Saveti za lepotu

14 načina da vaše oči izgledaju veće

14 načina da vaše oči izgledaju veće

Neki kažu da su oči ogledalo duše. Oči može se smatrati najekspresivnija dio lica. Prema klasičnim standardima ljepote, razmak između očiju treba da bude jednaka da jednog oka. Postoje različite šminka trikove kako bi vaše oči izgledaju veće, manje, bliže jedno drugom ili, naprotiv, šire... U ovom članku se čujemo oko 14 top savjete o tome kako da vaše oči izgledaju veće sa šminkom:

1) Najlakši način da odmah učiniti vaše oči izgledaju veće je uvijanje vaše trepavice. Za ovaj, početi u korijenu, a zatim prešli na pola puta svog dužinu trepavica i ponovo uviti, ovako ćete postići prirodan izgled uvijanje.

2) Nanesite dva sloja maskare na gornje trepavice, to će učiniti ih izgledati deblje i stvoriti lifting efekt za kapke. Uhvatiti svaki trepavicu uz primjenu maskara - iz korena ide u cik pokretima zag.

load...

3) Igrajte se s sjene. Nanesite bijele shimmer sjenilo ili highlighter na unutarnji kut oči, kao i ispod obrva. Svjetlo reflektirajuće čestice će uljepšati i "otvoriti" oči.

4) Koristite tamnije sjenilo na vanjskim uglovima tvojih očiju (upotreba smeđe, sive ili crne sjenilo). Kontrast svetlije i tamnije boje će pomoći da vaše oči izgledaju veće.

5) Igrajte se s eyeliner. Stvarnosti, eyeliner može učiniti vaše oči izgledaju manje, ovisno o tehnici kako ga primijeniti. Na primjer, ako imate vrlo male oči, izbjeći primjenom eyeliner sve oko očiju. Umjesto toga, povući crtu samo uz gornju liniju trepavica i čine ga deblji dok se krećete dalje od nosa, to će stvoriti krilati efekt i vizuelno će uvećati vaše oči.

load...

6) Kreirajte savršen oblik za obrve. Obrve uokviruju lice. Njihov oblik može da utiče na cjelokupni izgled, pa čak i da vaše oči izgledaju veće ili manje. Ako imate mogućnost, preporučujem da odeš u profesionalni salon gdje specijalista može pomoći da napravite savršen oblik i nakon toga možete jednostavno održavati kod kuće. Zapamti, obrve bi trebao izgledati kao sestre, a ne nužno blizance, to je normalno ako imaju nešto drugačiji oblik.

7) trepavica ekstenzije ili lažne trepavice.

Mnoge djevojke nose push-up grudnjak ili "Maximizer i ne postoji ništa sramotno o tome. Postoji način da svoj trepavice je "push up", kao i - pokušati trepavica ekstenzije. Specijalista možete pronaći oblik i debljina trepavica koje će izgledati vrlo prirodno. Trepavica ekstenzije će dodati dodatni volumen i nećete ni morati koristiti maskaru više. (U različitim članku ću govoriti u detalje o trepavica ekstenzije. Nosim ih već više od godinu dana, a ja sam apsolutno zapanjen rezultatom!) Ako vam se ne sviđa ideja trepavica ekstenzije (zbog skupih održavanje, za primjer), onda postoji jednostavno alternativa - lažne trepavice ili polu-stalni trepavica boja; oba ova će vam pomoći da ostvari efekat oči veće tražim.

8) liniji koju vodene linije. Eksperimentirati s bojama. Ako red svoj vodene linije s bijelom olovkom, to će pomoći da se uljepšati i otvoriti oči i učiniti ih se pojaviti veći. Ako nanesite svjetlucavu olovku šampanjac oči na vodenoj liniji, vi ćete dobiti više sofisticirane i misteriozan izgled. Primjenom bue-obojene eyeliner ćete postići još jedan efekt - bjelinu vaše oči će se pojaviti svjetliju! Pokušajte. Play. Eksperiment.

9) Kada se primjenjuje tamno sjenilo boje, koncentrirati boja na najviše i najniže točke vašeg liniju trepavica naglasiti najširi dio vaše oblik oka, to će učiniti vaše oči izgledaju veće i okrugli.

10) Evo još jednog lako "oko otvaranja" trik - pokušati ombre efekt sjenila. Za ovo možete koristiti bilo sjenilo boje želite, a ne nužno samo crne ili smeđe. Jednostavna pravilo je da se prvo nanesite svjetlo sjenilo boje sve preko poklopac, a zatim nanesite tamniju jedan - samo na nabor. Kada se primjenjuje boju na nabor - spoj, spoj, spoj... To će stvoriti dimenzija i da će dati iluziju većih očiju.

11) Pokušajte hlad prirodne konture oči bronzer ili puder u kamenu koji je dva ili tri nijanse tamniji, nego vašu prirodnu boju kože. To će izgledati bez napora, prirodno, velika i da će vam dati veće oči tražim.

12) Ako vam se ne sviđa postava oči eyeliner, pokušajte dot oblogu duž linije trepavica događa između trepavica; popunjavanjem prostora između trepavica, od vas će učiniti ih izgledati mislilac i oči - veći.

13) Pokušajte nosi svijetle ruž nijansa bez činjenja nekog šminke oko očiju, ovaj trik će učiniti vaše oči izgledaju veće. Samo pobrinite se da ujednačuje ton kože i otkazali sve nesavršenosti oko područje oko očiju. Na taj način, vaše oči će se isticati, vi ćete izgledati svježe, bez napora i mladih.

14) Ne pokušavajte previše. Ako želite privući pažnju na lepe oči, a ne na one iskusniji čine trikove da sprovodi, a zatim koristiti sve ove savjete u umjerenosti. Na primjer, gigantske trepavice ekstenzije mogu biti pretežak za kapke i može učiniti da izgledate pospan, umjesto lijepe, što nije naš cilj, zar ne ?! :). Zapamtite, umjerenost je ključ! 😉

Nadamo se da ćete naći ove savjete o tome kako primijeniti šminke oko očiju koristan.

Slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako da vaše oči izgledaju veće sa šminkom u komentar ispod teksta.

Velike oči, naravno, izgledaju neverovatno, ali najljepši i Posebnost možete imati je sreća u tvojim očima.

load...