Saveti za lepotu

12 francuskih ljepote tajni, savjeti i trikovi

12 francuskih ljepote tajni, savjeti i trikovi

Francuska, zemlja stila, mode i neke od najboljih kozmetike, također nam je dao sliku bez napora savršen francuski žena. Uvijek besprijekorno obučen i čine, uz besprijekoran kože i kose, ova slika je izazvala mnogo zavisti. Dakle, kako oni to rade? Naravno, nisu svi Francuzi su žene ovo savršena - bez državljanstva može pohvaliti sve savršeno žene ili muškarci - ali postoje neke savjete i trikove koji su posebni za dame u Francuskoj i pomoći im da zadrže dobar izgled. Evo nekih od njih:

1. Obilje vode

Prva jedan od važnih francuske ljepote tajni obiluje hidrataciju. Da, svi znamo da je hidratacija iznutra od suštinske važnosti za zdrav, užaren kože i kose, ali da li mi piti onoliko vode koliko je potrebno? Francuzi rade. I ne samo to piti, i oni ga prskati na njihovim licima. Govorimo o mineralne vode, naravno, iz čuvenog toplih izvora Francuske. Mnogi kozmetika odluka stavio mineralne vode u svoje proizvode previše.

load...

2. Tradicija

Djevojke odrastaju u Francuskoj se predaje ljepote rutinu bake i mame, tako da se razvija kao ljepotu paze i brinu o svom zdravlju pojedinaca, što može biti korisno samo ako se radi u umjerenosti. "Ovo je bila omiljena maska ​​bake...", "baka uvijek koristiti za pranje lice prije nego što je otišla u krevet", ovakve stvari ima tendenciju da se drži.

3. Šminka pravilo 'manje je najbolje'

Francuzi pravilo za to šminka je "manje je više". To je važnije da imate zdravu kožu, iako Pjegava, od akni pogođeni kože skrivena ispod tone šminke. Francuski dame preferiraju prirodan način, tako da zaista imaju tendenciju da se zaustavi na osnove, kada se koristi šminku. Nekoliko slojeva maskare, a neki ruž za usne je uobičajeni izbor.

load...

4. Bedtime ljepote rutinu

Rekavši to, moramo napomenuti da ono malo šminke koje koriste, francuski žene bi bili sigurni da ne idu u krevet bez skidanja je i pranje lice. Međutim, koristeći vodu na licu se vrši u umjerenosti - pranjem prečesto, čak i sa običnom vodom i bez sapuna, ima tendenciju da na kraju osuši kožu.

5. Ne kosu sušare

U Francuskoj sušilice kose nisu najpopularniji potrošačke elektronike. Ostavljajući kosu da se osuši prirodno, bez da je četkanje, dok je mokro, je još jedan od popularnih francuske ljepote tajne, a tu je i dobar razlog za to. Blowdrying čini više nego što je potrebno, čini kosu previše suha i krhki, i ne želim. Samo pusti da se osuši u svom vremenu.

6. Dva puta nedeljno

Govoreći kose, moramo reći nešto o pranje rutine. Zaboravite na šampon svaki dan, u Francuskoj to rade dva puta tjedno, u cilju da zadrži hranjive ulja koja vlasište tisak u kosu. Odvratno? Naprotiv! Ovo je zdrav način da vaša kosa jaka i sjajna, i da, čista.

7. Ne zuri u sunce

Još jedan od važnih francuske ljepote tajne je da se izbjegne direktno izlaganje suncu. Vitamin D je vrlo dobra, ali direktnog izlaganja suncu nije. Francuski dame znaju kako štetne zrake sunca mogu biti i oni učiniti sve što je u njihovoj moći da ih izbjeći, čak i ako to znači da nosi kišobran u sredini svijetle ljetni dan. Znajući da je ovih sunčevih zraka koje su krivac broj jedan za prerano starenje kože, oni imaju trenutku, zar ne?

8. Gym? Ne hvala!

Za razliku od drugih kultura, Francuzi nisu toliko opsjednuti sa slikom savršeno uklapaju tijelo. Mnogi od njih naći teretane krajnje dosadno, zbog čega se ne hrle tamo u njihovom stotine. Ipak, to ne znači da se ne ostvaruju, oni samo rade kao dio drugih aktivnosti. Hodanje, na primjer je uobičajeni način vođenja sebe u formi, kao i dobiti od jednog mjesta na drugo, naravno.

9. Domaći maske

Prirodni, domaći maske je veliki dio francuske ljepote tajne. Neki kažu da je svaka djevojka u Parizu ima svoju ljepotu rutinu za koje je ona koristi sadržaj njenog hladnjak i kuhinjski elementi. Ove rutine su često nastavak obiteljske tradicije smo ranije spomenuli, maski bake. Med, voće, žumanca, maslinovo ulje i sirće se najčešće koriste sastojci za njegu lica i kose maske. Tu su i regija specifične one, kao što su lavanda ili morske trave.

10. Hladan tuš

Hladan tuš je još jedan od francuske ljepote tajne. Hladne vode može značajno poboljšati cirkulaciju krvi, pa nakon uobičajene rutinske sa toplom vodom, francuski djevojke da uključite hladnu dodirnite. Zatim slijedi neke rigorozne brisanje s ručnikom da dodate u osvježavajući efekt hladne vode. Ova rutina energiju ne samo tijelo, ali um kao i može biti bolje nego bilo koji iznos od kave ujutro.

11. Accessorise

Pravo pribor može pretvoriti jednu haljinu u nekoliko garderobu. Francuski žene znaju koliko je važno dodataka na je, i ima ukus za to im omogućava da zadrže svoju odjeću za duže, a ne mijenjaju svoje garderobe svake sezone, jer, znate, ta haljina više nije u.

12. Parfem je značajni

Parfem igra veoma važnu ulogu u francuskom ljepote tajne. Parfem je dio koji si ti. Zaboravite šminke; svoj omiljeni parfem može učiniti čuda za vaše samopouzdanje. To je, naravno, uz podršku visoko kvalitetne za njegu kože, jer, doduše, možete samo priuštiti da ide minimalno sa make up, ako vaša koža izgleda OK. Dakle, piti vodu, nositi parfem i dobro pazi na vaša koža izgledati francuski.

Znaš li neki drugi francuski ljepote tajne, savjete i trikove?

load...