Saveti za lepotu

10 zanimljivih stvari koje trebate znati o lažnim trepavicama i ekstenzijama na trepavici

10 zanimljivih stvari koje trebate znati o lažnim trepavicama i ekstenzijama na trepavici

Lažni trepavice su oko za više od stotinu godina. Povijest kaže da su prvi izmislili režiser DW Griffith u 1916. Od tada, oni su imali svoje uspone i padove, a danas su ponovo u modi - duže, jače i više svestran nego ikad. Evo deset stvari o lažnim trepavicama i trepavica ekstenzije verovatno niste znali:

1. Oni su od kune

Pa, ne svi, naravno, ali kune je jedan od tri glavna materijala koji se koriste za lažne trepavice i trepavica ekstenzije, zajedno sa sintetičkim vlaknom i svile. Ekolozi bolje zatvorio oči, ali to je ružno, ili možda lijepa, istina, u zavisnosti od gledišta.

load...

2. Ne može svako da dobije bujne izgled

Debljinu trepavica proširenja će ovisiti o debljini i strukturi vaše prirodne trepavice. Dakle, ako tvoje su tanke i kratke, trepavica tehničar će preporučiti djelomičan skup lažnih trepavica, dodati debljine, ali ne i kompletan set, koji vjerojatno neće potrajati.

3. Pojedinu trepavicu aplikacija je 10 godina

Primjenom ekstenzije trepavica, jedan po jedan, je izmišljen u Južnoj Koreji prije desetak godina. Potrebno je neko vrijeme, odobren, ali čini više izdržljiv trepavica. Ako se u toku postupka počnete osjećaj bilo kakve iritacije ili nelagodnost u oči, ne ćuti, to može biti alergijska reakcija na ljepilo.

load...

4. Oni mogu biti smeta

U smislu da ekstenzije trepavica zahtijevaju često održavanje da produži svoj život na oči. Za to je potrebno vrijeme i novac - posjet tehničar svakih četiri, šest ili osam tjedana, kao i trocifreni iznos za inicijalne primjene.

5. Ali oni uštedjeti vrijeme na šminku

Ako se profesionalno primijeniti trepavica ekstenzije nećete morati gubiti vrijeme sa maskare svaki dan. Osim toga, oni nisu samo dobri za posebne prilike - nećete izgledati smiješno sa svojim ekstenzijama u kancelariji. I oni su prošle, zapamti.

6. Provjerite ljepilo

Pobrinite se da ljepilo svoj tehničar koristi za pričvršćivanje ekstenzije trepavica neće izazvati alergijsku reakciju - to su tvoje oči govorimo o, na kraju krajeva. To se radi sa patch test, gdje se ljepilo stavi na patch kože da vidimo da li će koža reagirati negativno.

7. Pravite pauze

Čak i ako te stvarno volim svoj trepavica ekstenzije i želim da ostarim s njima, oni mogu ometati vaše prirodne, tako da ih ne nose stalno. Rizici uključuju Pile-up prljavštine i bakterija, što može dovesti do infekcija folikula dlake, i uhapsila rast vaših prirodnih trepavica.

8. Idite na profesionalni

To bi trebalo biti jasno do sada, ali molim vas, ponovite - ako želite najbolje rezultate i minimalne rizike trepavica ekstenzije, ulagati u profesionalnu primenu sa salon koji ima dobru reputaciju za lažne trepavice aplikacija. Ako ih želiš samo za specijalne prilike, dobiti spremni set i slijedite upute aplikacije strogo.

9. Mascara prvo lažni trepavice drugi

Ako se prijavljuje svoj ready-to-wear lažne trepavice sebe, pobrinite se da prvo stavi maskaru na svoju ruku trepavicama. Ovo će olakšati ako se primjenom pojedinca "punila" trepavice. Ako ste lijepljenjem kompletan set, sakriti bazu sa eyeliner ili tamno sjenilo.

10. Uklonite lagano

Uklanjanje lažni trepavice može vas koštati malo svog ako se ne radi kako treba. Pravilan način je nježan način: dab posebnim odstranjivač duž baze lažne trepavice, brojati do pet, dok ne omekša ljepila, a zatim pažljivo izvucite iz jednog kraja. Ako ste imali pojedinačne trepavice, korištenje pinceta.

Koji je tvoj omiljeni razne lažne trepavice?

load...