Saveti za lepotu

10 trikova za uklanjanje dlaka bez bola

10 trikova za uklanjanje dlaka bez bola

Ne postoje dva načina o tome, depilacija boli, ali je i dalje jedan od najboljih načina za uklanjanje neželjenih dlačica. Bilo da je to vaše obrve, noge, ili bikini liniju, ako želite da imate glatko, bez dlaka izgled ovog ljeta, vi morati da stisne zube i raditi svoj put kroz bol. Ili zar ne? Šta ako smo vam reći da postoje stvari koje možete učiniti da bi depilacije mnogo manje bolno? Istina je! Možete napraviti depilacije manje bolan, pa pročitajte na, a mi ćemo objasniti deset stvari koje možete učiniti da će se neki od bola od uklanjanja dlačica.

1. Piling dan ranije

Piling područje kože koje namjeravate da se voskom će ukloniti mrtve stanice kože i očistiti pore i da će olakšati vlasi da se ukloni. Također će podići dlake, tako da više od njih će biti uklonjen prvi put i neće biti potrebe za korištenjem pincete. Također je važno da se piling nakon voska, jer će pomoći da se zaustavi u raste dlaka.

2. Uzmite bolova pola sata prije depilacije

Uzimanje preko bolova brojač će pomoći da se uspava bol. Uzmi par aspirina, ibuprofens, ili kako god željeni bolova je oko pola sata prije depilacije i to će smanjiti bol se osjećate dosta.

load...

3. Izbjegavajte alkohol i kofein

Ne mislim da će anastezija par čaša vina bol depilacije, jer će zapravo pogoršati. Sve što je stimulans, kao što su kafa i alkohol, učinit će kožu još više osjetljiva. To je najbolje da se izbegne kafu i bilo alkoholnih pića za barem nekoliko sati prije nego što vosak. Ti bi biti bolje vode, koja hidriraju kožu i čine je mekšom pije.

4. Odvrati sebe

Bez obzira da li idete u salon za depilaciju ili to radi kod kuće, ako možete zadržati vaš um off, to će boli mnogo manje. Malo muzike, uključite televizor, ili ako ste u salonu, mogli čitati časopis ili knjigu. To je samo nešto da te zaustavi se fokusira isključivo na bol.

5. Neka vaša kosa raste malo prije nego što vosak

Kraća kosa je, teže će biti izvucite. U stvari, ako dlake su i dalje vrlo kratko, neki od njih ne mogu izaći na sve, tako da ćete dobiti sve bol, bez dobitka. Depilacija će biti mnogo manje bolno, i uspješnije, ako neka dlake rastu na oko četvrtine inča prije nego što pokušate da ih ukloniti.

load...

6. Pokušajte da ne napeti se

Još jedna od dobrih tips uklanjanje dlaka je da ne bi bilo napetosti. To nije lako da se opustite, kada znate šta dolazi, to je razlog zašto smo spomenuli da ometa vama će pomoći. Rastrojen, ili ne, pokušajte da ne predvidjeti bol jer ako napeti gore, da će otežati vlasi da se izvuče. Potrajati nekoliko duboko, opustite se i trgnuti! Što više ste opušteni, manje boli ćete se osjećati.

7. Vosak u popodnevnim satima

Boli manje ako vosak u popodnevnim satima za u večernjim satima. Bol prag povećava tokom dana, jer vaše tijelo dobiva zagrejao i vaši mišići opustiti. Najbolje vrijeme da biste dobili depilacije imenovanje bi bilo oko 04:00, to je kad vaše tijelo radi na svom optimum.

8. Ne vosak neposredno prije menstruacije

Pokušati izbjeći depilacije u sedmici neposredno prije menstruacije je zbog, jer vaša koža je osjetljivija u to vrijeme. Bol prag će biti veći nedeljno ili dva nakon perioda završi, tako depilacija će se osjećati manje bolno.

9. Wax redovno

Depilacija uvijek boli prvi put to radiš. Ponovljenog depilaciju ne samo da će te se koristi za bol, ali i čini kosu rasti mekše i tanje. Dakle, ne čekajte dok neposredno pred svoj ljetni odmor voštanih figura vaše bikini linije, držite ga se tokom cele godine. Na taj način, to će biti manje bolno, svaki put kada to uradi.

10. Koristite tupost krema

Postoji mnogo tupe kreme koje možete kupiti da će olakšati bol i oni su najefikasniji ako ih primijeniti oko pola sata nosili svoj depilaciju. Jedna stvar da to ne, međutim, je da koristite kockice leda da uspava bol, jer će to učiniti vašu kožu hladno i to će zategnuti pore.

Koje su vaše omiljene uklanjanje dlaka tips?

load...