smrdiš spa. Win-win!

Plastika

Ima smisla za pakovanje proizvoda za njegu kože u plastičnoj, zar ne? To je jeftin, izdržljiv, i reciklirati. Naročito ako ste kao nespretan kao i mi, staklo je definitivno ne dolazi u obzir, a metal je skupo i nezgodno (plus, koji želi svoje karmin da miriše na metal?). Nažalost, tu je kvaka. Mnogi jeftini plastike imate proizvod pod nazivom BPA, što je hemikalija koja iscuri tokom vremena - ravno u vaš proizvod za njegu kože. BPA je povezan s rakom, plus povećava estrogena - što neki od nas imaju više nego dovoljno, hvala. Ako zaista ne možete odvojiti od svog plastike-u boci omiljene proizvode, prebacite ih na hladnom staklenu posudu ili teglu nakon što ih odvesti kući. Oni će trajati samo onoliko dugo, i oni će učiniti vaš šminka counter izgled mnogo više chic!

load...

"Miris"

Da, šta? Znamo da je ovo jedan zvuči vrlo nejasna, i nekako je. Man-made kemijskih mirisa (kao u, oni sintetički, a ne prirodno javlja) se nalaze u mnogim ljepotu i njegu kože marke na tržištu. Baš kao BPA, mirisi mogu poremetiti hormone (mi smo dobri na estrogena, hvala) - oni su također ogromni alergeni i mogu čak i pokrenuti astmu. Osim toga, niko od nas ne želi da bude ta osoba u uredu koji ga pretjera na mirise.

Hidrohinon

Hidrohinon je proizvod bijeljenje, treba da razvedri kože. Dok sijeva koža nije toliko popularan u ljepoti režima u zapadnoj hemisferi, ljudi svuda ga koristiti za popraviti probleme tonus kože, kao što su hiperpigmentacije. Ne samo da Hidrohinon izazvati bolest kože koja se pretvara vaše kože crne (zbogom, piletina Fajita ručak) neki ilegalno uvezenih brendova ni količine žive. Znate, crveni stvari u termometri to je otrovan? Da, to. Mi ćemo držati s kožom imamo.

Triklosan

Da, imali smo pogledati ovaj jedan previše. Ispostavilo se, to je u osnovi jedan od sveprisutnih sredstva koja se koriste u antibakterijski stvari. Sapun za ruke, gelovi, i dezodorans - ime ti je. Problem s tim je da se zapravo može ohrabriti bakterija da postanu jači i otporniji na kemikalije - što povećava naš rizik od infekcije. To može smanjiti vaš imuni sistem, a možda i povećati vaše alergije. Povrh toga, može ometati hormoni (zašto svaki proizvod pokušaju da nered s našim estrogena? Ozbiljno!). Mi ćemo držati sa uljem čajevca, hvala.

Oksibenzon

Zaista smo pokušali da se držimo stvari koje su tri sloga ili manje, momci. Oksibenzon je hemikalija koja se nalazi u kreme za sunčanje, ali to je super remeti hormona sistema. To je povezano sa endometrioze kod žena, a smanjen broj spermatozoida kod muškaraca. Ovo kemijskih suštini ne želi da ima djecu. To je također bio povezan sa rakom dojke (zbog hormona stvari, mi smo nagađanje), pa čak i melanoma! U proizvod za zaštitu od sunca! Zato budite oprezni.

Naftnih derivata

Naftni: to nije samo za vaš automobil! U stvari, kompanije koje proizvode naftnih derivata zapravo učiniti sve to u istoj fabrici - to znači da je vaš vazelin se stvara tik do motornog ulja i goriva. Cross-kontaminacije može završiti s naftnih koje ste stavili na vaše tijelo zapravo ima nečistoće koje su kancerogene. Na daleko manje zastrašujuće komentar, može izazvati iritaciju. Na kraju dana, svi ćemo da se suoči sa nekim zbunjujuće oznake - samo pazite da to svoje istraživanje i idu na najkraći popis sastojaka možete pronaći - jednostavnije, to bolje!

Da li znate drugih štetnih sastojaka za njegu kože na izbjeći?

load...