Saveti za lepotu

4 različita načina za kravanje trepavica

4 različita načina za kravanje trepavica

1) Curl trepavice prstima.

Za ovu tehniku, prvi primijeniti maskaru i pričekajte dok se potpuno osuši. Sada, gurati sve vaše trepavice prema gore s prstima postrojeni i pokazujući prema gore. Držite trepavice ovako oko minut, a zatim ponovite ovaj korak nekoliko puta, sve dok ne dobijete željeni uvijanje.

2) uvijač za trepavice Savjeti:

Još jedan (očito) način da se uvijaju trepavice se pomoću uvijač za trepavice. Koristite ovaj alat na čiste trepavice prije nanošenja maskare.

Evo nekoliko savjeta za provukao vaše trepavice kao profesionalac: - Pokrenite Curling u podnožju trepavice i pobrinite se da ste dobili sve dlake u curler, izbjeći uzimajući bilo kože u alat, jer to može biti vrlo bolno. - Držite uvijač za trepavice za oko 5 sekundi, ako želite da imate dobar curl umjesto lomljenja. - Curl vaše trepavice u 3 sekcije: u podnožju trepavicama, srednji i blizu vrha da bi to divno, prirodno uvijanje. - Izuzetno (i, da, ponavljam - rijetko!), Možete koristiti svoj uvijač za trepavice na trepavice maskaru, ali pobrinite se da maskara je već potpuno suha i ne previše ne stisnuti, inače trepavice mogu se držati na uvijač i možete ih oštetiti ili, čak, izvucite ih. Pobrinite se da koristite samo ovu tehniku ​​izuzetno i rijetko, u posebnim prilikama, jer to može biti zaista štetan za trepavice. - Možete malo zagrijati svoj uvijač za trepavice udarcem za kosu da se prekrasan rezultat, ali izbjegavajte pregrijavanja svoj alat, jer imaju toplu metal pored vašeg oka je opasno i može dovesti do oštećenja. Također, definitivno izbjeći to radi svaki dan!

load...

Postoje razni kovrdće dostupnih na tržištu, ovdje su neke od najboljih, na mom mišljenju: Shu Uemura uvijač trepavica, Japonesque Power Curl uvijač trepavica, Shiseido The Makeup uvijač trepavica, Chanel Precision uvijač trepavica.

Kako napraviti svoj trepavice ostati uvijen duže?

Pa, postoje razne metode, a neke od njih sam osobno, ne vole. Metode poput nanošenja laka za kosu ili gel za kosu na uvijač za trepavice prije uvijanje trepavice ne zvuče uverljivo da mi, jer ovi proizvodi mogu iritirati oči i izazvati alergije. Moja metoda za izradu vaše trepavice ostati uvijen duže je jednostavan: prvo uviti trepavice, a zatim, koristite vodootpornu maskaru; ima tendenciju da bolje i duže držati kovrdžave oblik. Vodootporna formula ima kosu dosljednost i manjom težinom, dakle, može zamrznuti trepavice u kovrdžava položaju brže. Mnoge djevojke izbjeći koristeći vodootpornu maskaru jer proces uklanjanja teško, ali iskreno, kada koristite prave proizvode, kao što su Bioderma ili bilo prirodno ulje (ili ulje na bazi šminke), a zatim, ne postoji bol napora ukloniti vodootpornu maskaru. Neki od najboljih vodootporne maskare uključuju Cle De Peau Beaute maskaru, Maybelline New York Lash Discovery vodootporna maskara, vrlo crno NOVO 2017 Clinique High Impact vodootporna maskara crna, Maybelline New York Volum 'Express Falsies Planula vodootporna maskara, izrazito crne boje.

load...

3) Kako promašiti trepavice koristeći žlicu?

Ako ste zaboravili naš uvijač za trepavice dok spakovati pre putovanja, ne brinite, postoji još jedan jednostavan način da se uvijaju trepavice - koristite jednostavne kašičica. Zagrijava se vrlo blago sa toplom vodom (jer koristi hladno žlicom može, svakako, biti neugodno). Pritisnite poleđini kašiku protiv vaše trepavice i držite ga ovako za nekoliko sekundi. Zatim nanesite svoj maskaru kao i obično i vaša pregib treba držati cijeli dan!

4) Nova trepavica curling tehnologija - Dior Diorshow Heat Curl Grijanje Lash uvijač

Riječ "toplote pregib" možda zvuči zastrašujuće... Ko ce žele staviti figaro za oko sljedeće? Ali kad pogledate bliže na ovaj alat, primijetit ćete da ima čvrstu zaštitnu rešetku koji štiti oči od kontakta s topline, dakle, to je vrlo sigurno. Možete koristiti ovaj trepavica uvijač na čiste trepavice ili poslije se nanosi maskaru, u svakom slučaju, vaš rezultat će biti: savršen trepavica kriva i dugotrajne čekanje. Sve što trebate učiniti sa ovim alatom je klizi ga trepavice od korijena do kraja, kreće na isti način, kao i kada se primjenjuju maskaru. Trepavice postaju vrlo podiže i uvijen, bez oštre, nesložne presovanja.

Uvijene trepavice izgledaju duže, puniji i učiniti vaše oči ističu. Sada kada znate neke osnovne savjete o tome kako uviti trepavice, možete uživati ​​u blagodatima ovog girly ljepote tajna u svakodnevnom životu.

Brzi savjet: Kada uviti trepavice i nanesite maskaru svaki dan, da ih oslabiti, dakle, ne zanemarivanje primjenom kokosovo ulje, ricinusovo ulje ili, čak, maslinovo ulje na trepavice prije odlaska na spavanje svake večeri. Na taj način, vi ćete prirodno hidrira, njeguje i jača trepavice. Primijeniti ono što je ostalo na prste pravo na obrve.

Koje su vaše omiljene načina da se uvijaju trepavice? Slobodno napišite komentare u sekciji ispod.

load...