Saveti za lepotu

3 domaće maske za kosu za povećanje prirodnog rasta dlake (drugi deo)

3 domaće maske za kosu za povećanje prirodnog rasta dlake (drugi deo)

Ne samo da ovi tretmani za kosu nisu toliko skupi, kao i one se mogu kupiti u frizerskim salonima, ali i oni su svi prirodni i vrlo efikasno. Počnimo:

1) Banana i korena čička ulje za kosu maske

SASTOJCI:

- 1 zrela banana

- 7 sto kašike korena čička ulja

Vrlo bogata vitaminima i razne hranjive tvari, banane mogu pomoći kosu rasti brže. Naravno, možete jesti banane za primanje vitamina, ali i, možete napraviti domaći tretmani za kosu uz korištenje ovog prekrasnog voća. Čičak korijen ulje je jedan od najefikasnijih i neverovatno sastojaka koji mogu povećati svoj prirodni rast kose i nahraniti vaše brave. Evo kako možete pripremiti kosu masku sa upotrebom ta dva prirodnih sastojaka: napraviti banana paste, pomoću blendera (to je bolje da biraju meku i zrela banana), a zatim, pomešajte ga sa 7 stolom kašike korena čička ulje. Umasirajte ovu masku u kožu glave i proširio na dužinu kose. Stavite na tuš kup, a zatim, ručnik (za bolje rezultate). Pričekajte oko 30 minuta, a zatim operite i stanja kose, kao i obično (možda će biti potrebno da shampoo kosu dva puta oprati masku, ali to je vrijedno toga!). Ako to uradite tretman, barem jednom tjedno, vrlo brzo ćete vidjeti divne rezultate! Ovu masku možete povećati svoj rast kose i učiniti vaš brave izgledati puno zdraviji i sjajniji.

load...

2) avokada, ricinusovo ulje i med maska ​​za kosu

SASTOJCI:

 - 1 zrela avokada

- 7 supene kašike ricinusovog ulja

- 2 supene kašike tečnog meda

Ova domaća maska ​​za kosu je vrlo hranljiva i ne može samo povećati svoj prirodni rast kose, ali i to može dodati sjaj da se osuši i oštećenu kosu, čineći vaš brave silkier i sjajnija.

load...

Napravite pastu od jedne zrele avokado, pomoću blendera (paste mora biti vrlo glatko, tako da će biti lakše kasnije operite), dodati 7 supene kašike ricinusovog ulja i zatim, dodajte 2 žlice sto tečnog meda ; mix i sve ove sastojke i nanesite masku na kosu, počevši od korijena i postupno širenje maske na dužinu. Ostavite ovaj tretman na kosi oko 30 minuta, a zatim operite i stanja (možda ćete morati da shampoo kosu nekoliko puta). To možete učiniti ovaj tretman jednom tjedno za oko 5 tjedna, kako bi se vidjeti sjajne rezultate. Ova domaća maska ​​za kosu je vrlo osnažujući, to će pomoći revitalizaciji i njeguju kosu, što ga čini izgledaju na najbolji mogući način!

3) Čičak korijen ulje, običnom kremom i kosu jaje masku

SASTOJCI:

 - 2 supene kašike običnog krema

- 5 sto kašike korena čička ulja

- 1 jaje

Ovaj prirodni maska ​​za rast kose ne samo da će učiniti vašu kosu rasti brže, ali i da će "dah novi život" u svoje brave, čineći kosu sjajnijom i deblja.

Pomiješati slijedeće sastojke u posudu: 2 žlice sto debelih običan krema, 5 sto kašike korena čička ulja i 1 jaje. Malo zagrijati ovaj tretman na vodenoj kupelji (ne bi trebalo da bude vruće, to bi trebao biti samo imao malo zagrejali). Umasirajte ovu masku u koren kose, a zatim proširio na ostatak liječenja na dužinu. Wrap kosu peškirom (koristite stari peškir da se ne plaše da mrlja) i zadržati ovu masku na glavu za oko 2 sata. Zatim oprati i stanja kosu kao i obično. Da ovu masku jednom tjedno i vidi svoju kosu da deblja, sjajnijom i, naravno, raste duže!

(Pobrinite se da niste alergični na bilo koji od sastojaka ovih domaće maske za kosu).

Koje su vaše omiljene domaće kosu maske za podsticanje rasta prirodne kose? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

Slobodno pročitajte Dio 1 ove članke.

load...