Saveti za lepotu

10 stvari koje trebate znati o retinolu

10 stvari koje trebate znati o retinolu

Ako niste bili čuje zujanje oko retinol proizvoda - možete li još voziti? Retinol se reklamira kao jedan od najefikasnijih proizvoda protiv starenja na tržištu za njegu kože, a dostupan je i preko pulta i kroz recept (za veće koncentracije). Kratka botoksa i Juvaderm, ovaj vitamin je gde je to. Retinol je hemijski oblik vitamina A, a dokazano je da promovira regeneraciju ćelija i obnavlja kožu kroz efikasne kemijskih pilinga. Baš kao i svaki dobar urbana legenda, retinol ima mnogo mitova i upozorenja plutajuće oko o proizvodu. Uradili smo naše vlastito istraživanje kako bi bili sigurni da će, ako se odlučite za početak korišćenja Retinol (za održavanje misteriju o svom vozaču datum dozvole rođenja) možete napraviti informiranu odluku i izabrati pravi proizvod za vas.

Krema za sunčanje sa retinolom ne može povrijediti

Nedavno, došlo je do nekih rasprava o tome da li Retinol izaziva probleme sa prirodnim UV barijere kože. Tradicionalno, stručnjaci su preporučuje izbjegavanje nošenja retinol tokom dana, da se izbjegne proizvod izlaganja suncu. Neke studije su pokazale da Retinol nema negativan učinak na toleranciji vaše kože na UV zrake, ali nosi svakodnevno kreme za sunčanje je još uvijek odličan navika. Tu su i neki proizvodi za njegu kože, kao što su vitamin C, koji zahtijevaju zaštitu od sunca nositi, a to je uvijek bolje biti siguran nego žao. Nosi svakodnevno kreme za sunčanje možda čak i zadržati svoj izgled kože tako svježe da možete preskočiti se na retinol zajedno!

Imaju strpljenja

Nećete vidjeti rezultate odmah - i mislimo duže od mjesec dana. Dok tradicionalne procjene govore da su efekti retinola na svojoj koži možda nije pojavio na četiri do šest nedelja, nedavna istraživanja su pokazala da ovaj vremenski okvir može varirati. Ako ste mjesec ili dva čekali i još uvijek ne vidite rezultate koje se nadao, pokušajte čeka još dva. Nakon toga, uvijek možete razgovarati sa svojim dermatologom i zatražiti veću koncentraciju retinolom za vaše potrebe njege kože.

load...

No recept potrebna

Tako je - možete samo hodati do oltara za njegu kože i biraj! Došlo je do spekulacija o (ne-of) djelotvornost over-the-counter retinol proizvoda - i to je potpuno pogrešna. Procenat retinola dozvoljeno u proizvodima za njegu kože varira od zemlje do zemlje, ali mnoge zemlje propisuju da farmaceut mora prodati ništa više od 1%. Za većinu nas, međutim, s početkom u koncentraciji od 1% bi zapravo biti previše jaka i teško na osjetljivu kožu. Postoji mnogo dobrih drogerija Retinol proizvoda probati prije dobivanja recept - samo biti spremni potrošiti malo više nego ti za pastu za zube.

Ti izabrala dosljednost

Retinol proizvodi se nude u svim različitim oblicima: gel, krema, i tečnost da navedemo samo neke. Možete odabrati ono što formula želite svoj retinol da dođe u, a to je i pametna ideja da pročitate cijeli popis sastojaka. Retinol nije jedini anti-aging proizvoda, i mnogo drugih će uključiti i druge dobre sastojke u svojim formulama za poboljšanje hidrataciju, dosljednost, miris, pa čak i efikasnost.

Koristiti bilo koje vrijeme želite (ali noću može biti efikasniji)

Bilo je tvrdnje da Retinol ne može nositi tokom dana (koje smo već opovrgnuta, pogledajte # 1!), Ali ono što mi nije spominjao je da retinol zapravo mogu biti efikasniji noću. Tokom sna kada vaše tijelo obnavlja, liječi, i vraća sama. To znači da se stvari kao što su bolesti i povrede liječi tokom sna - ali i regeneracije ćelija. Jer retinol je proizvod piling koji promovira promet ćeliji, neki stručnjaci smatraju da to može biti najviše efikasno koristiti noću.

load...

Samo kupiti retinol sa neprozirnim pakiranje

Mi ne čini to! Retinol formule su nestabilne i kemijski spojevi će razbiti vremenom (što ih čini daleko manje efikasni u čuvanju vaše vječne mladosti). Izlaganje kisika i sunčeve svjetlosti će ubrzati proces raspada - i to je razlog zašto je ambalaža važna. Ako vaš boca, jar, ili kontejner ima dobar pečat i štiti proizvod od svetlosti, retinol će vas tražim svježe mnogo duže. Osim toga, te stvari je vrijedan svoje težine u zlatu - mi radije ne izgubiti naše vrijedne retinol samo zato što je u prozirnoj plastičnoj boci!

Start sporo, i izgraditi

Baš kao i ostalih kemijskih piling proizvoda, previsoka koncentracije prebrzo može dovesti do negativne reakcije kože. Početi svoj retinol putovanje sa niskim procentom retinola u proizvodu, i pokušajte da ga dodate na svoj njege kože rutinu jednom nedeljno. Izgraditi frekvencije onoliko brzo koliko ćete se osjećati ugodno, tokom vremena možda želite da povećavaju koncentraciju retinola u formulu - a možda i razgovarati sa svojim dermatologom o recept.

Ne odbaci svojim drugim proizvodima!

To je potpuno siguran da koristim sve svoje druge anti-aging i njegu kože proizvode. Ostali kemijski piling (i akne proizvoda), kao što su alfa-hidroksilne kiseline (AHA) i beta-hidroksilne kiseline (BHA) može se koristiti kao dodatak retinol. Pobrinite se da se drži sa hidratantnom kremom i krema za sunčanje, previše!

Nećete graditi imunitet!

Prema retinola mitu, uz dugotrajnu upotrebu proizvoda retinola će zapravo izgraditi imunitet i učiniti kemijske neefikasan. Istina! Vaša koža će postati naviknuti na piling, i nelagodu ili iritacija će nestati sa česte upotrebe (obično nakon tjedan ili dva). Međutim, retinol će nastaviti raditi svoj magiju na vašoj koži, dugo nakon što ste zaboravili da je čak i tamo!

Nuspojave 

Iritacija je normalno... Ali to ne znači da je sranje bilo manje. Shvatili smo - niko ne želi da imaju crvene, suhe, ili ljuštenje kože. Međutim, ovi neželjeni efekti (umereno) su zapravo dio svog kože prilagođavanja proizvoda retinol. Ako se iritacija nastavi ili izaziva mnogo neugodnosti, to je vjerojatno najbolje da se zaustavi pomoću retinol i obratite se dermatologu. Za većinu nas, međutim - iritacije će potonuti nakon nedelju dana ili dva, kada vaša koža je izgradio otpornost i tolerancije na kemijske formule. Također, to se ne preporučuje trudnicama da koriste retinol kreme.

Jeste li ikada pokušali koristiti retinol proizvode? Koje su vaše misli? Pao slobodno dijele u komentar ispod teksta.

Stay beautiful!

load...