Saveti za lepotu

20 glavnih neprijatelja naše lepote!

20 glavnih neprijatelja naše lepote!

Postavlja se pitanje "kako biti lijepo?" interesa tako veliki broj dama.

Danas, pričajmo o našoj ljepoti neprijatelja ili stvari koje treba izbjegavati radi, ako želimo izgledati lijepo i atraktivno:

1) Negativni mentalni stav. S vremenom, pesimističan pogled na život počinje da se pojavi i da se odražava i na izgled lica razmišljanja negativne misli.

2) Popping bubuljice... Izbjegavajte radim ovo svim sredstvima, ako ne želite da se ožiljci od akni.

3) Česte promjene boje kose.

4) Over-čupao obrve. Deblje obrve oblikovati, obično, pomaže nam izgledati mlađe, dok tanke obrve imaju tendenciju da dodate starosti.

5) Late night san i oversleeping. Preporučuje se da spava oko 7 - 8 sati na noć za optimalno, zdravo i skladno funkcionisanje organizma.

6) Junk food. Flawless i zdravu kožu se to ne sviđa! Dati prednost zdrav, život ispunjen hranu; ne samo da će vam dati više energije, ali će pomoći izgledati i osjećati ljepše i mladalački.

load...

7) Alkohol i cigarete - izbjeći te svim sredstvima. Naravno, to je u redu imati čašu crnog vina s vremena na vrijeme, ali ne čine ga svakodnevna navika.

8) Spavanje sa šminkom na i neznanja pravilnog čišćenje lica. Pobrinite se da očisti lice temeljito svake večeri. Također, izbjegavajte previše grub sa kožom lica, nikad ne trljati, niti protežu vaše kože, biti nježan.

9) Ružni nokti. Muškarci, često, obratite posebnu pažnju na ruke i nokti izgledaju način dama; nemojmo zanemariti ovaj mali detalj i dobro pazi na nokte.

10) Prekomjerno izlaganje suncu dovodi do preranog starenja.

11) Stres i brige. Izbjegavajte ga. Brinuti i stres nikada nije podigao ništa dobro nikome, zar ne ?!

12) žmirkajući potiče rano pojavu finih linija.

14) prejedanje.

15) alkohola soda i drugih umjetnih slatkih pića. Ove vrste pića sadrže neverovatno veliku količinu šećera, biti svjesni!

16) Pretjerana upotreba alata grijanje na kosu. To čini vaš kosa izgleda bez sjaja, sjaj-manje i beživotno. Izbjeći.

17) Quarrelling. Da, oni koji svađaju i gaje negativne emocije, obično, izgledaju manje privlačno.

18) za piće previše kave svaki dan. To dovodi do žućkaste zube i dehidracije sistema.

19) Preveliki unos šećera i slatkiša.

20) Zanemarivanje vode. Preporučuje se da se popije oko 8 čaša vode dnevno; cijeli svijet zna o tome, ali ne toliko ljudi to rade.

Nadam se da ćete naći ove savjete korisne. Koje su, po vašem mišljenju, najgori neprijatelji naše ljepote? Slobodno komentirati i dijeliti svoje misli na ovu temu.

load...

load...