Saveti za lepotu

5 spektakularnih kratkih frizura za muškarce sa dugim licima

5 spektakularnih kratkih frizura za muškarce sa dugim licima

Bilo da ste momak i tražiti dobru frizuru ideja ili si dama, a vi pitate šta frizuru savjet možete dati vaš dečko ili suprug, ovaj članak će vam pomoći.

Kažu da bi trebalo da se oblači u skladu sa vašem tipu tijela. Pa, isto obrazloženje odnosi na frizure. Trebalo bi nositi do koja odgovara vašem obliku lica. Za one momke koji imaju više lica, duge, ravne kose i naglasio kako stoji stilova poput fauxhawks treba izbjegavati, jer izdužiti samo lice još više. Umjesto toga, ići s jednom od stilova ispod da izbalansira tvoju funkcije.

1) Buzz Cut

A buzz cut će dobro raditi na zaokruži dugo, ugaoni lice koje treba da punijima. Ova frizura je ne samo lako uraditi i održavanje, postoji tona varijacije koje možete odabrati da imitira. Priča također može biti u rasponu debljine, kao i, tako da izaberem dužinu koja odgovara vašem ukusu.

load...

2) teksturom zalizana dlake

Muškarci koji imaju dug lica treba biti oprezan da ne bi im kosa ustane. Odozgo i sa strane glave prema natrag zalizana gura kosu. To stvara iluziju šireg lice i to je upravo ono što želite. Tradicionalni prava i ravna zalizana kosa neće biti idealno, međutim. Želite dodati teksture i debljine sa svojim kosu glodanje ga malo. Muškarci koji imaju prirodno valovitu kosu (baš kao i Bradley Cooper) može izvući teksturom zalizana kosa izgleda prilično dobro.

3) Sofisticirani Side-Dio

Kao i slickback, sa strane dijela drži kosu blizu glave da bi lice izgleda manje dugo. Ovaj stil postaje prilično popularan kod mnogih velikih imena poznate ličnosti, jer je elegantan i bezvremenski. Koristeći dobru količinu gela za kosu i češalj, prevucite kosu na jednu stranu glave, a češlja ostatak u bliskoj suprotnom smjeru. Možete odabrati lokaciju dijela na osnovu vaših želja, ali to, obično, sjedi offset na obje strane glave.

load...

4) Slojevito Bangs Look

Šiške su odlični za momka sa dugom lice iz nekoliko razloga. Prvo, visi kosa pokriva neke od lica da izgleda kraće. Drugo, slojevite šiške daju dubinu šišanje i teksture, tako da ne pada ravno i zagrliti lice. Konačno, slojevite šiške jednostavno izgledaju prilično atraktivno na određenim momci.

5) The Modern frizurom frizura

Kako stvoriti frizurom frizura? Nakon brišući gornji sloj kose na bilo koju stranu, mogli odlučiti za češljanje slične dužine strane prema dolje ili se brijač da ga i zuje sa strane. Ovaj izgled parova lijepo s nekim uredno podšišana čekinje previše.

Kratke frizure za muškarce iznad može napraviti dugo lica momci izgledaju kao milion dolara.

O autoru:

Hayley je slobodni mode i stila bloger. Za više savjete i trikove o tome kako da oblikujete frizuru, pogledajte The Art of brijanje.

Fotografije: Getty Images

load...